Alles wat je moet weten over raamdecoratie met zijgeleiding

Zijgeleiding: het is iets wat we vaak adviseren. Maar wat is zijgeleiding? En op welke vormen van raamdecoratie op maat is zijgeleiding van toepassing? Wij leggen je in dit artikel uit wat het is en waarom dit ook handig kan zijn voor jou!

Rolgordijn met zijgeleiding

Veel mensen willen een rolgordijn op een deur plaatsen. Omdat het rolgordijn kan ‘klapperen’ op de deur als je deze opent, is zijgeleiding een echte aanrader. Zijgeleiding houdt in dat er gebruik gemaakt wordt van staaldraad die het rolgordijn op haar plek houdt. Aan de montagesteun wordt het spandraad bevestigd.

Vervolgens maak je het uiteinde van het spandraad met een speciale steun vast aan de onderkant van uw muur, kozijn of deur. Aan de onderlat van het rolgordijn wordt een oogje bevestigd, waardoor het spandraad loopt. Dit zorgt ervoor dat het rolgordijn netjes op haar plek blijft hangen als een deur of raam geopend wordt.

Scheef oprollen van een rolgordijn

Zijgeleiding is ook aan te raden als het rolgordijn smaller dan 60cm is. Een smalle stof kan namelijk scheef gaan oplopen of afrollen, wat inherent is aan de stof en het product. Door een rolgordijn uit te voeren met zijgeleiding, kan het rolgordijn niet meer scheef oprollen.

Rolgordijn met zijgeleiding

Aluminium jaloezieën met zijgeleiding

Ook aluminium jaloezieën kunnen uitgevoerd worden met zijgeleiding. Ook hier wordt gebruik gemaakt van spandraad die bevestigd wordt aan de bovenkant (de bovenbak) van de jaloezie. De jaloezie blijft zo netjes op haar plaats hangen.

Mocht spandraad niet helemaal jouw ding zijn? Bekijk dan onze Perfect Fit systemen! Hierbij wordt een aluminium jaloezie of rolgordijn verwerkt in een systeem met geleiders. Met speciale clips, die je tussen het rubber en het glas schuift, kan je het systeem eenvoudig vastklikken op je kozijn. Hierdoor is schroeven of boren onnodig. Perfect als je een ruimte huurt waarbij je niet mag of kan boren.

Raamdecoratie met zijgeleiding bestellen

Een rolgordijn of jaloezie met zijgeleiding bestellen is heel eenvoudig. Je stelt je raamdecoratie volledig naar wens samen. Als je de kleur, maten en extra opties hebt ingevuld, ga je door naar de NAW-gegevens. Na het invullen van je naam en adres vindt je een vakje met ‘bestelnotities’. Hier kan je aangeven dat je jouw raamdecoratie met zijgeleiding wenst uit te voeren.

Let op: Zijgeleiding kost €21,- per rolgordijn of aluminium jaloezie op maat.


Voor meer inspiratie en gerelateerde raamdecoratie artikelen, bekijk de volgende: