Welke vorm van raamdecoratie voor slaapkamer kies ik?

Welke vorm van raamdecoratie voor de slaapkamer is aan te raden? Jij wil immers niet gestoord worden door natuurlijk licht van buitenaf. Een donkere kamer biedt een grote garantie op een goede nachtrust. Wij leggen je graag uit welke raamdecoratie geschikt is voor de slaapkamer.

Raamdecoratie voor slaapkamer

In de slaapkamer willen we zo weinig mogelijk licht van buitenaf hebben. Het liefst moet het helemaal donker zijn, om zo een optimale nachtrust te behalen. Hier zijn de opties ’transparant rolgordijn’ en ‘semi-transparant rolgordijn’ niet geschikt. Er komt licht door deze vormen van raamdecoratie, en dat willen we niet hebben. De volgende opties zijn wel geschikt voor in de slaapkamer. Kijk je mee?

Verduisterend rolgordijn op maat

De meest vanzelfsprekende vorm van raamdecoratie die geschikt is voor in de slaapkamer is een verduisterend rolgordijn op maat. De stof is, van zichzelf, 100% verduisterend. Er zal echter altijd wel wat licht binnenkomen door de kleine kieren tussen de wand en de zijkant van de rolgordijnstof. Omdat dit zo’n kleine hoeveelheid licht is, moet dit geen nadelig effect hebben op de nachtrust.

Raamdecoratie in de slaapkamer

Een verduisterend rolgordijn in de slaapkamer.

Verduisterend duorolgordijn op maat

Liever geen standaard rolgordijn? Dan hebben we nog een optie die vrijwel geheel verduisterend is. Namelijk een verduisterend duorolgordijn (ook wel roljaloezie genoemd)! De twee achter elkaar hangende lagen stof kunnen zo versteld worden in de stand die jij graag wilt. Zet je de transparante banen tegenover elkaar, dan komt er licht binnen. Zet je een transparante baan tegenover een gesloten baan , dan zal het donker zijn in de ruimte. De stof die geweven is op de gesloten baan is 100% verduisterend. Echter, omdat deze vorm van raamdecoratie bestaat uit twee lagen stof, kan er minimaal licht door de kieren komen. Ook dit is zo’n kleine hoeveelheid dat dit geen nadelig effect moet hebben op de nachtrust. Een verduisterend duorolgordijn zal altijd worden gefabriceerd met een onderlat. waarbij de stoffen nagenoeg tegen elkaar aan de onderlat uit komen.

Raamdecoratie in de slaapkamer

Verduisterend duorolgordijn in de slaapkamer.

Jaloezieën op maat

Deze optie is voor diegene die niet vee last heeft van een beetje licht in de slaapkamer. Houten of aluminium jaloezieën kunnen geplaatst worden in de slaapkamer. Deze zijn alleen niet volledig verduisterend. Ook als de jaloezieën helemaal gesloten zijn. Wil je toch graag jaloezieën in de slaapkamer? Dan kan je het nog verduisterend maken door te werken met overgordijnen. Wil je één vorm van raamdecoratie wat verduisterend is en niet met twee verschillende producten werken? Dan zijn de eerste twee opties interessant voor jou.

Raamdecoratie in de slaapkamer

Houten jaloezieën in de slaapkamer.