Raambekleding draaikiepraam? Dit zijn je opties!

Heb je thuis een of meerdere draai kiepramen en ben je hiervoor op zoek naar passende raamdecoratie? Niet alle vormen van raamdecoratie zijn geschikt voor jouw draai kiepraam. Gelukkig zijn er ook nog genoeg opties die wel de juiste privacy en lichtinval garanderen. Benieuwd naar de opties voor raamdecoratie voor draai kiepramen? Scroll dan snel verder en ontdek de raamdecoratie voor draai kiepramen in ons assortiment!

1: Velux® dakraam rolgordijnen op maat

Een draai kiepraam is vaak gemonteerd op een slaapkamer of zolder met schuin dak. Is het draai kiepraam van Velux®? Dan hebben wij hier dakraam rolgordijnen voor! Wij produceren dakraam rolgordijnen voor de GGL, GHL en GPL Velux® dakramen. Het enige wat jij hoeft te doen, is het typenummer in te vullen en een van de leuke kleuren te kiezen en wij doen de rest!

Voor een slaapkamer hebben we dakraam rolgordijnen in verduisterende stoffen, voor jouw thuiskantoor op zolder is een lichtdoorlatend rolgordijn in dakraam rolgordijn uitvoering een mooie keuze.

Kiepraam Velux Rolgordijn

Velux rolgordijn op maat. Bron: Velux

2: Perfect Fit Systeem voor draai kiepramen

Naast dakraam rolgordijnen hebben we nog een mooie vorm van raambekleding voor draai kiepramen. Namelijk: ons Perfect Fit Systeem! Hierbij worden jouw Duette® gordijnen, aluminium jaloezieën of rolgordijnen in een mooie cassette verwerkt en blijft jouw raamdecoratie altijd op de juiste plek hangen. Ook als je je draai kiepraam opent of sluit.

Perfect Fit Systeem bij kunststof draai kiepraam

Het Perfect Fit Systeem is speciaal ontworpen voor draai kiepramen (of standaard ramen) in kunststof kozijnen, waarbij de sponningdiepte minimaal 18mm is. De sponningdiepte is de diepte tussen het glas en het kozijn in. Dit kun je eenvoudig opmeten: leg een lineaal op het kozijn en meet de diepte vervolgens af met een pasje. Dat maakt het aflezen van de lineaal een stuk eenvoudiger.

Dankzij speciale montageclips, die je tussen het rubber en het glas schuift, hoef je niet te boren in je kunststof kozijnen. Zodra je de clips tussen het rubber en het glas hebt geschoven, kun je het frame hier eenvoudig op vastklikken. Kind kan de was doen!

Perfect Fit Systeem bij houten draai kiepraam

Heb je een draai kiepraam in een houten kozijn? Ook dan kun je een Perfect Fit Systeem op maat laten maken. Voor houten kozijnen geldt: je moet vier kleine schroefjes in het houten kozijn schroeven om het frame vast te zetten. Bij rolgordijnen in Perfect Fit Systeem bedien je het rolgordijn met een beweegbare onderlat. Bij aluminium jaloezieën in Perfect Fit Systeem bedien je je jaloezie met een bedieningskoord en tuimelstang.

Perfect Fit

Perfect-Fit-Systeem.

3: Aluminium jaloezieën met zijgeleiding voor draai kiepramen

Wil je graag aluminium jaloezieën voor je draai kiepraam bestellen? Kies dan voor de extra optie “zijgeleiding”. Zijgeleiding is een staaldraad dat over de gehele hoogte van je aluminium jaloezieën wordt gespannen. Deze zit vast aan de bovenbak en monteer je aan de onderkant van je kozijn. De zijgeleiding loopt vervolgens door alle horizontale lamellen van aluminium jaloezieën heen. Open je je draai kiepraam? Dan blijven de aluminium lamellen netjes op hun plek hangen!

Zijgeleiding is voor aluminium jaloezieën in alle lamelbreedten te verkrijgen. Het maakt dus niet uit of je 16mm, 25mm, 35mm of 50mm aluminium jaloezieën wil bestellen, met staaldraad is het voor elk draai kiepraam geschikt!

4: Houten jaloezieën met zijgeleiding voor draai kiepramen

Naast aluminium jaloezieën kun je ook houten jaloezieën voor draai kiepramen bestellen. Ook hierbij dien je dan te kiezen voor de optie voor zijgeleiding. In elke lamel van de houten jaloezie wordt een ponsgat gemaakt, waar het staaldraad doorheen loopt. Zet dit staaldraad met het bijgeleverde montagesteuntje vast op het kozijn. Bij het openen en sluiten van je draai kiepraam blijft je houten jaloezie mooi op zijn plek hangen!

5: Rolgordijnen voor draai kiepramen

Niet zo’n fan van aluminium en houten jaloezieën? Je kunt ook kiezen voor rolgordijnen in combinatie met zijgeleiding. Deze zijn in zowel geheel transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stoffen verkrijgbaar. Maar net waar jij naar op zoek bent! Voor draai kiepramen in je woonkamer of keuken zijn lichtdoorlatende rolgordijnen een goede keuze, voor de slaapkamer kun je verduisterende rolgordijnen laten uitvoeren met zijgeleiding.

Voor elk draai kiepraam een geschikt type raambekleding op maat

Of je nu zoekt naar verduisterende raambekleding voor draai kiepramen in de slaapkamer of juist lichtdoorlatende raambekleding voor je draai kiepraam in de woonkamer zoekt: voor elk raam beiden wij geschikte raamdecoratie. Het maakt daarbij ook niet uit wat voor kozijnen je hebt: van aluminium kozijnen tot een kunststof kozijn of houten kozijnen.

Twijfel je over het type raamdecoratie die geschikt is voor jouw draai kiepraam? Stuur ons een berichtje via de chat of WhatsApp, per mail of bel ons. Wij helpen je graag met jouw keuze, zodat jij jarenlang kunt blijven genieten van jouw stijlvolle raamdecoratie.


Voor meer inspiratie en gerelateerde raamdecoratie artikelen, bekijk de volgende: