Schoonmaken jaloezieen: handige tips

Aluminium jaloezieën zijn een pareltje voor het oog. Ze passen binnen vrijwel elk interieur én zijn budgetproof. Het enige nadeel voor velen: het schoonmaken. Het lijkt altijd zo’n grote klus, dat we het maar vooruit schuiven. ‘Dat komt later wel’. Het is echt een eitje en wij laten je zien hoe je aluminium jaloezieën schoon en weer zo goed als nieuw kan maken! 

Schoonmaken van jaloezieën is kinderspel!

Jaloezieën vangen veel stof op, wat blijft hangen op de lamellen. Dit zie je na enige tijd ook liggen. Er zijn verschillende mogelijkheden om jaloezieën schoon te maken. Zo gebruiken veel mensen een stofdoek, een swiffer of zelfs een sok om het stof van de lamellen te verwijderen. Sinds enige tijd heb je ook speciale ‘jaloezieënborstels’. Deze borstel heeft een aantal stoffen uiteindes waarbij je een paar jaloezieën tegelijk kan stoffen. Zo is je klus nog sneller geklaard!

Een andere optie is om allesreiniger te gebruiken. Spuit dit niet direct op de jaloezieën maar, spuit de allesreiniger op een doek en haal dit vervolgens over de jaloezieën heen. Dit werkt het makkelijkst als je de jaloezie in gesloten toestand houdt. Heb je geen allesreiniger? Babydoekjes zijn ook goed te gebruiken.

Schoon jaloezieën op maat rolgordijnwinkel.nl

Jaloezieën op maat schoonmaken. Bron foto 1: Timtao Bron foto 2: Pinterest

Do’s voor schoonmaken jaloezieen:

  • Stof verwijderen met een stofdoek, swiffer, plumeau of sok;
  • Stof verwijderen met speciale jaloezieënborstel;
  • Reinigen met allesreiniger (op een stofdoek sprayen).

Don’ts voor schoonmaken jaloezieen :

  • Allesreiniger direct op de jaloezieën sprayen;
  • Jaloezieën in bad laten weken;
  • Jaloezieën met een hogedrukspuit schoonmaken.