Duorolgordijn opmeten: Hoe doe ik dat?

‘Hebben jullie ook een meetdienst?’ Is een vraag die wij regelmatig gesteld krijgen. Velen denken namelijk dat het opmeten van de juiste maten een lastig karwei is. Dat is echter helemaal niet zo. Wij delen een aantal tips met je waarmee ook jij zonder problemen de juiste maten voor je duorolgordijn op maat op kan meten!

Wat heb je nodig?

Voorbereiding is het halve werk. Gelukkig heb je alle benodigdheden al thuis liggen! Voor het opmeten heb je nodig:

  • Een rolmaat/meetlat,
  • Een pen/potlood,
  • Een notitieblok om de maten op te schrijven.

Duorolgordijn opmeten

Als je de vorige blogpost over het opmeten van rolgordijnen op maat hebt gelezen, weet je al dat je rekening moet houden met een paar factoren. Vragen zoals ‘Aan welke zijde wil ik mijn bediening hebben?’ of ‘Heb ik te maken met obstakels, zoals deurklinken?’ zijn belangrijk om over na te denken!

Let op! Omdat, vooral bij wat oudere huizen, het niet altijd waterpas is, adviseren wij je om op meerdere plekken te meten. Neem in dit geval altijd de kleinst of grootst gemeten breedte.

1. ‘In de dag’ of ‘op de dag’?

‘Huh, wat betekent dat?’. Een hele normale vraag, natuurlijk. Wij leggen je het verschil uit. In de dag betekent dat het duorolgordijn gemonteerd wordt in het kozijn, dus tussen de muren of tegen het plafond. Op de dag betekent dat het duorolgordijn gemonteerd wordt op het kozijn, dus tegen het plafond.

Duorolgordijn op de dag

 

Op de dag

 

Met allereerste de breedte inclusief de gewenste overlapping. Wij adviseren je om rekening te houden met een overlapping van circa 5 cm aan beide kanten. Dit betekent ook dat de buis wat breder zal worden. Meet daarna de gewenste hoogte van het duorolgordijn op. Als laatste stap bepaal je aan welke kant je de bediening wil hebben.

 

 

 

 

 

Duorolgordijn in de dag

In de dag

 

Meet allereerst de breedte tussen het raamkozijn of de muur. Door eventuele speling adviseren wij je om de breedte te verminderen met 0,3 centimeter. Daarna meet je de gewenste hoogte van het duorolgordijn op. Als laatste stap bepaal je aan welke kant jij de bediening wil hebben.

 

 

 

2. Heb je te maken met obstakels?

Met obstakels bedoelen we hier deurklinken, de draairichting van het raam of dievenklauwen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens het meten. Om ervoor te zorgen dat de functionaliteit van het duorolgordijn hier niet ten onder aan gaat, adviseren wij je om het duorolgordijn op de dag te monteren.

3. Doorlopende banen

Komen er meerdere duorolgordijnen naast elkaar te hangen? Dan kunnen wij deze baandoorlopend laten produceren. Hierbij zullen de transparante en gesloten banen gelijk hangen met het duorolgordijn ernaast. De optie ‘baandoorlopend’ moet aangegeven worden bij het maken van de bestelling.

4. Meetinstructie bij de hand

Bij het aanvragen van kleurstalen wordt altijd een meetinstructie van het desbetreffende product bijgevoegd. Heb je echter geen kleurstalen aangevraagd? Geen probleem. De meetinstructies staan ook op onze website.

Twijfel? Neem dan contact met ons op

Zijn er nog steeds onduidelijkheden wat betreft het opmeten van een duorolgordijn op maat? Neem dan contact met ons op! Onze klantenservice helpt jou graag verder. Ook kun je een foto maken van de huidige situatie en deze per mail naar ons sturen. Zo kunnen wij goed met je meedenken!


Voor meer inspiratie en gerelateerde duo rolgordijn artikelen, lees deze: