Zo kies je de juiste raamdecoratie voor je dakraam

Het kiezen van raamdecoratie is niet altijd makkelijk. Er is immers zoveel keuze.. Rolgordijnen of juist strakke aluminium jaloezieën? Voor standaard ramen is het nog te doen. Maar hoe zit dat met dakramen? Hoe kies je daar nu de juiste raamdecoratie voor uit? Wij geven je een aantal tips!

Dakraam rolgordijn voor je Velux® dakraam

Heb je een Velux® dakraam? Bingo! Bij Rolgordijnwinkel.nl kan je namelijk dakraam rolgordijnen bestellen voor de Velux typen GGL, GHL en GPL. Het type dakraam check je eenvoudig door je dakraam iets te openen. In het kantelstuk, vlak achter de handgreep, kan je het typenummer aflezen. Je hoeft dus niet zelf de maten van je dakraam op te meten. Je geeft het typenummer op in het bestelproces en wij regelen de rest.

raamdecoratie dakraam

Velux® dakraam rolgordijn (verduisterend) in kleurnummer 2700

Je kan ook nog kiezen tussen transparante rolgordijnstoffen (leuk voor de rommelzolder), verduisterende stoffen voor als er iemand op zolder slaapt of een leuk stofje met print voor als je zolder wel wat meer sfeer kan gebruiken. Vraag gratis kleurstalen aan op onze website om te bekijken welke kleur het beste bij jullie in de smaak valt.

Geen Velux® dakraam? Niet getreurd!

Heb je geen Velux® dakraam? Dan is er nog geen reden voor paniek. Onze standaard raamdecoratie kan ook uitgevoerd worden met zijgeleiding. Zijgeleiding betekent dat er spandraad wordt gespannen over de gehele lengte van de raamdecoratie. Bij een aluminium jaloezie met zijgeleiding loopt er spandraad door alle lamellen. Het uiteinde van de zijgeleiding maak je vast aan je dakraam. Zo blijft je jaloezie altijd op zijn plek hangen, ook als je dakraam verder kantelt.

Zijgeleiding is toepasbaar op onze rolgordijnen, aluminium jaloezieën en houten jaloezieën. De meerprijs van zijgeleiding is €21,- per product. Wil je jouw raamdecoratie uit laten voeren met zijgeleiding? Neem dan contact met ons op.

Kan je wel wat advies gebruiken?

Vind je het lastig om raamdecoratie voor je dakraam te bestellen en kan je daar wel wat advies bij gebruiken? Ons team met stylisten staat altijd voor je klaar! Stuur een foto van je huidige situatie (alleen het raam of juist het gehele interieur) via mail of WhatsApp naar ons toe. Samen met jou kijken we welke raamdecoratie het beste aansluit op jouw wensen.