Waar u op moet letten bij het bestellen van verticale lamellen

Stoffen lamellen op maat zijn ontzettend trendy, maar ook de PVC lamellen blijven niet achter. Verticale lamellen zijn terug van weggeweest en zien we steeds vaker terugkomen binnen het interieur. Heeft u uw ogen ook op onze lamellen laten vallen? Dan hebben wij enkele tips: waar moet u op letten als u verticale lamellen wilt bestellen?

Verticale lamellen bestellen

Wij willen u graag helpen in de zoektocht naar de voor u perfecte vorm van raamdecoratie op maat. Heeft u vragen? Dan mag u deze natuurlijk altijd stellen. Wij proberen u zo snel mogelijk antwoord te geven. Wel zo prettig. Voor nu: een aantal handige tips!

1. PVC lamellen of stoffen lamellen?

Binnen ons assortiment aan lamellen bieden wij zowel PVC lamellen als stoffen lamellen aan. De naam zegt het natuurlijk al. PVC lamellen worden van PVC gemaakt, waardoor deze eenvoudig schoon te maken zijn. Stoffen lamellen worden gemaakt van mooie egale stoffen of stoffen met mooie prints.

Weet u nog niet welke van de twee uw voorkeur heeft? U kunt gratis stalen aanvragen om thuis te bekijken en vergelijken welke kleur en stof het beste past binnen het interieur!

Heeft u al eerder verticale lamellen van Rolgordijnwinkel.nl besteld? Dan kunt u ook losse lamellen bestellen! Wij hebben daar eerder een blog over geschreven. Hierin leggen we precies uit hoe u losse lamellen kunt bestellen.

Lees verder na de afbeelding.

Verticale lamellen

2. De juiste montage kiezen

Als u de gewenste kleur en stof heeft geselecteerd, kunt u kijken naar de gewenste montage. Komt de rails tussen twee muren, tegen het kozijn of juist tegen het plafond te hangen?

We spreken van montage op de dag als de rails op een muur wordt geplaatst. Bij montage in de dag komt de rails tussen twee muren, tegen het raamkozijn of tegen het plafond te hangen.

Let daarbij ook goed op de keuzemogelijkheden ‘op hout’ of ‘op steen’. Bij montage op hout krijgt u, afhankelijk van de breedte van de rails, schroeven meegeleverd. Bij montage op steen worden naast schroeven ook pluggen geleverd.

3. Opmeten van de lamellen

Als u stalen heeft aangevraagd, krijgt u er altijd een meetinstructie bij. Mocht u nog geen stalen hebben ontvangen, kunt u de volgende stappen volgen.

Bij montage op de dag meet u de gewenste breedte (inclusief overlap) op. Vervolgens meet u de hoogte op. Haal 1cm van de hoogte af. Hierdoor komen de lamellen net boven de vloer/het kozijn uit en kan het niet op het kozijn botsen.

Bij montage in de dag meet u de breedte tussen de muren op. Voor eventuele speling dient u de breedte te verminderen met 0,3cm. Meet vervolgens de hoogte op en haal hier 1cm af, om het botsen van de lamellen op het kozijn of de vloer te voorkomen.

4. De bediening van verticale lamellen

Vervolgens is het tijd om de gewenste bediening te selecteren. De bediening (de ketting) kan aan de linker- of rechterkant geplaatst worden. Daarnaast kunt u bepalen aan welke kant u het pakket aan lamellen wilt laten hangen. Dit kan zowel aan de linkerkant, rechterkant, maar ook d.m.v. een middensluiting.

Bij een middensluiting hangen de lamellen aan beide zijden (zie foto hierboven). Dit is erg handig als u in het midden van een wand een raam of deur hebt. Daarnaast staat het erg chique in uw woning.

Advies nodig?

Lukt het niet om de maten op te meten of heeft u een lastige situatie en weet u niet hoe te meten? U mag altijd een foto van de situatie toesturen. Zo kunnen wij met u meekijken en u adviseren om zo de juiste maten op te meten.


Voor meer inspiratie en gerelateerde artikelen over verticale lamellen, bekijk de volgende: