Rolgordijn opmeten: Hoe moet ik dit doen?

Veel mensen denken dat het opmeten van de juiste maten een hele klus is, maar is totaal niet zo! Wij delen een aantal tips met je, zodat ook jij zonder problemen een rolgordijn opmeten kan!

Rolgordijn opmeten: Wat heb je nodig?

Voor we echt gaan beginnen met meten, zijn er natuurlijk een paar dingen die je nodig hebt:

  • Een rolmaat of meetlat,
  • Een pen of potlood,
  • Papier (om de maten op te schrijven).

Rolgordijn op maat

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden tijdens het opmeten van een rolgordijn of duorolgordijn op maat. Hoe wil je je raamdecoratie monteren? Moet je opletten voor obstakels (zoals een deurklink)?

Let op! Omdat, vooral bij wat oudere huizen, het niet altijd waterpas loopt, adviseren wij je om op meerdere plekken te meten. Neem in dit geval altijd de kleinst of grootst gemeten breedte.

1. In de dag of op de dag?

Allereerst is het handig om te weten wat het hiertussen verschil is. In de dag betekent dat het rolgordijn in het kozijn, dus tussen de muur of tegen het plafond, wordt gemonteerd. Op de dag betekent dat het rolgordijn op het kozijn of de muur wordt geplaatst.

In de dag

Meet de breedte tussen het raamkozijn of de muur. Door eventuele speling adviseren wij je om de breedte te verminderen met 0,3 centimeter. Daarna meet je de gewenste hoogte van het rolgordijn op. Als laatste stap bepaal je aan welke kant jij de bediening wil hebben.

Opmeten in de dag

Op de dag

Meet ook hierbij eerst de breedte op. Wij adviseren je om 3,5 centimeter bij de breedte op te tellen i.v.m. de nodige overlapping. Daarna meet je de gewenste hoogte weer op en bepaal je aan welke kant je de bediening wil hebben.

Opmeten op de dag

2. Heb je te maken met obstakels?

Met obstakels bedoelen we hier deurklinken, de draairichting van het raam of dievenklauwen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens het meten. Om ervoor te zorgen dat de functionaliteit van het rolgordijn hier niet ten onder aan gaat, adviseren wij je om het rolgordijn op de dag te monteren.

3. Meetinstructie bij de hand

Het is wel zo prettig om een meetinstructie bij de hand te hebben. Als je kleurstalen hebt aangevraagd, is er altijd een meetinstructie bij toegevoegd. Nog geen kleurstalen aangevraagd? De meetinstructies zijn ook op onze website te vinden!

Neem bij twijfel contact met ons op!

Zijn er nog steeds onduidelijkheden wat betreft het meten? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Zij helpen je namelijk graag verder. Je kan ook een foto maken van de situatie en deze naar onze klantenservice mailen, zodat zij een goed beeld hebben van de situatie en gelijk met je mee kunnen denken.