Okergeel in het interieur!

Okergeel is uitgeroepen tot dé kleur van 2016. Velen denken dat deze kleur lastig te combineren is. Maar dat is nergens voor nodig! Okergeel is een ‘drukke’ kleur, maar in combinatie met de juiste kleurtinten oogt het toch rustig in je interieur. Wij laten je zien welke kleuren goed samengaan met okergeel en hoe je dit in het interieur kan opnemen.

Okergeel: kleurenpalette

Okergeel is een lastige kleur. Net als een normale kleur, zoals blauw, zijn er verschillende soorten okergeel. Waar combineer je okergeel dan mee? Zoals hieronder te zien is, gaat het goed samen met pasteltinten en natuurlijke kleuren, maar ook goed met zwart! Een zwarte of okergele kleur op je muur is natuurlijk ietwat druk, dus deze kleuren samen combineren kan juist mooi en rustig ogen d.m.v. accessoires!

Okergeel in het interieur

Kleuren die goed samengaan met okergeel. Bron: Sofa Deco

Okergeel in het interieur

Je kan kiezen voor kussens met print, vaasjes of dekens in het okergeel. Maar is het niet gaaf om voor een statement in het interieur te kiezen?! Denk hierbij aan meubels of een groot schilderij in deze gave kleur! Afgemaakt met accessoires in aardetinten creëer je een stoer en uniek, maar toch rustig interieur.

Okergele meubels in het interieur

Okergele meubels in het interieur. Bron: Homecrush

Inderdaad, een okergeel schilderij of een okergele kast is gewaagd. Het kan uiteraard ook wat rustiger. In het volgende voorbeeld zie je dat, in een interieur met veel zwart en wit, een klein(er) item in de gewaagde kleur ook goed kan. Het is momenteel een echte trend om verschillende stoelen rondom de eettafel te plaatsen. Je kan dus kiezen voor een okergele, een grijze, een witte en een zwarte stoel. Deze kleuren gaan goed samen met okergeel en je blijft de rust in het interieur behouden.

Okergeel in het interieur opnemen RW

Okergeel in het interieur opnemen. Bron: New Stories

Accessoires in okergeel

Zorgt het budget ervoor dat grote, okergele meubels geen optie zijn? Of vind je accessoires in deze kleur al gewaagd genoeg? Geen probleem! Ook aan jou hebben we gedacht. Accessoires zijn namelijk de perfecte manier om een kleur subtiel op te nemen in het interieur.

Deken in een okergele kleur in het interieur

Okergele accessoires in huis. Bron: The Stylebox

Wat dacht je van een deken?! Leuk om in de winkel te kopen, maar ook leuk om zelf te maken! Zelfgemaakte items zijn hip en breien is weer terug van weggeweest. Het kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Is handwerk niet helemaal jouw ding? Dit soort accessoires zijn ook gewoon bij woonwinkels te verkrijgen.

Okergeel in de slaapkamer

Okergeel in de slaapkamer. Bron: Interior Junkie

We hebben het nu alleen nog maar gehad over de woonkamer, maar ook in de slaapkamer kan je okergeel laten terugkomen. Een kussen kan al genoeg zijn, want veel poespas in het interieur van je slaapkamer zorgt voor onrust. Gecombineerd met wit en een mooie aardetint kan deze kleur voor een mooi en rustig geheel zorgen.

Okergele raamdecoratie?

Veel mensen kiezen voor veilig wit. Begrijpelijk natuurlijk, want raamdecoratie is een product wat lang mee moet gaan. Maar uniek? Dat is het niet. Je interieur echt uniek maken kan met raamdecoratie op maat in een okergele kleur! Wat dacht je van 25mm aluminium jaloezieën op maat in kleurnummer 14109 of 14148. Omdat er zoveel verschillende kleuren okergeel zijn, wil je natuurlijk zeker weten dat de kleur die je kiest past bij de rest van je accessoires in het interieur. Daarom bieden wij jou de mogelijkheid om gratis en geheel vrijblijvend 5 kleurstalen aan te vragen! Zo kan je bepalen of het de kleur is waar je naar opzoek bent of dat het toch niet is waar je naar zocht.

Okergeel op de ramen

Okergeel op de ramen. Bron: Pinterest