Raambekleding voor badkamers

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor de badkamer? Dan is het belangrijk om te weten dat niet alle soorten raamdecoratie geschikt voor de badkamer zijn.

Wij hebben daarom een lijst gemaakt met geschikte raamdecoratie die niet alleen vochtbestendig is, maar ook voldoende privacy geeft. Want eerlijk is eerlijk, in de badkamer zitten we niet te wachten op pottenkijkers..

Eerst: waarom niet alle raamdecoratie in de badkamer geplaatst kan worden

Een badkamer is een vochtige ruimte. Dan wil je daar passende, vochtbestendige raamdecoratie voor vinden. Misschien heb je het zelf al ontdekt, misschien helpen wij je een handje met dit artikel: niet alle raamdecoratie is geschikt voor vochtige ruimtes.

In standaard stoffen kan namelijk schimmel ontstaan als het te lang wordt blootgesteld aan een hoge luchtvochtigheid. Gelukkig zijn er nog genoeg opties voor raamdecoratie die gemaakt zijn van vochtbestendige stoffen of stoffen die geen vocht opnemen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Houten jaloezieën in de badkamer

Houten jaloezieën op maat zijn ontzettend populair. Niet alleen in de woonkamer en slaapkamer, maar ook voor de badkamer!

Door de hoge kwaliteit van het hout dat voor onze houten en bamboe jaloezieën gebruikt wordt, zal de hoge luchtvochtigheid in een badkamer geen schade aanleveren aan je houten jaloezieën. Bijkomend voordeel is dat je de horizontale lamellen zo kunt kantelen dat je volledige privacy hebt én een natuurlijke lichtinval kunt creëren. Houdt er wel rekening mee dat je de ruimte goed moet ventileren, zodat de luchtvochtigheid niet té hoog wordt.

Wil je houten jaloezieën aanschaffen als jouw nieuwe badkamer raamdecoratie? Kies dan voor jaloezieën met ladderkoord in plaats van ladderband. In het stof van je ladderband kan namelijk schimmelvorming ontstaan. En daar zit jij nou net niet op te wachten.

Houten jaloezieën in badkamer rolgordijnwinkel.nl

2. Aluminium jaloezieën in de badkamer

Naast houten jaloezieën kun je ook kiezen voor aluminium jaloezieën als raamdecoratie in de badkamer. Aluminium jaloezieën zijn, zoals de naam al zegt, gemaakt van aluminium. Dit materiaal is roestvrij, waardoor het zelfs jouw warmste douchebeurt of avond in bad kan weerstaan. Deze jaloezieën worden niet voor niets badkamer jaloezieën genoemd. Zelfs na jaren trouwe dienst in een vochtige ruimte als de badkamer zien ze er nog als nieuw uit!

Maak ze wel regelmatig even schoon, zodat het vocht niet voor lelijk opgedroogd plekken zorgt. Dat kan met een droge of licht vochtige doek. Maak de horizontale lamellen een voor een, heel eenvoudig schoon door de doek om je hand te binden en elke lamel vast te pakken. Alsof een kind de was kan doen!

Worden het witte jaloezieën, zwarte jaloezieën of toch een andere kleur jaloezieën in de badkamer? Vraag gratis kleurstalen aan om te kijken welke kleur aluminium jaloezieën de beste match is!

aluminium jaloezieën in badkamer rolgordijnwinkel.nl

3. Badkamer rolgordijnen

Liever geen jaloezieën in de badkamer? Geen probleem! Bij Rolgordijnwinkel.nl kun je namelijk ook terecht voor een badkamer rolgordijnen. Dit zijn verduisterende rolgordijnen die zijn gemaakt van PVC stof. Hierdoor kan de stof geen vocht opnemen en blijft de stof schimmelvrij. En door de verduisterende coating hoef je je ook geen zorgen te maken over je privacy. Dankzij de verduisterende stof kan niemand naar binnen kijken en heb jij volledige privacy.

Naast de verduisterende rolgordijnen hebben we ook een aantal badkamer rolgordijnen die zijn gemaakt van lichtdoorlatende stof. Ook hierbij behoud je je privacy. Het enige verschil is dat deze stof een deel van het licht van buitenaf doorlaat.

In onze collectie vindt je talloze kleuren badkamer rolgordijnen. Er is voor elke badkamer en voor elke woonwens wat wils! Je kunt gratis kleurstalen van alle soorten raamdecoratie op maat aanvragen. Niet alleen voor je badkamer, maar voor je hele woning!

Rolgordijn badkamerstof in badkamer rolgordijnwinkel.nl

4. PVC lamellen in de badkamer

Last, but not least: PVC lamellen. Deze verticale lamellen worden gemaakt van kunststof en kunnen hierdoor geen vocht opnemen. De perfecte keuze voor een vochtige badkamer! De stoere look van deze raambekleding past in bijna elke badkamer thuis. Vooral voor lange, smalle ramen bieden PVC lamellen een perfecte optie.

Misschien herken je dit wel van PVC jaloezieën, ook wel bekend als kunststof jaloezieën. Dit zijn lamellen, maar dan horizontaal zoals bij houten of aluminium jaloezieën.

Deze raamdecoratie plaats je liever niet in de badkamer

Niet elk type raamdecoratie is geschikt voor in de badkamer. Denk daarbij aan raamdecoratie gemaakt van standaard stoffen. Duo rolgordijnen, bijvoorbeeld. Duette® Shades en standaard rolgordijnen kunnen helaas ook niet in een badkamer geplaatst worden zonder het risico te lopen op schimmelvorming.

Vind je de uitstraling van deze raamdecoratie zo mooi dat je ze toch in de badkamer wil plaatsen? Dan is dat op eigen risico. Om er zo lang mogelijk van te genieten, raden we je aan om een deur of raam open te zetten of je ventilatiesysteem aan te zetten, zodat de luchtvochtigheid niet al te hoog wordt en de kans op schimmelvorming zo kleiner is.


Voor meer inspiratie en gerelateerde raamdecoratie artikelen, bekijk de volgende: