Duurzaam interieur: 3 handige tips!

Duurzaamheid is iets waar we de laatste tijd steeds meer over nadenken. In ons dagelijks leven voeren we al kleine aanpassingen om milieubewuster te leven. Maar hoe zit dat met het interieur? Wij geven u enkele handige tips om een duurzaam interieur te creëren.

In drie stappen een duurzaam interieur

Wij willen u erop wijzen dat het creëren van een duurzaam interieur meer dan een paar uurtjes tijd kost. Een duurzaam interieur blijft zich ontwikkelen. Deze drie tips helpen u om een start te maken.

1: Natuurlijke materialen gebruiken

Zoals ook bij het botanische interieur centraal staat, wilt u bij een duurzaam interieur gebruik maken van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan planten, kurk, beton en hout. Planten zijn niet alleen leuk en sfeervol, maar hebben ook een luchtzuiverende werking. Deze kunt u dus door het gehele huis plaatsen!

Een ander materiaal wat weer erg populair is, is hout. Om het interieur toch uniek te houden, is het leuk om persoonlijke elementen toe te voegen. Zo kan je gepersonaliseerde wandhaken van hout laten maken. Leuk ter decoratie voor op de wand of handig als hanger voor uw jassen in de hal!

duurzaam interieur

2: Verantwoorde wanden en ramen

Wist u dat u veel warmte verliest via ramen en wanden?! Het is dus belangrijk om te zorgen dat deze goed geïsoleerd zijn. Inmiddels zijn er veel producten die u een stapje dichterbij een duurzaam interieur helpen. Zo zijn er duurzame varianten van behang en verf, maar ook duurzame raamdecoratie!

Een DUETTE gordijn is een zeer geschikte variant. Door de honingraad blijft de warmte tussen de twee lagen stof hangen. Zo kan de warmte in de winter niet ontsnappen via de ramen en blijft het in de zomer heerlijk koel in huis. Naast mooie raamdecoratie bespaart u ook nog energiekosten. Niet alleen leuk voor de portemonnee, maar ook voor het milieu!

Ook een leuk feitje: Alle rolgordijnen, duorolgordijnen en aluminium jaloezieën van Rolgordijnwinkel.nl worden op Nederlandse bodem gemaakt. Geen onnodige transportkosten voor stoffen en andere materialen, dus gefabriceerd met groene voetprint!

goedkope duette duurzaam

3: Vintage meubels

Een laatste tip om milieubewuster te zijn als het gaat om de styling van je huis, zijn vintage of tweedehands meubels. Een meubelstuk krijgt al snel een nieuw jasje door deze te schuren en/of verven en kussens te voorzien van nieuw stof. Dit is niet alleen heel goedkoop, maar ook heel stylish! Bij een kringloopwinkel scoort u overigens ook veel leuke accessoires die u kunt mixen en matchen, afhankelijk van het seizoen.

Doordat oudere meubels vaak van hout gemaakt zijn, kunt u dit mooi combineren met bijvoorbeeld houten jaloezieën. Ook deze vorm van raamdecoratie op maat heeft een isolerende functie!

duurzaam houten jaloezieën