Stalen aanvragen
  • 2 jaar garantie
  • Grote kleurencollectie
  • Gratis thuisbezorgd
  • Productie in Nederland
  • Korte levertijd (gem. 1,5 week)

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijn op maat

Duo baan, duo penotti, duo rolgordijn… samen gaat ‘t gewoon beter. Zoals de naam al verraadt, bestaat een duo rolgordijn uit twee lagen stof. Die bestaan uit horizontale banen, waarbij transparantie en dichtheid elkaar afwisselen. Ze bewegen onafhankelijk van elkaar. Daardoor hebben ze de handigheid van rolgordijnen, maar de luxe uitstraling van brede jaloezieën. Bekijk maar eens wat we bedoelen.


Showing all 2 results

Wat is een duo rolgordijn?

Waar gewone rolgordijnen uit één laag stof bestaan, geldt voor duo rolgordijnen het dubbele. Dit zijn twee lagen stof achter elkaar, waarbij eentje op zijn plek blijft hangen en de andere heen en weer schuift. Hierdoor kunt u zelf de mate van transparantie, zicht en zonwering bepalen. Heel anders dan bij een gewoon rolgordijn. Daarmee heeft u slechts twee smaken: open of dicht. Met duo rolgordijnen kan meer en geeft u constante sfeer aan een ruimte.

Duo rolgordijn op maat maken

Hoewel rolgordijnen de laatste jaren steeds mooier worden, hebben ze nog altijd een wat kleurloos imago. Jaloezieën daarentegen winnen aan populariteit. Ze zorgen dat het licht mooi naar binnen valt en zijn een prachtige toevoeging aan veel interieurs. Duo rolgordijnen combineren de voordelen van beide producten. Zonder pijnlijk diep in de buidel te tasten, haalt u stijlvolle raambekleding in huis. Met de look van jaloezieën, maar de feel van rolgordijnen: voordelig, eenvoudig te monteren en licht van gewicht.

Semi-transparante duo rolgordijnen

Als u prettig zon- en daglicht in huis wilt én gesteld bent op uw privacy, zijn semi-transparante duo rolgordijnen precies wat u nodig heeft. De dichte banen in dit gordijn zijn dusdanig geweven dat het nog steeds mogelijk is om erdoor naar buiten te kijken, zonder dat u open en bloot achter het raam zit. Schijnt de zon hinderlijk op uw televisie of telefoon? Gebruik dan het koord om de gesloten banen achter de open banen te schuiven en het gordijn is meteen gesloten en zonwerend Heel prettig voor woonkamers en serres.

Verduisterende duo rolgordijnen

Een stap verder gaan de verduisterende duo rolgordijnen. Ook daarmee is het mogelijk om zelf de sfeer, lichtinval en privacy te regelen, maar ze zijn ook geschikt om de laatste sprankjes daglicht buiten te houden. Kortom: helemaal super voor de slaapkamer. Daar zijn zachte stoffen en materialen vaak populair, maar het liefst met het daglicht-werende vermogen van shutters of dikke gordijnen. Een duo rolgordijn biedt dat.

Duo gordijnen op maat monteren

Net als bij al onze andere vormen van raamdecoratie kunt u ook dubbele rolgordijnen op maat en op talloze manieren monteren. Zowel op steen als op hout. Wilt u ze aan het plafond hangen of aan een wand bevestigen? Dat kan. U krijgt er de juiste steunen bij.

Duo rolgordijn met doorlopende banen

Bent u van plan meerdere duo rolgordijnen naast elkaar te hangen? Dan is het goed om dat door te geven bij uw bestelling. We kunnen dan namelijk zorgen dat de banen perfect met elkaar zijn uitgelijnd. Dat zorgt voor rust en regelmaat in uw interieur. Niet alleen baby’s gedijen daar goed bij, volwassenen net zo. Het is altijd belangrijk om de maten voor uw nieuwe gordijnen goed op te nemen, maar in dit geval nog meer. Want als de hoogtes van de kozijnen een een paar millimeter verschillen, hangen de gordijnen niet op één lijn. En door de horizontale banen in de stof, valt dat op.

Benodigdheden bij uw duo rolgordijn

Bij een rolgordijn horen nog wat kleine maar onmisbare onderdelen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een mooie montagekap. Steeds meer mensen kiezen daarvoor, omdat ze liever niet tegen de rol stof willen aankijken. Een montagekap is stijlvol weggewerkt op of in het kozijn en zorgt voor een prachtige afwerking. Het is ook mogelijk om in dezelfde stijl en kleur een verzwaarde onderlat te kiezen, zodat het gordijn er altijd strak bij hangt. Ook leuk: bij Rolgordijnwinkel kunt u kiezen uit verschillende soorten kettingen. Bijvoorbeeld in de kleuren wit, zilver en brons.

Kies uit alle kleuren

Over kleuren gesproken: het wordt iets te stressvol als we die allemaal in de webshop plaatsen. Want met duo rolgordijnen is héél veel mogelijk. De meest geliefde kleuren voor woningen en bedrijfsruimtes vindt u online, maar het is uiteraard ook mogelijk om contact met ons op te nemen als u iets heel specifieks zoekt. Bijvoorbeeld rolgordijnen in dezelfde tint als de Histor-verf op de muren. Of passend bij de nieuwe bank of de huisstijlkleuren van uw bedrijf. U kunt bij ons sowieso gratis handige stalen opvragen om de kleuren naast elkaar te houden. Of mail ons de foto’s van uw interieur of de nummers van de verf, dan zoeken we graag mee naar de perfecte tint.

← Terug naar home