Welke raamdecoratie voor woonkamer is geschikt?

Mensen vinden het best lastig om te bepalen welke vorm van raamdecoratie in welke ruimte moet komen. Wij hopen je daarover meer duidelijkheid te geven. Omdat het best wat uitleg vraagt, delen we deze serie op in twee delen. In dit blog vindt je raamdecoratie die geschikt is voor de woonkamer. Kijk je mee?

Raamdecoratie voor woonkamer uitzoeken

In de woonkamer mag de zon best van zich laten zien, toch? Verduisterende (duo)rolgordijnen zijn dus geen geschikte keuze. Met deze vormen van raamdecoratie komt de zon namelijk niet binnen. En dat is juist wat we wel willen. We lopen alle mogelijkheden voor in de woonkamer met je door.

Rolgordijnen op maat

Verduisterende rolgordijnen op maat zijn niet de juiste keuze. Daarentegen is een transparant rolgordijn of semi-transparant rolgordijn op maat wel een goede keuze! Beide laten ze licht deels door. Er komt dus genoeg zon in de woonkamer. Semi-transparante rolgordijnen zijn een betere keuze als je graag je privacy wilt behouden. Mensen die langs je huis lopen kunnen niet naar binnen kijken, wat wel mogelijk is bij een transparant rolgordijn.

Raamdecoratie in de woonkamer

Duorolgordijn op maat

Duorolgordijnen, ook wel roljaloezieën genoemd, zijn een vrij nieuw product en zijn in een korte tijd erg populair geworden. En wij begrijpen dat wel! Deze vorm van raamdecoratie, bestaande uit twee achter elkaar hangende lagen stof, filtert het zonlicht op een mooie manier.

Zet je de transparante banen tegenover elkaar (zoals op de foto), dan komt er licht van buiten naar binnen. Als je de gesloten baan tegenover de open baan zet, is het duorolgordijn ‘dicht’. Maar omdat het een semi-transparante stof is, komt er nog steeds wat licht doorheen. Om er een extra luxe uitstraling aan te geven, kan je kiezen voor een mooie sierkap.

Raamdecoratie in woonkamer

Jaloezieën op maat

Rolgordijnwinkel.nl biedt zowel houten jaloezieën op maat (50mm en 63mm) als aluminium jaloezieën (16mm, 25mm, 35mm en 50mm). Beiden filteren het licht mooi. Het verschil ligt ‘m in de uitstraling en de prijs. Houten jaloezieën zijn vooral geschikt voor in een sfeervol en strak interieur en zien er wat luxer uit dan aluminium jaloezieën, maar zijn ook gelijk iets duurder. Voordeel van houten jaloezieën zijn dat ze warmte binnenhouden! Veel warmte verdwijnt via het raam, maar dankzij houten jaloezieën blijft die warmte binnen.

Aluminium jaloezieën is een goedkopere (maar niet minder mooie) keuze als je voor jaloezieën op maat kiest. Deze zijn vooral populair in een Scandinavisch interieur, omdat het rustig oogt. Beide vormen van jaloezieën geven een mooi resultaat met gefilterd licht. Vergeet je overigens niet om gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aan te vragen?

Raamdecoratie

Houten jaloezieën in de keuken.


Voor meer inspiratie en gerelateerde raamdecoratie artikelen, bekijk de volgende: