Gratis kleurstalen
 • 2 jaar garantie
 • Grote kleurencollectie
 • Gratis thuisbezorgd
 • Productie in Nederland
 • Korte levertijd (gem. 1,5 week)

Toont alle 2 resultaten

Nu 15% Actiekorting
Houten Jaloezieën 50mm
Keuze uit 24+ kleuren
Vanaf
€ 144
Product samenstellen
Nu 15% Actiekorting
Houten Jaloezieën 63mm
Keuze uit 24+ kleuren
Vanaf
€ 144
Product samenstellen

Houten jaloezieën zijn mega populair. En dat begrijpen wij maar al te goed. Deze vorm van raamdecoratie zorgt voor een luxe uitstraling in elke ruimte in huis. Van de woonkamer tot de keuken en van de slaapkamer tot zelfs de badkamer! Houten jaloezieën bestaan uit horizontale houten lamellen waarmee je zelf de lichtinval en inkijk in huis bepaald. Veel licht in huis halen? Zet de horizontale lamellen lekker open! En geen zin in gluurders als jij na een lange werkweek neerploft op de bank (met bijbehorend chillpak)? Sluit de jaloezieën dan iets, zodat je de gewenste lichtinval en privacy kunt combineren. Heerlijk, toch?

De verschillende soorten houten jaloezieën op maat

Geen enkel interieur is hetzelfde. Dus waarom zouden jouw nieuwe houten jaloezieën dat wel moeten zijn? In ons assortiment vind je daarom verschillende kleuren en materialen. Wij zetten alle opties voor je op een rijtje.

 • Standaard houten jaloezieën: Het grootste deel van onze collectie houten jaloezieën bestaat uit dit type jaloezieën. De standaard jaloezieën van hout zijn echter alles behalve standaard. Deze jaloezieën worden gemaakt van paulownia hout en geven je woning direct een luxe look. Met meer dan 25 trendy kleuren is er voor elke woning een mooie houten jaloezie op maat samen te stellen. Van witte jaloezieën tot zwarte houten jaloezieën en alles wat daar tussenin zit. Kies voor klassiek ladderkoord of laat je nieuwe raamdecoratie afwerken met trendy ladderband voor een extra stijlvolle look.
 • Bamboe jaloezieën: Wil je graag een natuurlijke, warme uitstraling in je woning creëren? Dat doe je met de collectie bamboe houten jaloezieën. Je herkent een bamboe jaloezie direct aan de dunnere lamellen met subtiele houtnerf. Deze houten lamellen worden gemaakt van bamboe hout en zijn daarmee niet alleen heel trendy, maar ook duurzaam! De bamboe plant groeit namelijk erg hard. Als de bamboe plant gekapt wordt, blijft de wortel in tact en groeit de plant weer aan tot zijn oorspronkelijke vorm en formaat. Een ander voordeel van bamboe jaloezieën is het dunne pakket (bovenbak en horizontale lamellen in opgetrokken toestand), waardoor dit type jaloezieën ideaal is als je niet veel montageruimte hebt. Voorbeelden van plekken met weinig montageruimte zijn bijvoorbeeld boven een raam dat je vaak opent of boven een deur die naar binnen opent. Doordat de jaloezie dunner is, is deze ook minder zwaar en is het optrekken van de jaloezie ook makkelijker.
 • Vochtbestendige houten jaloezieën (PVC jaloezieën): Ben je op zoek naar houten jaloezieën voor je badkamer? Speciaal voor vochtige ruimtes hebben wij een collectie houten jaloezieën opgesteld die goed bestand zijn tegen vocht. Zo kun je ook in de badkamer genieten van de luxe uitstraling en sfeer van houten jaloezieën op maat.

Lamelbreedte 50 mm of toch 63 mm voor je nieuwe houten jaloezieën?

Wil je houten jaloezieën op maat samenstellen? Dan is de eerste keuze de lamelbreedte. Dit is de breedte van de lamellen waarvan jouw raamdecoratie wordt gemaakt. De 50 mm houten jaloezieën zijn het populairst en zien we dan ook het meeste terugkomen in woningen. De 63 mm houten jaloezieën zijn gemaakt van iets bredere lamellen. Dit creëert een luxe, rustigere uitstraling en is vooral erg mooi bij grote raampartijen. Doordat er een grotere ruimte tussen de horizontale lamellen zit, komt er meer licht binnen en is je doorkijk naar buiten ook beter dan bij de 50 mm houten jaloezieën. Aan jou de keuze!

Je houten jaloezieën op maat af laten werken met ladderband

Zie je het plaatje al helemaal voor je? Mooie zwarte houten jaloezieën op maat met zwart ladderband? Of mooie horizontale houten jaloezieën in een natuurlijke kleur met bijpassend bruin ladderband? Alle op maat gemaakte houten jaloezieën van Rolgordijnwinkel.nl zijn uitvoerbaar met ladderband. Hierbij wordt een stoffen band toegepast, die over de ponsgaten van de houten jaloezie wordt geplaatst. Het geeft je houten jaloezie een rustige en vooral ook stijlvolle uitstraling.

Wist je dat je van zowel de houten jaloezieën als het ladderband gratis kleurstalen aan kunt vragen? Zo kun je thuis bekijken welke kleur houten jaloezieën mooi past bij jouw interieur. En met de gratis kleurstalen voor ons ladderband kun je op je gemak op zoek naar de juiste match. Kom je er niet uit? Dan helpen onze stylisten je uiteraard een handje. Stuur ons een mailtje of een foto per WhatsApp, zodat we met je mee kunnen kijken.

De voordelen van houten jaloezieën op maat

Twijfel je of houten jaloezieën iets voor jou zijn? Deze vorm van raamdecoratie is immers zo geliefd door interieur liefhebbers. Het fijne aan houten jaloezieën is dat je altijd zelf de inkijk en lichtinval in de hand hebt. Doordat je houten jaloezie vaak over het gehele raam hangt, is het vanaf buitenaf een stuk lastiger om naar binnen te gluren. De horizontale lamellen bieden jou daarnaast de mogelijkheid om de lichtinval in huis te bepalen. Zet je de houten lamellen open? Dan komt er veel daglicht binnen. Is de zon erg scherp? Dan kantel je de lamellen iets. Dat doe je heel makkelijk met de bedieningskoorden.

Houten jaloezieën zijn dus praktisch. Fijn! Maar hoe zit het met de gewenste sfeer? Doordat houten jaloezieën van natuurlijk materiaal gemaakt zijn, zorgt je nieuwe raamdecoratie direct voor een aangename sfeer in je woning. Het maakt daarvoor niet eens uit voor welke kleur je gaat. Wil je een robuuste uitstraling creëren? Ga dan voor een grijze of zwarte houten jaloezie. Wil je juist een open, rustige uitstraling creëren? Dan is een witte houten jaloezie of een houten jaloezie in houtlook een mooie keuze.

Prachtige houten jaloezieën op maat voor een scherpe prijs

Wil je binnenkort houten jaloezieën kopen? Dan ben je waarschijnlijk al wat aan het rondneuzen naar verschillende opties. Bij het samenstellen van nieuwe raambekleding draait het natuurlijk om een mooi eindresultaat, maar de prijs is ook niet geheel onbelangrijk. Bij Rolgordijnwinkel.nl weten we de prijs voor nieuwe houten jaloezieën zo laag mogelijk te houden. Voor goedkope houten jaloezieën hoef je dus niet direct in te leveren op kwaliteit. Maatwerk jaloezieën hoeven immers niet duur te zijn. In onze webshop kun je eenvoudig zelf de gewenste kleur en afmetingen invoeren, waarna je direct de prijs in beeld te zien krijgt.

Waarom kiezen voor houten jaloezieën van Rolgordijnwinkel.nl?

 • We leveren topkwaliteit raamdecoratie op maat tegen betaalbare prijzen
 • Je krijgt twee jaar garantie op al onze raamdecoraties
 • Leverbaar in verschillende houtsoorten: voor elke ruimte de perfecte match
 • Ruime collectie aan kleuren

Veelgestelde vragen over Houten jaloezieen

Leveren jullie ook een mooie sierkoof bij de houten jaloezieën?

Ja, er wordt standaard een mooie sierkoof meegeleverd. Bij montage op de dag zal de frontlijst voorzien zijn van zijkanten en bij montage in de dag een frontlijst zonder zijkanten. Deze zal dmv magneten op de bovenbak bevestigd worden.

 

» Lees meer

Wanneer ik kies voor koord in plaats van ladderband, welke kleur krijg ik dan?

Wanneer je kiest voor een houten jaloezie met koord, wordt het meest bijpassende kleur ladderkoord gebruikt. Mocht je voor ladderband kiezen, dan kan je het ladderband naar wens selecteren.

» Lees meer

Hoe kan ik zien wat de koordkleur wordt?

De kleur wordt altijd bijpassend bij de lamel gekozen, maar exact hetzelfde kan dit nooit zijn.

Er zal een minimaal verschil zijn.

» Lees meer

Kan ik de jaloezieën ook uitrusten met ladderband?

Een houten jaloezie op maat met lamelbreedte 50mm en 63mm kunnen uitgerust worden met ladderband. Ook aluminium jaloezieën met lamelbreedte 50mm kunnen met ladderband worden uitgevoerd.

 

» Lees meer

Wat is de kleur van de bovenbak en de onderlat?

De kleur van de bovenbak en onderlat van de houten jaloezie worden in dezelfde kleur of kleurtoon uitgevoerd.

» Lees meer

Wordt de rest van de onderdelen in dezelfde kleur uitgevoerd?

De kleuren van de onderdelen zullen in dezelfde tint als de gekozen kleur gemaakt worden.
Mocht je dit anders willen neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

 

 

» Lees meer

Wat zijn de afmetingen van de bovenbak?

De bovenbak is exclusief de sierkoof 59,5mm diep en 58mm hoog. De hoogte van de sierkoof is 62,3mm

» Lees meer

Worden de zijkanten ook gekleurd?

De zijkanten van de lamellen worden nagekleurd, behalve de lichte kleuren (i.v.m. geringe afwijking met houtkleur). Bij de aangevraagde stalen is dit niet het geval, maar bij een complete houten jaloezie wel.

» Lees meer

Wat is de pakkethoogte van houten jaloezieën?

De indicatie pakkethoogte is de dikte van het bovenprofiel inclusief de lamellen en de onderlat in opgetrokken toestand.

Jaloeziehoogte                     500mm     1000mm    1500mm    2000mm    2500mm    3000mm
50mm met ladderkoord      110mm       145mm      180mm        215mm       250mm       285mm
50mm met ladderband        125mm       175mm      225mm        275mm       325mm       375mm
63mm met ladderkoord      105mm       140mm      175mm        210mm       245mm       280mm
63mm met ladderband        120mm       170mm      220mm       270mm      320mm       370mm

 

» Lees meer

Wat is het aantal koorden/banden op een houten jaloezie?

Breedte tussen de 305mm tot 900mm;        2 koorden of 2 ladderbanden.
Breedte tussen de 901mm tot 1400mm;      3 koorden of 3 ladderbanden.
Breedte tussen de 1401mm tot 1900mm;    4 koorden of 4 ladderbanden.
Breedte tussen de 1901mm tot 2400mm;    3 koorden of 5 ladderbanden.
Breedte tussen de 2401mm tot 2900mm;    4 koorden of 6 ladderbanden.
Breedte tussen de 2901mm tot 3400mm;    5 koorden of 7 ladderbanden.
Breedte tussen de 3401mm tot 3600mm;    6 koorden of 8 ladderbanden.

 

Met uitzondering van de vochtbestendige kleuren:

Breedte tussen de 305mm tot 600mm;        2 koorden of 2 ladderbanden.
Breedte tussen de 601mm tot 900mm;        3 koorden of 3 ladderbanden.
Breedte tussen de 901mm tot 1200mm;      4 koorden of 4 ladderbanden.
Breedte tussen de 1201mm tot 1500mm;    3 koorden of 5 ladderbanden.
Breedte tussen de 1501mm tot 1800mm;    4 koorden of 6 ladderbanden.
Breedte tussen de 1801mm tot 2100mm;    5 koorden of 7 ladderbanden.
Breedte tussen de 2101mm tot 2700mm;    4 koorden of 8 ladderbanden.

 

 

» Lees meer

Wat is de breedte van het ladderband?

Bij een 50mm jaloezie zal de breedte van het ladderband standaard 25mm zijn, bij een 63mm jaloezie is dit standaard 38mm.

De verschillende mogelijkheden kun je vinden bij het infoknopje ladderbanden als je de product gegevens in vult.
Je kun bij de bestelnotities noteren dat je een andere breedte ladderband wilt ontvangen.
Als je het prettiger vind om de bestelling te mailen dan mag dat uiteraard ook.

 

» Lees meer

Mag ik een houten jaloezie in een badkamer ophangen?

Onze houten jaloezieën worden veelvuldig in badkamers gebruikt, maar zijn niet geschikt voor gebruik in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Het vochtgehalte in badkamers kan erg verschillen. Daarom wordt elke verantwoordelijkheid van Rolgordijnwinkel.nl uitgesloten bij gebruik in badkamers en andere vochtige ruimtes.

We hebben wel een aantal PVC jaloezieën met houtlook die speciaal voor vochtige ruimtes zijn. Dit materiaal lijkt hout en heeft zelfs een houtnerf, maar het materiaal zelf is geen hout.

 

» Lees meer

← Terug naar home