Perfect Fit rolgordijn voor kunststof kozijnen

Zoek je raambekleding voor kunststof kozijnen waarin je liever niet wil of mag boren, omdat je bijvoorbeeld huurhuis woont? Het is lastig om een mooie jaloezie of een mooi rolgordijn voor kunststof kozijnen te vinden. Tot vandaag! Wij leggen je in dit artikel namelijk alles uit over onze Perfect Fit rolgordijnen.

Rolgordijn voor kunststof kozijnen, zonder te hoeven boren

Speciaal voor kunststof kozijnen is het Perfect Fit systeem ontwikkeld. Bij een Perfect fit rolgordijn worden er clips tussen het rubber en het glas geschoven, waarop je het Perfect Fit systeem kunt vastklikken aan je raam. Dit betekent dat je niet in het kozijn hoeft te boren. En het plaatsen van een Perfect Fit rolgordijn is ook zo geregeld. Hoe fijn is dat?!

Het enige waar jij op hoeft te letten, is dat de sponningdiepte minimaal 18mm bedraagt. Dit is het verschil in hoogte tussen het raam en je kozijn. Leg een pasje op je kozijn en meet de hoogte vervolgens af met een lineaal of meetlint.

Hoe werkt een Perfect Fit rolgordijn?

De onderlat van je rolgordijn zal wordt altijd afgewerkt met een rechthoekig beklede onderlat, waaraan handgrepen worden bevestigd. Om je rolgordijn te kunnen bedienen, dien je de onderlat iets te kantelen. In gekantelde positie kun je vervolgens de stof omhoog of omlaag bewegen. Als je je rolgordijn op de gewenste hoogte hebt gehangen, kun je de onderlat weer recht zetten. Kantel je de onderlat niet bij het bedienen van je rolgordijn? Dan kunnen onderdelen van het systeem slijten en op den duur kapot gaan.

Doordat het rolgordijn in het systeem bedient moet worden door middel van het kantelen van de onderlat, zal er altijd wat ruimte blijven tussen de stof en het profiel. Dit betekent dat een Perfect Fit systeem met een verduisterende stof nooit 100% verduisterend zal zijn.

duette perfect fit wit duette top down

Het profiel in de kleur van jouw kunststof kozijn

Het mooie aan het Perfect Fit systeem, is dat deze één wordt met je kozijn. Je kunt je raam blijven kiepen en kantelen, zoals je dat gewend bent. Door het Perfect Fit systeem blijft de stof van je rolgordijn op zijn plek hangen.

Om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe Perfect Fit rolgordijn mooi aansluit op je kunststof kozijn, hebben wij een aantal basiskleuren voor het profiel in ons assortiment opgenomen. Bij het bestellen van een rolgordijn in Perfect Fit systeem heb je de keuze uit:

  • RAL 9010 (wit)
  • RAL 9001 (crème)
  • RAL 9018 (lichtgrijs)
  • RAL 7016 (antraciet)
  • RAL 9005 (zwart)

Hoe meet ik een Perfect Fit rolgordijn voor kunststof kozijnen op?

Om een Perfect Fit rolgordijn te kunnen bestellen, hebben we enkel de glasmaten nodig. Dit is het zichtbare glas. Eenvoudig op te meten met een meetlint en binnen enkele minuten gedaan. Alsof een kind de was kan doen! Houdt wel rekening met eventuele ventilatieroosters. In de meeste gevallen is dit geen probleem. Meet bij een raam met ventilatierooster de hoogte op en haal hier 2,5cm vanaf.

Voorbeeld: de hoogte van het zichtbare glas is 100cm. Omdat er een ventilatierooster aanwezig is, wordt de hoogte die je opgeeft in het bestelproces nu 97,5cm. Je kunt ons overigens altijd bellen, mailen of een berichtje via WhatsApp versturen om advies te vragen over jouw situatie.

Ik heb een houten kozijn, is een Perfect Fit dan ook mogelijk?

Heb je enkele kunststof kozijnen in huis, maar ook enkele houten kozijnen waar je raamdecoratie voor zoekt? Een Perfect Fit is speciaal ontwikkeld voor een kunststof kozijn, maar kan ook voor een houten kozijn geleverd worden!

Je kozijn hoeft hierbij niet te voldoen aan de minimale sponningdiepte van 18mm. Let er wel op dat je bij een houten kozijn wel enkele schroeven in het kozijn moet schroeven, zodat het Perfect Fit Systeem goed vast zit.