Zon filteren met raamdecoratie op maat

In de lente en vooral de zomer kan de zon goed schijnen. Een reflectie op uw telefoon of laptop is daarbij echter niet prettig. U kunt daarom de zon filteren met raamdecoratie op maat. Met welke producten dat het beste kan? Wij leggen het u uit!

Zon filteren met semi-transparant rolgordijn op maat

Een standaard rolgordijn blijft de populairste vorm van raamdecoratie op maat. Het past binnen elk interieur en is budgetproof. Om de lentezon in huis te halen, maar dan wel gefilterd, raden wij u aan om voor een semi transparant rolgordijn te kiezen. De stof zorgt ervoor dat het natuurlijke licht van buitenaf wel naar binnen kan komen. De stof filtert het zonlicht en het licht zal dus minder fel of scherp zijn, waardoor het een stuk aangenamer wordt.

Deze optie is ook toepasbaar in een Perfect Fit Systeem. Heeft u te maken met een kiep-kantelraam? Dan blijft de stof op zijn plaats hangen, doordat het bevestigd is binnen een profiel. Deze bedient u niet met een ketting, maar met een handgreep aan de onderzijde.

Rolgordijn op maat lentezon

Rolgordijn in de leefruimte. Bron foto: Wonen.nl

Aluminium jaloezieën en houten jaloezieën

Een tweede optie is de horizontale jaloezie. In onze collectie vindt u zowel houten jaloezieën als aluminium jaloezieën. Door de jaloezieën te tuimelen, kunt u zelf de lichtinval en de privacy bepalen. Het filtert de lentezon op een andere manier als dat een semi-transparant rolgordijn doet. De lentezon komt hier daadwerkelijk binnen, maar wel in mindere mate als wanneer er geen raamdecoratie op maat hangt. Het is dus niet zo scherp.

Het verschil tussen houten jaloezieën en aluminium jaloezieën is het materiaal. De aluminium variant is verkrijgbaar in 16mm, 25mm, 35mm en 50mm lamellen. De houten variant is verkrijgbaar in 50mm en 63mm lamellen. Bij houten jaloezieën maken we gebruik van luxe ladderband, bij een aluminium jaloezie is dit alleen mogelijk bij de 50mm lamellen. U kunt de lamellen thuis bekijken door gratis kleurstalen aan te vragen.

Houten jaloezieën lentezon

Houten jaloezieën met de lentezon. Bron foto: Instagram

Duorolgordijn op maat

Een derde optie is het duorolgordijn op maat. Deze vorm van raamdecoratie bestaat uit afwisselend open en gesloten banen. Bij de montage komen er twee lagen stof achter elkaar te hangen, waardoor u zelf de lichtinval kunt bepalen. Bij een semi-transparante stof komt het zonlicht er gefilterd doorheen. Bij een verduisterende stof is dit niet het geval. Het zonlicht kan eenvoudig bepaald worden door de gesloten banen tegenover de open banen te laten hangen. De lentezon komt hierdoor op een gefilterde wijze de ruimte binnen.

Duorolgordijn op maat lentezon

Duorolgordijnen in de keuken. Bron foto: Pinterest


Voor meer inspiratie en gerelateerde raamdecoratie artikelen, bekijk de volgende: