Botanisch interieur met persoonlijke touch

Het botanische interieur wordt steeds populairder. De stoere, natuurlijke meubels en accessoires gecombineerd met mooie planten en veel groen zorgt voor een mooie balans. Heeft u moeite met het combineren van deze woonstijl? Geen probleem! Wij leggen u uit hoe raamdecoratie de perfecte basis kan vormen voor een botanisch interieur!

Botanisch interieur persoonlijk maken

Een woonstijl is een combinatie van trends en persoonlijke elementen. Volg dus niet alleen de trends op die u voorbij ziet komen op Pinterest. Dat zorgt in veel gevallen voor een huis wat niet ‘eigen’ voelt. Zorg dus altijd dat er persoonlijke elementen terugkomen. Zo kunt u foto’s laten printen op natuurlijk/gerecycled papier of toffe en gepersonaliseerde houten wandhaken ophangen in plaats van de standaard hangers voor je jas.

Botanisch interieur persoonlijk maken

Duurzaam wonen

De botanische woontrend staat bekend om het gebruik van natuurlijke materialen. Er wordt gebruik gemaakt van veel hout, planten, kurk en steen. Het gebruik van natuurlijke materialen is altijd goed als we het hebben over het milieu. Duurzaam wonen is echt in opkomst. Kijk naar duurzame alternatieven voor leer, brei of haak zelf accessoires en investeer in isolerende elementen.

Wist u al dat u 20 tot 30% aan warmte verliest via ‘kale’ ramen? Raamdecoratie op maat, zoals stoere houten jaloezieën op maat, hebben een isolerende werking. Geen warmteverlies meer! Naast het toevoegen van sfeer helpt u het milieu een handje én bespaart u een flink bedrag op uw energierekening.

Houten jaloezieen botanisch

Kleurenpalet botanisch interieur

Zoals u kunt zien, bestaat het kleurenpalet van deze woontrend niet alleen uit groen. Beige, grijs en bruin zijn mooie kleuren om mee te werken. Het biedt meer rust en balans, maar zorgt wel voor een fijne sfeer. Op Pinterest vindt u vele mogelijkheden betreft kleuren.

Omdat het botanische interieur vaak wat ‘ruw’ is, kunt u ook gebruik maken van verschillende materialen. Combineer ‘zacht’ met ‘stoer’ en leg een ruw kleed neer bij een rustige bank om zo een mooi contrast te creëren. Keuze genoeg binnen deze woontrend. Hoe gaat u deze toepassen?