Alle raamdecoratie kindveilig geleverd!

Bij Rolgordijnwinkel.nl worden alle producten geproduceerd volgens de aangescherpte wetten (NEN EN16433 en EN16434) om veiligheidsrisico’s te voorkomen. Wil jij jouw raamdecoratie ook kindveilig laten leveren? Lees dan wat jij moet doen om je producten kindveilig te laten produceren!

Raamdecoratie kindveilig laten leveren: wat moet je doen?

Om alle vormen van raamdecoratie op maat via de aangescherpte Child Safety wetten te kunnen fabriceren, vragen wij binnen het bestelproces naar de montagehoogte. De montagehoogte is de plek waar de schroeven de muur in worden geboord om de montagesteunen aan te bevestigen. Dit is de hoogte vanaf de vloer tot aan de montagesteunen.

Wanneer de montagehoogte in het bestelproces is aangegeven, zorgen wij ervoor dat de bediening ten alle tijden 150cm vanaf de vloer komt te hangen en dus kindveilig uitgevoerd wordt. Hierdoor wordt het risico op verstikking of wurging in de bediening voor kleine kinderen nihil.

Kindveilig

Veranderingen binnen het bestelproces

  • Het is alleen mogelijk om een bestelling voor raamdecoratie op maat te plaatsen wanneer de montagehoogte is opgegeven;
  • Bij een oneindige ketting is de optie voor een luxe kettinggewicht uitgesloten. Bij een bediening met een breekconnector in de ketting is de keuze voor een luxe kettinggewicht wel mogelijk. Dit dien je aan te geven verderop in het bestelproces bij de bestelnotities;
  • Bij de bestelling wordt standaard een koord-/kettingspanner bijgeleverd (afhankelijk van het product). Deze dient ten alle tijden gemonteerd te worden volgens de bijgeleverde montagehandleiding.

Hoe wordt onze raamdecoratie kindveilig geleverd?

Rolgordijnen, duorolgordijn en lamelgordijnen worden geleverd met een ketting en kettingspanner volgens de Childsafety-wet.

Rolgordijnen, duorolgordijn en lamelgordijnen worden geleverd met een ketting en kettingspanner volgens de Childsafety-wet.

Houten jaloezieen en Aluminium jaloezieen worden geleverd volgens Childsafety-wet

Houten jaloezieen en Aluminium jaloezieen worden geleverd volgens de Childsafety-wet