Gratis kleurstalen
 • 2 jaar garantie
 • Grote kleurencollectie
 • Gratis thuisbezorgd
 • Productie in Nederland
 • Korte levertijd (gem. 1,5 week)

Toont alle 2 resultaten

40% Korting + GRATIS Top Down Bottom Up
Perfect fit Duette® semi-transparant
Boren niet nodig. Schuiven, klikken & klaar!
Vanaf
€ 217
Product samenstellen
40% Korting + GRATIS Top-Down-Bottom-Up
Perfect fit Duette® verduisterend
Boren niet nodig. Schuiven, klikken & klaar!
Vanaf
€ 291
Product samenstellen

Wat houdt het Perfect Fit Systeem voor Duette® gordijnen in?

Bij het Perfect Fit Systeem van Rolgordijnwinkel.nl wordt raamdecoratie in een kunststof profiel geplaatst. Dit profiel is speciaal ontwikkeld voor kunststof kozijnen waar je liever niet in wil boren of schroeven. Het profiel wordt geleverd met clips die je tussen het glas en het rubber schuift. Hierop plaats je vervolgens het profiel van onze Perfect Fit. Zodra het systeem is gemonteerd, kun je jouw nieuwe Duette® gordijnen bedienen met de handgrepen of het bedieningskoord.

Dit systeem is ook toepasbaar op houten kozijnen en aluminium kozijnen, overigens! Bij aluminium kozijnen worden er ook clips tussen het rubber en het glas geklemd, bij houten kozijnen dien je vier schroefjes te boren om het profiel vast te zetten.

Lichtdoorlatende en verduisterende Duette® gordijnen in Perfect Fit uitvoering

Voor ons Perfect Fit Systeem kun je kiezen uit lichtdoorlatende en verduisterende stoffen. Hiermee is een Perfect Fit Duette® gordijn een ideale toepassing voor zowel woonkamers als slaapkamers. De stof van een DUETTE Shades wordt verspannen tussen twee koorden. Dit zorgt ervoor dat de stof altijd op zijn plek blijft hangen. Ook bij draaiende ramen en draai kiepramen. Je behoudt dus altijd je privacy. Dat maakt raamdecoratie in een Perfect Fit profiel de optimale zonwering!

Mogelijkheid voor Top Down Bottom Up bediening

Zowel bij onze standaard Duette® gordijnen als Duette® gordijnen in Perfect Fit Systeem heb je de mogelijkheid voor Top Down Bottom Up bediening. Hierbij wordt de stof ingespannen tussen twee koorden, waardoor de stof altijd op zijn plek blijft hangen. Met behulp van de handgrepen of het bedieningskoord kun je de DUETTE Shades bedienen. Privacy en lichtinval combineren? Houdt dan ruimte aan de bovenkant van je raam open en plaats je Duette® gordijn in het midden van het raam of onderaan het raam.

De isolerende werking van de Duette® gordijnen in Perfect Fit Systeem

Duette® gordijnen zijn een mooie, stijlvolle vorm van raamdecoratie op maat. Maar wist je dat deze raamdecoratie ook een isolerende werking heeft? Een Duette® gordijn wordt gemaakt van twee lagen stof die geplisseerd zijn. Tussen de twee lagen stof ontstaat de honingraatstructuur, waar stilstaande lucht tussen blijft hangen. Deze stilstaande lucht zorgt ervoor dat de warmte in de winter niet kan ontsnappen en in de zomer juist buiten blijft. Je hoeft je airco dus niet gelijk aan te zetten als de temperatuur buiten stijgt. En als het buiten kouder wordt, hoeft je verwarming niet direct hoger gezet te worden. Dat scheelt weer in stroom- en gaskosten!

Waarom kiezen voor Perfect Fit DUETTE van Rolgordijnwinkel.nl?

 • We leveren topkwaliteit raamdecoratie op maat tegen betaalbare prijzen
 • De Duette® gordijnen worden gefabriceerd in Nederland
 • Je krijgt twee jaar garantie op al onze raamdecoraties
 • Dezelfde kwaliteit als Luxaflex Duette® gordijnen vanwege het gepatenteerde Hunter Douglas systeem

Veelgestelde vragen over Perfect Fit Duette® gordijnen

Is een Perfect-Fit systeem met rolgordijn helemaal verduisterend?

Bij een Perfect-Fit systeem loopt de rolgordijnstof door een geleider in het frame van het systeem. Het rolgordijn is aan de onderzijde afgewerkt met een beklede onderlat, welke iets gekanteld dient te worden om het rolgordijn te bedienen. Hiervoor is wat speling nodig in het frame. Dit houd in dat er mogelijkheid is op een minimale lichtkier aan beide kanten van het frame. Het Perfect-Fit systeem is dus niet 100% verduisterend, maar heeft een minimale lichtkier.

Productfoto’s Perfect Fit bekijken

Benieuwd hoe deze kieren eruit zien? Bekijk onze productfoto’s om dit te bekijken.

Een standaard rolgordijn heeft altijd lichtkieren van ca. 2,5cm aan de bedieningskant en ca. 1 cm aan de niet bedieningskant.

 

» Lees meer

Hoe meet ik de sponningdiepte voor en Perfect-Fit systeem?

Sponningdiepte is de diepte gezien vanaf de rand van het kozijn tot aan het glas. Bij het samenstellen van een Perfect-Fit systeem is de sponningdiepte van groot belang, omdat het profiel goed aan moet sluiten op je kozijn. Aan de hand van de sponningdiepte leveren wij speciale montageclips mee.

Om de sponningdiepte te bepalen, adviseren wij je een (bank)pasje plat op de hoek van het kozijn te plaatsen. Je kunt dan met een meetlint makkelijk de diepte bepalen. Hieronder zie je hoe je de sponningdiepte kunt opmeten.

Sponningdiepte

De standaard sponningdiepten zijn:

 • 18mm
 • 20mm
 • 22mm
 • 24mm
 • 26mm
 • 28mm
 • 30mm
 • 34mm
 • 38mm
 • 42mm
 • 50mm

Heb je de sponningdiepte van jouw kozijn opgemeten en is deze sponningdiepte anders dan de standaard maten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij leggen je uit hoe je een passend Perfect-Fit systeem voor jouw raam (of ramen) kunt bestellen.

» Lees meer

Kan een Perfect-Fit systeem ook op een houten kozijn?

Wanneer je een houten kozijn hebt met een minimale sponningdiepte van 18mm, zal het Perfect Fit systeem keurig passen. Het Perfect-Fit-systeem zal met vier kleine schroefjes in de glaslatten aan de zijkant moeten worden gemonteerd.

» Lees meer

In welke kleuren is het Perfect-Fit profiel verkrijgbaar?

Het profiel van het Perfect-Fit-systeem is verkrijgbaar in de kleuren wit Ral 9010, crème Ral 9001, zwart Ral 9005,  antraciet grijs Ral 7016, licht-grijs Ral 9018 en aluminium mat Ral 9006 (alleen jaloezie) . Zo kan je het product geheel naar wens afstemmen. De onderlat van het rolgordijn zal worden afgewerkt met een rechthoekig beklede onderlat.

» Lees meer

Kan een Perfect-Fit systeem ook op een kozijn met een ventilatierooster?

Een ventilatierooster is in de meeste gevallen geen probleem. Wij raden je aan om een foto van het rooster te maken met het knopje/hendeltje naar beneden en deze te mailen naar info@rolgordijnwinkel.nl

Wij kunnen je dan adviseren hoe er precies opgemeten moet worden.

Ventilatierooster perfect fit

» Lees meer

Welke producten kunnen met het Perfect-Fit systeem uitgevoerd worden?

Een rolgordijn, aluminium jaloezie en een Duette® gordijn kunnen met het Perfect-Fit systeem uitgevoerd worden.

» Lees meer

Hoeveel handgrepen heeft een Perfect-Fit rolgordijn?

Er zullen standaard twee handgrepen op de onderlat worden gezet voor een optimaal gebruiksgemak. Dit is onafhankelijk van de breedte.

» Lees meer

← Terug naar home