Kleine ruimte optimaal inrichten

Niet iedereen beschikt over een grote ruimte. Zo zijn er in grote steden als Amsterdam geen zeeën aan ruimtes in appartementen. Om u te helpen met het leuk, maar ook efficiënt inrichten van een interieur, hebben wij een aantal tips opgesteld. En wat inspiratiefoto’s mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Benieuwd hoe u een kleine ruimte optimaal kunt benutten? Lees dan snel verder.

Vermijd donkere kleuren

Donkere kleuren laten een ruimte kleiner ogen. Bij een grote ruimte is dit goed toe te passen, maar bij een kleine ruimte is het geen aanrader. Ga juist voor een licht kleurenpalet met kleuren zoals wit en beige. Deze kleuren zorgen ervoor dat de ruimte groter en luchtig(er) oogt. Ook de kleur van de vloer doet een hoop voor de ruimte. Kies daarom ook hier voor een lichte kleur, zodat de muren en vloer samen voor een mooi geheel zorgen.

Hierbij is ook lichtinval heel belangrijk. Met 50mm aluminium jaloezieën creëert u een mooie lichtinval en kunt u eenvoudig je privacy bepalen. De grote lamelbreedte maken uw ruimte, in tegenstelling tot wat velen denken, juist groter!

Kleine ruimtes licht

Lichte tinten in het interieur. Bron: Woonblog

Opbergruimte zonder ruimte te verliezen

In een kleine ruimte is het belangrijk om niet alles vol te zetten. Het is natuurlijk erg lastig, want waar moet u al uw spullen kwijt? U  kunt ook opbergruimte creëren zonder kostbare ruimte in uw interieur te verliezen. Wat dacht u van een slaapbank? Of een bank met inlaadruimte? Er zijn genoeg ideeën te bedenken waarbij u de bank multifunctioneel kunt maken. Zo kunt u kussens en kleden, maar ook items als fotoboeken in de laadruimte kwijt.

Kleine ruimte optimaal benutten

Opbergruimte in een bank. Bron foto 1: Pinterest Bron foto 2: Pronto Wonen

Less is more in een kleine ruimte

‘Less is more’ is niets nieuws. Hoe rommeliger de ruimte is, hoe kleiner deze oogt. Zorg dus dat het ten eerste is opgeruimd in huis. Daarnaast geldt dat minder meubels beter is. Wees niet bang om te kiezen voor relatief grote meubels. Een paar grote meubels staan beter in een ruimte dan veel kleine meubels. Het oogt tevens veel rustiger. Ditzelfde geldt voor accessoires in de muur. Eén foto of schilderij is beter dan een aantal kleine naast elkaar. Het tweede kan namelijk voor onrust en rommel zorgen, wat resulteert in een kleiner ogende ruimte.

Kleine ruimte optimaal benutten

Grote meubels zorgen voor een groot ogender effect. Bron: Showhome


Voor meer inspiratie en gerelateerde interieur artikelen, bekijk deze: