Gratis kleurstalen
 • 2 jaar garantie
 • Grote kleurencollectie
 • Gratis thuisbezorgd
 • Productie in Nederland
 • Korte levertijd (gem. 1,5 week)

Toont alle 3 resultaten

40% Korting + GRATIS Top-Down-Bottom-Up
Perfect fit Duette® verduisterend
Boren niet nodig. Schuiven, klikken & klaar!
Vanaf
€ 291
Product samenstellen
40% Korting + GRATIS SmartCord® en Top-Down-Bottom-Up
32mm Duette® gordijn verduisterend
Keuze uit 10+ kleuren
Vanaf
€ 178
Product samenstellen
40% Korting + GRATIS SmartCord® en Top-Down-Bottom-Up
25mm Duette® gordijn Verduisterend
Keuze uit 15+ kleuren
Vanaf
€ 153
Product samenstellen

Verduisterende Duette® gordijnen

Ben je op zoek naar verduisterende raamdecoratie voor op de slaapkamer of kinderkamer en wil je eens wat anders dan een verduisterend rolgordijn? De collectie verduisterende Duette® gordijnen passen vast en zeker bij jouw woonwensen. Ze blokkeren het natuurlijke daglicht, de lichtkieren aan de zijkanten zijn nihil, en de plooien maken deze raamdecoratie speels en trendy.. Wat wil je nog meer?!

Wat maakt verduisterende Duette® gordijnen zo uniek?

DUETTES zijn in korte tijd ontzettend populair geworden. En wij snappen natuurlijk waarom! Deze raamdecoratie kenmerkt zich door de horizontale plooien in de stof. In combinatie met de twee lagen stof die gebruikt worden om een Duette® gordijn te maken, geeft dat een heel leuk effect. Waar een normaal rolgordijn op- en afrolt, vouwt een DUETTE in en uit. Hierdoor ontstaat de honingraatstructuur die kenmerkend is voor dit type raamdecoratie.

De dubbele laag stof heeft tevens een hele belangrijke functie. Tussen de twee lagen stof ontstaat stilstaande lucht, die ervoor zorgt dat de (gestookte) warmte in de winter binnen blijft en in de zomer het huis aangenaam koel is. Dat maakt Duette® gordijnen niet alleen heel stijlvol, maar ook isolerend. De zilveren coating aan de binnenzijde van de stof draagt extra bij aan de isolerende werking.

De bediening van de collectie Duette verduisterend

Nu je inmiddels wat meer afweet van het product, is het fijn als je ook weet hoe je deze raamdecoratie bedient. Bij Duette® gordijnen is er keuze genoeg. Om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we de verschillende opties voor je op een rijtje gezet:

 • Standaard koordbediening: hiermee bedien je je Duette® gordijn met behulp van een bedieningskoord. In één beweging open, en sluit je je verduisterende Duette® gordijn. Dit kan zowel bij de standaard uitvoering als Top Down Bottom Up uitvoering.
 • Handgrepen (mogelijk tot 125 cm breed): liever geen koorden? Dan is de optie voor bediening met handgrepen ideaal. Bij deze handgreepbediening wordt de stof van de Duette® aan de zijkanten (boven- en onderkant) gespannen met spandraden. Deze spanning zorgt ervoor dat de Duette® gordijn stof op elke gewenste hoogte blijft hangen. Helemaal bovenaan, in het midden van je raam of onderaan het raam. De Duette® gordijnen met handgreep bediening geeft jou de vrijheid om zelf de lichtinval en privacy te bepalen.
 • SmartCord® bediening: Bij standaard koordbediening wordt het bedieningskoord langer als je de Duette® gordijnen opent en korter als je je raamdecoratie sluitend maakt. Door geavanceerde en gepatenteerde technieken is er nu ook de zogeheten SmartCord® bediening mogelijk. Het bedieningskoord blijft te allen tijde even lang, doordat het intrekbare koord een constante lengte aanhoudt. Wil je jouw nieuwe Duette® gordijn met deze gepatenteerde bediening laten uitvoeren? Je kunt deze optie voor SmartCord® bediening vinden onder het kopje “Bediening” in het bestelproces. Voor de bediening met SmartCord® wordt een meerprijs berekend.

Extra privacy dankzij de optie voor Top Down bediening

Onze Duette® gordijnen worden standaard met koordbediening uitgevoerd. Maar wist je dat je ook de optie voor Top Down Bottom Up bediening hebt? De naam Top Down Bottom Up zegt het al: het bovenste gedeelte van de stof kan omlaag, het onderste gedeelte van de stof kan omhoog. Als je een Duette® zonder Top Down Bottom Up bediening hebt, kan je de stof enkel aan vanaf de onderzijde in hoogte verstellen. Dankzij deze bediening heb je de volledige vrijheid om je inkijk en privacy aan te passen op jouw behoeften.

Bij een Duette® gordijn met Top Down optie kun je dus spelen met allerlei opties. Plaats je de Duette Shades in het midden van het raam voor extra privacy? Dan de onderkant van het raam voor veel natuurlijk licht in huis? Of juist traditioneel, aan de bovenkant van het raam? Jij bepaalt!

Bij de Top Down bediening wordt de stof ingespannen tussen twee koorden. Hierbij kan zowel koordbediening als bediening met handgrepen gekozen worden. Bij de keuze voor handgrepen worden de handgrepen aan de boven- en onderzijde van je verduisterende Duette® gordijn op maat geplaatst.

Een verduisterende DUETTE zonder te hoeven boren en schroeven?!

Onze verduisterende DUETTES zijn verkrijgbaar in twee varianten: los (standaard) of in ons Perfect Fit systeem, waarbij de verduisterende Duette® gordijnen in een aluminium profiel worden verwerkt. Deze laatste variant is vooral aan te raden bij kunststof kozijnen, omdat je zonder schroeven of boren toch de optie voor stijlvolle raamdecoratie hebt. Het profiel van ons Perfect Fit systeem zet je vast op je kozijn door middel van de bijgeleverde clips. Deze clips schuif je tussen het rubber en het raam. Houd er wel rekening mee dat de sponningdiepte minimaal 18 mm moet zijn. De sponningdiepte is de ruimte tussen het kozijn en het glas. Om de sponningdiepte te berekenen, leg je een pasje op je kozijn. Leg vervolgens een liniaal of rolmaat langs het pasje en meet zo de sponningdiepte op. We hebben de standaard maten al voor je opgenomen in ons bestelproces. Staat jouw maat er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Heb je houten kozijnen? Ook dan kun je kiezen voor ons Perfect Fit systeem. Met slechts vier kleine schroefjes in je kozijn heb je dit systeem al vastgezet.

Waarom kiezen voor Duette® gordijnen van Rolgordijnwinkel.nl?

 • We leveren topkwaliteit raamdecoratie op maat tegen betaalbare prijzen
 • De Duette® gordijnen worden gefabriceerd in Nederland
 • Je krijgt twee jaar garantie op al onze raamdecoraties
 • Dezelfde kwaliteit als Luxaflex Duette® gordijnen vanwege het gepatenteerde Hunter Douglas systeem
← Terug naar home