Bespaar op je energierekening met houten jaloezie

Houten jaloezieën zijn nog steeds ontzettend populair. Ze zijn wat duurder in vergelijking met aluminium jaloezieën, maar je hebt er ontzettend lang plezier van. En dat niet alleen. Houten jaloezieën, ofwel Jasno blinds, kunnen je ook helpen bij het besparen op je energierekening! Hoe? Dat leggen we je natuurlijk graag uit. 

Een lage energierekening met houten jaloezie

Houten jaloezieën op maat zien er niet alleen erg leuk uit, maar ze hebben ook nog een isolerende functie. Normaliter verlies je namelijk 20 tot 30% van de warmte via het raam. Dit is de warmte die jij stookt met de verwarming, kaarsen en andere warmtebronnen. Zonde, want de energierekening liegt er niet om. Een houten jaloezie kan, in gesloten toestand, de warmte binnen houden. Dit betekent dus dat je minder warmte hoeft te stoken en dus minder betaald. En dat kan tot een aantal tientjes per jaar schelen! Altijd mooi meegenomen, toch? En je helpt moeder natuur natuurlijk ook een handje mee.

Energierekening houten jaloezieën Rolgordijnwinkel.nl

Houten jaloezieën van Jasno bij de eethoek. Bron: Wij A La Mama

Houten jaloezie op maat

Om de warmte toch in de ruimte te houden, is het aan te raden om de jaloezieën volledig te sluiten. Het ziet er misschien niet zo leuk of gezellig uit voor voorbijgangers, maar je behoudt daarmee wel de warmte en je hebt daarbij ook volledige privacy. Houten jaloezieën tot op de millimeter nauwkeurig zijn wat prijziger om aan te schaffen, maar is op de lange termijn dus zeker een goede investering. Ook in de zomer komen ze namelijk goed van pas. In gesloten toestand houden ze ’s zomers namelijk warmte buiten, waardoor het thuis iets aangenamer aanvoelt.

Ben je er nog niet uit? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aan. Je kan maximaal vijf verschillende stalen aanvragen. Ben je er zelf nog niet helemaal uit? Vermeld je wensen dan in het contactformulier wanneer je stalen aan gaat vragen. Met jouw wensen kunnen we een mooie en gepersonaliseerde stalenset voor je samenstellen. Mocht hier toch nog niet de juiste kleur tussen zitten? Geef dit aan ons door, want dan zoeken we samen naar een passende oplossing!