Gratis kleurstalen
  • 2 jaar garantie
  • Grote kleurencollectie
  • Gratis thuisbezorgd
  • Productie in Nederland
  • Korte levertijd (gem. 1,5 week)

Toont alle 2 resultaten

25% Korting
Semi-transparant duo rolgordijn
Keuze uit 71+ kleuren
Vanaf
€ 86
Product samenstellen
25% Korting
Verduisterend duo rolgordijn
Keuze uit 11+ kleuren
Vanaf
€ 138
Product samenstellen

Wat is een duo rolgordijn?

Waar gewone rolgordijnen uit één laag stof bestaan, geldt voor duo rolgordijnen het dubbele. Dit zijn twee lagen stof achter elkaar, waarbij eentje op zijn plek blijft hangen en de andere heen en weer schuift. Hierdoor kan je zelf de mate van transparantie, zicht en zonwering bepalen. Heel anders dan bij een gewoon rolgordijn. Daarmee heb je slechts twee smaken: open of dicht. Met duo rolgordijnen kan meer en geef je constante sfeer aan een ruimte.

Duo rolgordijn op maat maken

Hoewel rolgordijnen de laatste jaren steeds mooier worden, hebben ze nog altijd een wat kleurloos imago. Jaloezieën daarentegen winnen aan populariteit. Ze zorgen dat het licht mooi naar binnen valt en zijn een prachtige toevoeging aan veel interieurs. Duo rolgordijnen combineren de voordelen van beide producten. Zonder pijnlijk diep in de buidel te tasten, haal je stijlvolle raambekleding in huis. Met de look van jaloezieën, maar de feel van rolgordijnen: voordelig, eenvoudig te monteren en licht van gewicht.

Semi-transparante duo rolgordijnen

Als je prettig zon- en daglicht in huis wil én gesteld bent op je privacy, zijn semi-transparante duo rolgordijnen precies wat je nodig hebt. De dichte banen in dit gordijn zijn dusdanig geweven dat het nog steeds mogelijk is om erdoor naar buiten te kijken, zonder dat je open en bloot achter het raam zit. Schijnt de zon hinderlijk op je televisie of telefoon? Gebruik dan de bedieningsketting om de gesloten banen achter de open banen te schuiven en het gordijn is meteen gesloten en zonwerend. Heel prettig voor woonkamers en serres.

Verduisterende duo rolgordijnen

Een stap verder gaan de verduisterende duo rolgordijnen. Ook daarmee is het mogelijk om zelf de sfeer, lichtinval en privacy te regelen, maar ze zijn ook geschikt om het felle daglicht buiten te houden. Kortom: helemaal super voor de slaapkamer. Daar zijn zachte stoffen en materialen vaak populair, maar het liefst met het daglicht-werende vermogen van shutters of dikke gordijnen. Een duo rolgordijn biedt dat. Deze stoffen zijn speciaal geschikt voor je slaapkamer, maar zullen nooit 100% verduisteren daar het duorolgordijn uit twee stoffen bestaat die achter elkaar hangen. Er zullen altijd kleine kieren zichtbaar blijven.

Duo gordijnen op maat monteren

Net als bij al onze andere vormen van raamdecoratie kan je ook dubbele rolgordijnen op maat en op talloze manieren monteren. Zowel op steen als op hout. Wil je ze aan het plafond hangen of aan een wand bevestigen? Dat kan. Je krijgt er de juiste steunen bij.

Duo rolgordijn met doorlopende banen

Ben je van plan meerdere duo rolgordijnen naast elkaar te hangen? Dan is het goed om dat door te geven bij je bestelling. We kunnen dan namelijk zorgen dat de banen perfect met elkaar zijn uitgelijnd. Dat zorgt voor rust en regelmaat in je interieur. Het is altijd belangrijk om de maten voor je nieuwe gordijnen goed op te nemen, maar in dit geval nog meer. Want als de hoogtes van de kozijnen een paar millimeter verschillen, hangen de gordijnen niet op één lijn. En door de horizontale banen in de stof, valt dat op.

Benodigdheden bij je duo rolgordijn

Bij een rolgordijn horen nog wat kleine maar onmisbare onderdelen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie montagekap. Steeds meer mensen kiezen daarvoor, omdat ze liever niet tegen de rol stof willen aankijken. Een montagekap is stijlvol weggewerkt op of in het kozijn en zorgt voor een prachtige afwerking. Het is ook mogelijk om in dezelfde stijl en kleur een verzwaarde onderlat te kiezen, zodat het gordijn er altijd strak bij hangt. Ook leuk: bij Rolgordijnwinkel kan je kiezen uit verschillende soorten kettingen. Bijvoorbeeld in de kleuren wit, zilver en brons.

Kies uit alle kleuren

Over kleuren gesproken: het wordt iets te veel als we die allemaal in de webshop plaatsen. Want met duo rolgordijnen is héél veel mogelijk. De meest geliefde kleuren voor woningen en bedrijfsruimtes vind je online, maar het is uiteraard ook mogelijk om contact met ons op te nemen als je iets heel specifieks zoekt. Bijvoorbeeld rolgordijnen in dezelfde tint als de Histor-verf op de muren. Of passend bij de nieuwe bank of de huisstijlkleuren van je bedrijf. Je kan bij ons sowieso gratis stalen opvragen om de kleuren naast elkaar te houden. Of mail ons de foto’s van je interieur of de nummers van de verf, dan zoeken we graag mee naar de perfecte tint.

Veelgestelde vragen over Duo rolgordijnen

Hoe reinig ik de stof van een duorolgordijn?

Wij adviseren de stoffen schoon te houden door met de stofzuiger op de lichtste stand voorzichtig de stof weg te zuigen. Wanneer er een vlekje op een duorolgordijn zit, kan je met een plakbandje/tape voorzichtig deppen op de stof. Maak de stof niet nat en haal de stof niet van de buis af.

» Lees meer

← Terug naar home