Gratis kleurstalen
 • 2 jaar garantie
 • Grote kleurencollectie
 • Gratis thuisbezorgd
 • Productie in Nederland
 • Korte levertijd (gem. 1,5 week)

Toont alle 2 resultaten

Nu 25% Actiekorting
Semi-transparant Dubbel plisségordijn
Keuze uit 24 kleuren
Vanaf
€ 104
Product samenstellen
Nu 25% Actiekorting
Verduisterend Dubbel plisségordijn
Keuze uit 23 kleuren
Vanaf
€ 168
Product samenstellen

Een dubbele plissé herken je aan de geplisseerde stof. Een dubbele plissé, vaak ook Duette® gordijn genoemd, bestaat uit een dubbele stof die aan elkaar vastgezet is. Dankzij die horizontale lijnen krijg je een stijlvol harmonica effect bij het openen en sluiten van je raamdecoratie. Dat geeft een dubbele plissé een sfeervolle en speelse uitstraling. Een dubbele plissé is een mooie vorm van raamdecoratie voor elke ruimte in huis. Van de woonkamer tot de slaapkamer en van keuken tot hal.

Waarom kiezen voor dubbele plisségordijnen?

Dubbele plisségordijnen herken je aan de dubbele laag stof, waardoor de welbekende honingraatstructuur aan de zijkant ontstaat. In deze honingraat blijft lucht hangen. Koude lucht blijft hierdoor buiten en warmte lucht blijft binnen. Daarmee zijn dubbele plisségordijnen niet alleen speels en modern, maar zorgen ook voor een isolerende en geluiddempende werking. In onze dubbele plissé collectie vindt je zowel lichtdoorlatende als verduisterende stoffen in veel verschillende kleuren. Hierdoor kun je jouw hele woning voorzien van stijlvolle raambekleding in een kleur waar jouw interieurhart nog sneller van gaat kloppen.

Dubbele plissé gordijnen zijn vooral geliefd vanwege de mogelijkheid voor de top down bottom up uitvoering. Hiermee kun je je dubbele plissé op elke hoogte op het raam hangen. Ontbijten zonder het bijzijn van voorbij lopende buren? Of een chille zondag in je favoriete huispak, waarbij je jouw schitterende looks graag voor jezelf houdt? Hang je dubbele plissé in het midden of aan de onderzijde van je raam. Zo kun je ook nog blijven genieten van die fijne zon. Heerlijk, toch?!

De verschillende soorten dubbele plisségordijnen op maat van Rolgordijnwinkel

Elk interieur is anders. Dus waarom zou jouw nieuwe raamdecoratie hetzelfde moeten zijn? In onze collectie vind je daarom verschillende soorten dubbele plisségordijnen. Wij zetten de opties graag voor je op een rijtje:

 • Lichtdoorlatende dubbele plissé: Hierbij worden de dubbele plisségordijnen gemaakt van lichtdoorlatende stof. Deze filtert het scherpe daglicht van buitenaf, waardoor er een mooie en natuurlijke lichtinval in huis gecreëerd wordt. Perfect voor in de woonkamer, keuken, hal of in je kantoor aan huis!
 • Verduisterende dubbele plissé: Zoals de naam al doet vermoeden, worden deze dubbele plisségordijnen gemaakt van verduisterende stof. Tussen de dubbele laag stof wordt aluminium folie toegepast, waardoor het natuurlijke licht van buitenaf geblokkeerd wordt. Hierdoor is de stof volledig verduisterend. Perfect voor in de slaapkamer of de kinderkamer!

Twijfel je welke kleur het beste past bij je interieur? Vraag dan gratis kleurstalen aan via onze website. Je kunt ons ook een foto van jouw interieur sturen via WhatsApp of per mail, zodat onze stylisten met je mee kunnen kijken. Dan sturen wij je aan de hand van jouw interieur een set met gratis kleurstalen op. Hoe fijn is dat?!

Dubbele plisségordijnen met de populaire Top Down Bottom Up uitvoering

De dubbele plisségordijnen zijn erg populair. En dat komt voornamelijk door de top down bottom up uitvoering. Hierbij kun je zowel de onderlat als de bovenlat van het dubbele plisségordijn op elke gewenste hoogte van het raam hangen. Met de koord- of handgreep bediening kun je je dubbele plissé dus niet alleen aan de bovenkant van je raam, maar ook in het midden of aan de onderkant van je raam hangen.

Wil je graag genieten van de vroege lentezon, maar vind je privacy ook belangrijk? Hang je dubbele plissé dan in het midden van je raam. Zo komt er aan de boven- en onderkant van je dubbele plissé nog voldoende natuurlijk licht binnen, maar zit jij niet in het zicht van de glurende buren of voorbijlopers. De optie voor top down bottom up vind je in de online configurator onder het kopje “Uitvoering”.

Je dubbele plissé in Perfect Fit systeem

Wat als je niet wil of mag boren in de muur, kunststof of aluminium kozijnen om je dubbele plisségordijnen te monteren? Bijvoorbeeld omdat je huisbaas dit niet toelaat? Perfect Fit to the rescue! Door jouw dubbele plisségordijn in een Perfect Fit systeem te verwerken, hoef je niet te schroeven of boren in je kunststof kozijn. Het aluminium profiel van het Perfect Fit systeem zet je namelijk vast door middel van clips die je tussen het rubber en het raam schuift. Houdt er wel rekening mee dat de sponningdiepte minimaal 18 mm moet zijn. Een dubbele plissé in Perfect Fit systeem is ook een mooie oplossing voor draai kiepramen. Als je je raam opent, blijft je dubbele plissé namelijk op zijn plek hangen en komt deze niet naar voren toe.

De isolerende werking van dubbele plisségordijnen op maat

Raamdecoratie draagt niet alleen bij aan meer sfeer in huis, het heeft ook een isolerende werking! Veel mensen weten niet dat je via kale ramen tot wel 30% aan warmte verliest. Met raamdecoratie op maat houdt je de gestookte warmte in de winter in huis en in de zomer juist buiten je huis. Van alle soorten raambekleding hebben dubbele plisségordijnen de beste isolerende werking. Dat komt door de dubbele laag stof. Deze creëert de unieke honingraat aan de zijkant. Tussen deze twee lagen stof blijft lucht hangen. De stilstaande lucht vormt een barrière voor de warmte die via jouw ramen wil ontsnappen. Doordat de warmte nu niet via de ramen kan verdwijnen, behoudt je de gestookte warmte in huis. En dat merk je aanzienlijk in stookkosten!

Een dubbele plissé of een Duette® gordijn: waar moet ik voor kiezen?

Bij Rolgordijnwinkel.nl vind je zowel dubbele plisségordijnen als Duette® gordijnen. Wat is het verschil? En welke variant is de beste keuze voor jouw interieur? Een Duette® gordijn en dubbele plissé verschillen niet veel van elkaar. Het enige verschil zit hem in de extra opties. Een Duette® gordijn is ontwikkeld door het merk Hunter Douglas. Dat zegt je waarschijnlijk niet zo veel, maar dit is het merk dat ook Duette® gordijnen aan het merk Luxaflex levert. Je kunt dus exact dezelfde kwaliteit verwachten en kiezen voor bedieningsopties zoals SmartCord®, LiteRise® en EasyRise® .

Bij een dubbele plissé van Rolgordijnwinkel.nl zijn de opties beperkter. Maar daardoor hoef je gelukkig niet in te leveren op stijl en kwaliteit. Met een mooie kleurencollectie en de optie voor top down bottom up uitvoering kun je een dubbele plissé naar wens samenstellen. Het enige verschil zit hem in de prijs. Dubbele plisségordijnen op maat zijn iets voordeliger!

Waarom kiezen voor Duette® gordijnen van Rolgordijnwinkel.nl?

 • We leveren topkwaliteit raamdecoratie op maat tegen betaalbare prijzen
 • Je krijgt twee jaar garantie op al onze raamdecoraties
 • Je kan daarbij uiteraard altijd rekenen op een uitstekende service
 • Scherpe prijs ten opzichte van de Duette® gordijnen van Hunter Douglas
← Terug naar home