Woontrend voor het voorjaar: Retro Glamour

Lets go back to the seventees! Velours wordt steeds populairder. Niet alleen op de catwalk, maar ook op interieurgebied. Daarom geven wij u in dit nieuwe blog een hoop inspiratie. Het is tijd voor Retro Glamour, het kleurenpalet en de bijpassende raamdecoratie.  

Retro Glamour, ‘Back to the seventies’

Bij deze nieuwe woontrend draait het om de seventies, de tijd waarin we luisterden naar ABBA en waar kleurrijke kleding in overvloed waren. Ook in het interieur zien we dit terug. Zo is een platenspeler weer ontzettend populair en verdient deze een speciaal plekje in het interieur. Tegenwoordig kunt u zelfs platen met huidige, moderne muziek in speciale platenwinkels vinden!

In een Retro Glamour interieur vindt u veel elementen van woonstijlen die nu erg populair zijn. Zo vinden we er veel planten, met voorkeur voor cactussen, wat past bij de botanische woonstijl. Maar ook het Scandinavische interieur zal men erin terug vinden door gebruik van houtkleuren en veel wit. Toch wordt het kleurenpalet gevormd door kleuren als blauw, groen, goud, bruin en geel. Deze kleuren zorgen voor een warme en knusse sfeer, wat niet alleen vroeger maar ook nu heel belangrijk is.

Retro Glamour Woontrend

Retro Glamour. Bron: Designclaud

Deze woontrend is alles behalve ouderwets, wat u misschien zou denken. U kunt hele leuke meubels bij een tweedehands winkel of bij een kringloopwinkel scoren, die perfect passen binnen de ‘Retro Glamour’-woontrend. Of misschien heeft een opa, oma, ouders, oom of tante, broer of zus nog wat op zolder staan? Dat is natuurlijk het allerleukst! Door moderne met oudere items te combineren, creëert u een mooi interieur wat goed binnen deze woontrend zal passen.

Woontrend Retro Glamour

Seventies in je woonkamer. Bron foto: Brit + Co

Raamdecoratie bij Retro Glamour

Om de seventees vibe te versterken kunt u kiezen voor verticale stoffen lamellen. Deze zullen mooi aansluiten bij de antieke elementen in het interieur. Deze zijn vooral erg mooi in een grote ruimte, maar ook in een kleine ruimte komen deze goed tot hun recht. Zo kunt u heel eenvoudig de lichtinval bepalen. Hierbij zijn verticale lamellen in een gebroken witte kleur een mooie optie, om de rust in een interieur vol kleuren te behouden.

Liever geen stoffen lamellen? Wat dacht u van aluminium jaloezieën? Deze passen weer goed bij de modernere items in het interieur, waardoor er een mooie balans ontstaat. In onze collectie vindt u veel ‘standaard’ kleuren, maar wij hebben ook een aantal metallic jaloezieën in onze collectie. Zo kunt u kiezen uit zilver en goud, wat goed past binnen het kleurenpalet van deze woontrend.

Benieuwd? Vraag gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aan. Deze ontvangt u de volgende werkdag al in huis.

Retro Glamour verticale lamellen

Verticale lamellen. Bron foto: Hunter Douglas

Retro Glamour

Zilverkleurige aluminium jaloezieën. Bron foto: Vertiflex