Wat te doen bij een kiepraam/kiepkantelraam?

In de woonkamer zal je er niet vaak last van hebben, maar in een slaapkamer of op zolder komen ze vaak voor. Een kiepraam of een kiepkantelraam. Natuurlijk moet daar een passende vorm van raamdecoratie komen, maar wat is een goede optie? Wij leggen je vandaag uit wat de beste opties zijn voor deze situatie.

Velux-dakraam rolgordijn op maat

Een kiepraam op de zolderkamer is een veelvoorkomende situatie. Meestal is hier al een Velux dakraam gemonteerd. Rolgordijnwinkel.nl biedt rolgordijnen voor Velux-dakramen op maat aan voor de types GGL, GHL en GPL. Deze rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verduisterende en semi-transparante uitvoering. Een verduisterend Velux dakraam rolgordijn op maat is 100% verduisterend, dus geschikt voor in de slaapkamer.

Een Velux rolgordijn op maat kan je bedienen door de onderlat iets te kantelen. Vervolgens kan je het rolgordijn bedienen en deze naar boven of beneden verschuiven.

Een Velux Rolgordijn is uitvoerbaar in: 

  • Semi-transparant rolgordijn,
  • Verduisterend rolgordijn,
  • Badkamer rolgordijn;
  • Dessin & Print rolgordijn.
Kiepraam Velux Rolgordijn

Velux rolgordijn op maat. Bron: Velux

Perfect-Fit-Systeem

Deze optie is voor zowel een kiepraam als een kiepkantelraam en voor zowel kunststof kozijnen als houten kozijnen geschikt.

Kunststof kozijnen

Mensen met een kunststof kozijn hoeven hierin niet te boren. Het Perfect-Fit-Systeem wordt met speciale clips bevestigd aan het kozijn. Boren is hierdoor dus overbodig.

Houten kozijnen

Mensen met een houten kozijn moet daarentegen wel boren. Wanneer de sponningdiepte minimaal 18mm is, zal het systeem keurig passen. Het Perfect-Fit-Systeem zal met vier kleine schroefjes in de glaslatten aan de zijkant moeten worden gemonteerd.

Dit product werkt voor een groot deel hetzelfde als bij een Velux Rolgordijn. Door de onderlat te kantelen, kan je het rolgordijn bedienen. Omdat deze vorm van raamdecoratie is geplaatst in de kozijnen, kan je je raam blijven kiepen of kantelen. Het rolgordijn ‘beweegt mee’ met het raam.

Perfect Fit

Perfect-Fit-Systeem.

Alle Perfect-Fit-Systemen zijn uitvoerbaar in:

  • Semi-transparant rolgordijn,
  • Verduisterend rolgordijn,
  • Dessin & Print rolgordijn,
  • Rolgordijn in badkameruitvoering.

De maximale afmeting van een Perfect-Fit rolgordijn is 170cm hoog en 140cm breed. 

Wat is de juiste keuze?

Het verschilt per situatie welke optie de juiste keuze is. Een Velux rolgordijn is geschikt voor een kiepraam en in een situatie met kiepkantelraam is een Perfect-Fit-Systeem de juiste optie. Waar wel op gelet moet worden, is dat een verduisterend rolgordijn bij een Perfect-Fit niet 100% verduisterend. Wij adviseren dus om een Perfect-Fit-Systeem niet in de slaapkamer te plaatsen.