Aardetinten in het interieur

Kleurtrends veranderen per jaargetijde. Zo was in de afgelopen zomer poederroze heel populair. De komende periode zien we echter dat aardetinten erg populair worden. Dit vanwege de warmte die de kleur uitstraalt. Bruintinten zijn voor sommigen nog wat buiten hun comfort zone, maar met wat inspiratie willen wij jou laten zien dat het heel mooi is!

Aardetinten toepassen in je interieur

Aardetinten, ofwel bruintinten, gaan goed samen met andere natuurlijke materialen en kleuren. Zo is bruin goed te combineren met hout. Hout zorgt voor een mooi contrast en de aardetinten daarbij voor rust. Velen denken bij ‘aardetinten in het interieur’ al gelijk aan donkere ruimtes, maar dit hoeft niet zo te zijn. Beige, ecru en zandtinten vallen namelijk ook onder deze categorie!

Aardetinten

Aardetinten gecombineerd met hout. Bron: Van Waay

Natuurlijke materialen

Niet alleen hout, maar ook leer is goed te combineren met bruintinten. Omdat deze twee kleurtinten dicht bij elkaar liggen, vormt het een mooie eenheid in het interieur. Bruintinten worden vaak toegepast in het industriële interieur, omdat het met natuurlijke en stoere items te combineren is. Bruin in het interieur kan daarentegen ook erg klassiek staan, wanneer je het combineert met wit of crème.

Aardetinten

Bruintinten in het interieur. Bron foto 1: Puur Brocante Bron foto 2: Lintvelt

Vind je een geheel bruin interieur iets teveel van het goede? Met accessoires in aardetinten zorg je ook al voor een heel mooi effect. Aardetinten gaan namelijk ook goed samen met brons, oranje en groen, dé kleuren voor de herfst. Deze kleurencombinatie is klassiek en zorgen voor een mooi contrast in de ruimte.

Interieur bruin

Aardetinten verwerkt met accessoires. Bron foto 1: Decorette Bron foto 2: Van Kreuningen

Lichtinval is belangrijk in je interieur

Om de lichtinval toch goed te kunnen bepalen in een interieur, is een duorolgordijn met bruintinten een goede optie. Door de afwisselend open en gesloten banen kan je zelf gemakkelijk de lichtinval bepalen. Omdat iedere bruintint weer anders is, wil je zelf natuurlijk kijken hoe de kleur er in het echt uitziet. Door gratis kleurstalen aan te vragen, kan jij thuis kijken of het de juiste kleur is! Kom je er zelf niet uit? Je kan ons ook altijd om kleuradvies vragen. Wij stellen een set met kleurstalen samen, op basis van de wensen die jij aangeeft.

Bruintin Duorolgordijn op maat

Duorolgordijn in aardetint. Bron: Pruis