Zon filteren met raamdecoratie op maat

In de lente en vooral de zomer kan de zon goed schijnen. Een reflectie op je telefoon of laptop is echter niet prettig. Je kan daarom de zon filteren met raamdecoratie op maat. Met welke producten dat het beste kan? Wij leggen het je uit!

Zon filteren met semi-transparant rolgordijn op maat

Een standaard rolgordijn blijft  de populairste vorm van raamdecoratie op maat. Het past binnen elk interieur en is budgetproof. Om de lentezon in huis te halen, maar dan wel gefilterd, raden wij je aan om voor een semi transparant rolgordijn te kiezen. De stof zorgt ervoor dat het natuurlijke licht van buitenaf wel naar binnen kan komen. De stof filtert het zonlicht en het licht zal dus minder fel of scherp zijn, waardoor het een stuk aangenamer wordt.

Deze optie is ook toepasbaar in een Perfect Fit Systeem. Heb je te maken met een kiep-kantelraam? Dan blijft de stof op zijn plaats hangen, doordat het bevestigd is binnen een profiel. Deze bedien je niet met een ketting, maar met een handgreep aan de onderzijde.

Rolgordijn op maat lentezon

Rolgordijn in de leefruimte. Bron foto: Wonen.nl

Aluminium jaloezieën en houten jaloezieën

Een tweede optie is de horizontale jaloezie. In onze collectie vind je zowel houten jaloezieën als aluminium jaloezieën. Door de jaloezieën te tuimelen, kan je zelf de lichtinval en de privacy bepalen. Het filtert de lentezon op een andere manier als dat een semi-transparant rolgordijn doet. De lentezon komt hier daadwerkelijk binnen, maar wel in mindere mate als wanneer er geen raamdecoratie op maat hangt. Het is dus niet zo scherp.

Het verschil tussen houten jaloezieën en aluminium jaloezieën is het materiaal. De aluminium variant is verkrijgbaar in 16mm, 25mm, 35mm en 50mm lamellen. De houten variant is verkrijgbaar in 50mm en 63mm lamellen. Bij houten jaloezieën maken we gebruik van luxe ladderband, bij een aluminium jaloezie is dit alleen mogelijk bij de 50mm lamellen. U kunt de lamellen thuis bekijken door gratis kleurstalen aan te vragen.

Houten jaloezieën lentezon

Houten jaloezieën met de lentezon. Bron foto: Instagram

Duorolgordijn op maat

Een derde optie is het duorolgordijn op maat. Deze vorm van raamdecoratie bestaat uit afwisselend open en gesloten banen. Bij de montage komen er twee lagen stof achter elkaar te hangen, waardoor je zelf de lichtinval kan bepalen. Bij een semi-transparante stof komt het zonlicht er gefilterd doorheen. Bij een verduisterende stof is dit niet het geval. Het zonlicht kan eenvoudig bepaald worden door de gesloten banen tegenover de open banen te laten hangen. De lentezon komt hierdoor op een gefilterde wijze de ruimte binnen.

Duorolgordijn op maat lentezon

Duorolgordijnen in de keuken. Bron foto: Pinterest