Ik wil een rolgordijn met zijgeleiding bestellen. Kan dit?

Jazeker, bij Rolgordijnwinkel.nl kun je jouw rolgordijn met zijgeleiding laten uitvoeren. Let op: Deze optie is nog niet opgenomen in ons bestelproces. Wil je een rolgordijn met zijgeleiding bestellen? Geef dit dan aan in de bestelnotities. Na het invullen van je NAW-gegevens en voor de betaling kun je in de bestelnotities aangeven dat je je rolgordijn met zijgeleiding wil laten uitvoeren.

Voor zijgeleiding betaal je een meerprijs van €21,-. Deze wordt na het afronden van je bestelling door een van onze medewerkers toegevoegd aan je bestelling. Het totaalbedrag van je bestelling wordt dan ook aangepast. Kies bij het bestellen. daarom voor betaling via overboeking. Wij passen de bestelling vervolgens voor je aan, waarna je het aangepaste bedrag kunt overmaken op het rekeningnummer dat op de factuur staat vermeld.

Wat is zijgeleiding?

Zijgeleiding bestaat uit spandraad dat over de gehele lengte van het rolgordijn wordt gespannen. Zoals op de afbeelding op deze pagina te zien is, wordt zijgeleiding aan de zijkant van het rolgordijn geplaatst. Bij een rolgordijn met zijgeleiding wordt het spandraad bevestigd aan de montagesteun en zet je met een speciale steun vast aan de onderkant van het kozijn. Het draad loopt door een oogje, dat vastzit aan de onderlat van je rolgordijn.

Wil je een rolgordijn met zijgeleiding bestellen? Houd er dan rekening mee dat dit enkel mogelijk is met een rechthoekige onderlat. Bij onze andere onderlatten is het niet mogelijk om het oogje te verwerken en is zijgeleiding dus niet mogelijk.

rolgordijn met zijgeleiding spandraden

Wanneer kies ik voor een rolgordijn met zijgeleiding?

Een rolgordijn met zijgeleiding is een geschikte optie als je je rolgordijn op een deur, naast een deur of op een kiep kantelramen of draai kiepramen wil plaatsen. Als je een standaard rolgordijn op een draai kiepraam plaatst en deze opent en kantelt, zal de stof van je rolgordijn naar voren komen te hangen. Sluit je je raam (of deur), dan botst het rolgordijn tegen je kozijn. Dat kan op den duur voor schade aan je kozijn zorgen.

Zijgeleiding zorgt ervoor dat het rolgordijn altijd op zijn plek blijft hangen. Ook als je je raam of deur opent en sluit. Daarnaast begeleidt het stalen draad het rolgordijn als je deze verder wil openen of juist sluiten. Je behoudt je privacy doordat de stof netjes op zijn plek blijft hangen.

Zijgeleiding is niet toepasbaar op een dakraam rolgordijn. Wil je een rolgordijn voor je dakraam bestellen? Kijk dan eens naar onze dakraam rolgordijnen voor Velux® dakramen of kies voor een Perfect Fit rolgordijn, waarbij het rolgordijn in een stijlvol, kunststof profiel wordt verwerkt.

Vragen over een rolgordijn met zijgeleiding? Neem contact met ons op!

Wil je je rolgordijn met zijgeleiding laten afwerken, maar heb je nog vragen over de zijgeleiding? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag bij het samenstellen van een rolgordijn dat voldoet aan jouw wensen en past bij jouw situatie. Je kunt onze klantenservice bereiken via de chat, per mail, telefoon en via WhatsApp.