Aardetinten in het interieur

Kleurtrends veranderen per jaargetijde. Zo was in de afgelopen zomer poederroze heel populair. De komende periode zien we echter dat aardetinten erg populair worden. Dit vanwege de warmte die de kleur uitstraalt. Bruintinten zijn voor sommigen nog wat buiten hun comfort zone, maar met wat inspiratie willen wij jou laten zien dat het heel mooi is!

Aardetinten toepassen in je interieur

Aardetinten, ofwel bruintinten, gaan goed samen met andere natuurlijke materialen en kleuren. Zo is bruin goed te combineren met hout. Hout zorgt voor een mooi contrast en de aardetinten daarbij voor rust. Velen denken bij ‘aardetinten in het interieur’ al gelijk aan donkere ruimtes, maar dit hoeft niet zo te zijn. Beige, ecru en zandtinten vallen namelijk ook onder deze categorie!

Aardetinten

Aardetinten gecombineerd met hout. Bron: Van Waay

Natuurlijke materialen

Niet alleen hout, maar ook leer is goed te combineren met bruintinten. Omdat deze twee kleurtinten dicht bij elkaar liggen, vormt het een mooie eenheid in het interieur. Bruintinten worden vaak toegepast in het industriële interieur, omdat het met natuurlijke en stoere items te combineren is. Bruin in het interieur kan daarentegen ook erg klassiek staan, wanneer je het combineert met wit of crème.

Aardetinten

Bruintinten in het interieur. Bron foto 1: Puur Brocante Bron foto 2: Lintvelt

Vind je een geheel bruin interieur iets teveel van het goede? Met accessoires in aardetinten zorg je ook al voor een heel mooi effect. Aardetinten gaan namelijk ook goed samen met brons, oranje en groen, dé kleuren voor de herfst. Deze kleurencombinatie is klassiek en zorgen voor een mooi contrast in de ruimte.

Interieur bruin

Aardetinten verwerkt met accessoires. Bron foto 1: Decorette Bron foto 2: Van Kreuningen

Lichtinval is belangrijk in je interieur

Om de lichtinval toch goed te kunnen bepalen in een interieur, is een duorolgordijn met bruintinten een goede optie. Door de afwisselend open en gesloten banen kan je zelf gemakkelijk de lichtinval bepalen. Omdat iedere bruintint weer anders is, wil je zelf natuurlijk kijken hoe de kleur er in het echt uitziet. Door gratis kleurstalen aan te vragen, kan jij thuis kijken of het de juiste kleur is! Kom je er zelf niet uit? Je kan ons ook altijd om kleuradvies vragen. Wij stellen een set met kleurstalen samen, op basis van de wensen die jij aangeeft.

Bruintin Duorolgordijn op maat

Duorolgordijn in aardetint. Bron: Pruis

Niet iedereen beschikt over een grote ruimte. Zo zijn er in grote steden als Amsterdam geen zeeën aan ruimtes in appartementen. Om u te helpen met het leuk, maar ook efficiënt inrichten van een interieur, hebben wij een aantal tips opgesteld. En wat inspiratiefoto’s mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Benieuwd hoe u een kleine ruimte optimaal kunt benutten? Lees dan snel verder.

Vermijd donkere kleuren

Donkere kleuren laten een ruimte kleiner ogen. Bij een grote ruimte is dit goed toe te passen, maar bij een kleine ruimte is het geen aanrader. Ga juist voor een licht kleurenpalet met kleuren zoals wit en beige. Deze kleuren zorgen ervoor dat de ruimte groter en luchtig(er) oogt. Ook de kleur van de vloer doet een hoop voor de ruimte. Kies daarom ook hier voor een lichte kleur, zodat de muren en vloer samen voor een mooi geheel zorgen.

Hierbij is ook lichtinval heel belangrijk. Met 50mm aluminium jaloezieën creëert u een mooie lichtinval en kunt u eenvoudig je privacy bepalen. De grote lamelbreedte maken uw ruimte, in tegenstelling tot wat velen denken, juist groter!

Kleine ruimtes licht

Lichte tinten in het interieur. Bron: Woonblog

Opbergruimte zonder ruimte te verliezen

In een kleine ruimte is het belangrijk om niet alles vol te zetten. Het is natuurlijk erg lastig, want waar moet u al uw spullen kwijt? U  kunt ook opbergruimte creëren zonder kostbare ruimte in uw interieur te verliezen. Wat dacht u van een slaapbank? Of een bank met inlaadruimte? Er zijn genoeg ideeën te bedenken waarbij u de bank multifunctioneel kunt maken. Zo kunt u kussens en kleden, maar ook items als fotoboeken in de laadruimte kwijt.

Kleine ruimte optimaal benutten

Opbergruimte in een bank. Bron foto 1: Pinterest Bron foto 2: Pronto Wonen

Less is more in een kleine ruimte

‘Less is more’ is niets nieuws. Hoe rommeliger de ruimte is, hoe kleiner deze oogt. Zorg dus dat het ten eerste is opgeruimd in huis. Daarnaast geldt dat minder meubels beter is. Wees niet bang om te kiezen voor relatief grote meubels. Een paar grote meubels staan beter in een ruimte dan veel kleine meubels. Het oogt tevens veel rustiger. Ditzelfde geldt voor accessoires in de muur. Eén foto of schilderij is beter dan een aantal kleine naast elkaar. Het tweede kan namelijk voor onrust en rommel zorgen, wat resulteert in een kleiner ogende ruimte.

Kleine ruimte optimaal benutten

Grote meubels zorgen voor een groot ogender effect. Bron: Showhome


Voor meer inspiratie en gerelateerde interieur artikelen, bekijk deze: