Zwart wit interieur: tips & tricks

Een zwart wit interieur is ontzettend populair. Pinterest staat vol met stijlvolle interieurfoto’s en alles lijkt per-fect gestyled. Toch hebben we er moeite mee, want het contrast lijkt al snel te groot. Daarom hebben wij enkele tips & tricks op een rijtje gezet om u een handje te helpen!

Zwart wit interieur in enkele stappen

Zwart en wit combineren zorgt voor een mooi contrast, maar kan ook al snel te overweldigend zijn. Het is dus belangrijk om de juiste balans te vinden. En een zwart wit interieur kan ook aangevuld worden met wat kleur zoals grijs en natuurlijke materialen als hout en planten.

1. Een woonstijl kiezen

“Een woonstijl kiezen? Dat heb ik toch net gedaan?”. Wij snappen de verwarring. Maar wist u dat zwart-wit in elke woonstijl gestyled kan worden? Industrieel, Scandinavisch of toch minimalistisch? Kies de gewenste woonstijl en ga vanuit daar inspiratie opdoen. Een Scandinavisch interieur staat bekend om haar grafische prints. Die kunt u verwerken door middel van muurstickers, mooie prints voor aan de muur en leuke accessoires met grafische opdruk.

zwart wit interieur

2. Een perfecte balans

Een teveel aan zwart kan zorgen voor een donker, (te) stoer interieur. Een teveel aan wit kan weer te saai ogen. Zorg dus voor een mooie balans. Een witte vloer kan goed gecombineerd worden met een zwarte muur, een lambrisering of behang met zwarte details. Heeft u een witte muur, dan zijn zwarte aluminium jaloezieën bijvoorbeeld erg stoer. Het zorgt voor een mooi contrast en met mooi ladderband maakt u het geheel compleet.

3. De juiste accessoires

U maakt een interieurstijl als deze compleet met de juiste accessoires. Kleden, kussens, posters en spiegels.. Doordat de kleuren wat ‘koel’ over kunnen komen, kunt u uw huis wat warmte geven door accessoires toe te voegen. En het hoeft niet alleen maar zwart of wit te zijn. Grijs, bruin en groen zijn ook geschikte kleuren.

zwart wit interieur