Welke raamdecoratie is geschikt voor openslaande deuren?

Het kiezen van raamdecoratie op maat is al best lastig. Er is immers zoveel keuze! Raamdecoratie voor openslaande deuren kiezen lijkt lastig, maar dat is het niet. In dit blog delen we namelijk waar je rekening mee moet houden als je raamdecoratie voor openslaande deuren wil aanschaffen.

Raamdecoratie die op zijn plek blijft hangen

Wanneer je raamdecoratie op een deur bevestigd, zal je snel merken dat de raamdecoratie bij het openen van je deur niet altijd netjes op zijn plek blijft hangen. Vooral bij rolgordijnen en jaloezieën is dat duidelijk te merken. Daarom kan je je raamdecoratie bij ons af laten werken met zijgeleiding.

Zijgeleiding is spandraad dat van de montagesteun tot aan de onderzijde van het kozijn loopt. Door middel van een oogje aan de onderkant van je raamdecoratie wordt de stof op zijn plek gehouden, ook als je je deur opent. Fijn!

raamdecoratie openslaande deuren

Bron: Pinterest

Raamdecoratie met top down bediening

Een andere optie zijn stijlvolle Duette® gordijnen op maat. Deze zijn uitvoerbaar met top down bottom up bediening. Hierbij wordt de stof verspannen tussen twee koorden en blijft dus altijd netjes op zijn plek hangen. Op de foto hierboven is dat goed te zien.

En met de handige handgreepjes aan de boven- en onderkant kan je de stof op elke gewenste plek hangen. Wil je ‘s ochtends genieten van de ochtendzon zonder je privacy op te moeten geven? Plaats het Duette® gordijn dan aan de onderkant van het raam. Dan kan er nog voldoende natuurlijk licht aan de bovenzijde van het raam binnenkomen.

Tip: Perfect Fit systeem

Een andere tip zijn onze Perfect Fit systemen. Hierbij wordt een rolgordijn, jaloezie of Duette® gordijn verwerkt in een systeem dat speciaal geschikt is voor kunststof en houten kozijnen. Deze bevestig je door middel van clips die je tussen het glas en het kozijn schuift. Ook hierbij blijft je raamdecoratie altijd op zijn plek hangen!

Om een Perfect Fit systeem te kunnen plaatsen, moet er sprake zijn van een minimale sponningdiepte van 18mm. Let wel goed op deurklinken en eventuele ventilatieroosters. Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact met ons op!

Advies voor jouw deuren of ramen?

Kom je er zelf niet uit en wil je graag advies ontvangen? Stuur ons dan een mailtje met een foto van je ramen/deuren zodat wij met je mee kunnen kijken. Samen gaan we op zoek naar de juiste raamdecoratie op maat voor jouw interieur!


Voor meer inspiratie en gerelateerde raamdecoratie artikelen, bekijk de volgende: