Raamdecoratie voor grote ramen: Verticale Lamellen

In kantoorpanden of vrijstaande huizen zijn de ramen vaak groter dan gemiddeld. Een rolgordijn of jaloezieën zijn dus niet altijd de juiste keuze wanneer het gaat om privacy behalen middels raamdecoratie op maat. Maar wat is een goede optie voor grote ramen? Wij vertellen je graag meer over verticale lamellen!

Verticale lamellen op maat

Lamellen worden vaak gezien als ouderwets of ‘dat kan alleen op de werkvloer’. Daar is niets van waar! Lamellen zijn hedendaags nog steeds erg gebruikelijk. Vooral in gebouwen met hoog plafond zien we ze veel. Dat komt omdat verticale lamellen goed geschikt zijn voor de montage voor grote ramen.

Waarom verticale lamellen op maat en niet een (bijvoorbeeld) rolgordijn? De maximale lengte van een rolgordijn gaat in de meeste gevallen (afhankelijk van de stof) tot 280cm en een maximale breedte van 350 cm. Verticale lamellen kunnen daarentegen geleverd worden tot een lengte van 300cm en een breedte van 600cm!

Lamellen op maat

Verticale lamellen op kantoor

Het blijft een van de meest gebruikte vormen van raamdecoratie op de werkvloer. Dit komt wederom door de grote ramen die bedekt moeten worden. Omdat de lamellen gekanteld en versteld kunnen worden, kan je de lichtinval in de ruimte eenvoudig bepalen. Bij verticale lamellen behoudt je je privacy, afhankelijk van de stand van de lamellen.

Zoals op de foto te zien is, is de mogelijkheid om naar buiten te kijken vanuit een bepaalde hoek aanwezig. Echter, buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken wanneer de lamellen in deze stand zijn versteld.

Omdat verticale lamellen verstelbaar zijn, kan jij de lichtinval zelf bepalen. Mocht de zon reflecteren in je beeldscherm? Door de lamellen iets te verstellen, komt er nog wel licht binnen in de ruimte. Dit is echter gefilterd licht. De zon kan hierna dus niet meer reflecteren en irritatie opwekken.

Lamellen op kantoor

Benieuwd of lamellen wat voor jou zijn? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aan! Zo kan jij thuis waarnemen of lamellen binnen jouw interieur past en of de gekozen kleur voldoet aan jouw wensen! Jouw kleurstalen heb je al binnen 1 à 2 werkdagen binnen.


Voor meer inspiratie en gerelateerde artikelen over verticale lamellen, bekijk de volgende: