Wat is top down bottom up bediening?

Bij Rolgordijnwinkel ben je aan het juiste adres voor stijlvolle Duette® gordijnen en dubbele plisségordijnen. Deze vorm van raamdecoratie is voornamelijk erg populair dankzij de top down bottom up bediening. Maar wat houdt dit eigenlijk in? In dit artikel vertellen we je alles over de top down bottom up bediening van Duette® gordijnen!

Bottom up bediening: standaard bij de meeste raambekleding

“Bottom up” bediening klinkt als een ver-weg-van-je-bed-show, maar is eigenlijk heel gebruikelijk. Bij een rolgordijn op maat, bijvoorbeeld. Gooi je de term “Bottom up” door de vertaler, dan krijg je iets als “Onderkant omhoog”. Bij een rolgordijn blijft de bovenkant altijd vast, dankzij de montagesteunen. De onderkant van het rolgordijn gaat omhoog of omlaag bij het bedienen ervan.

Standaard Duette® gordijnen ook met bottom up bediening

Bij een standaard Duette® gordijn is er ook sprake van bottom up bediening. De onderkant kan omhoog en omlaag. Of je je Duette® nu in een Perfect Fit Systeem plaatst of als losse vorm van raamdecoratie: jouw raambekleding heeft standaard bottom up bediening. Maar wat is dan dat top down..

taupe duette gordijn plisse elan duotone

Top Down bediening: ook de bovenkant in hoogte aanpassen

Bij Top Down bediening kun je niet alleen de onderkant in hoogte aanpassen, maar ook de bovenkant van je raambekleding is in hoogte verstelbaar. Hierbij kun je het bovenprofiel van het Duette® gordijn op elke gewenste hoogte laten zakken.

Kies je voor Top Down Bottom Up bediening? Dan heb je de keuze tussen bediening met handgrepen (aan de boven- en onderkant) en bediening met een bedieningskoord.

Wat is het voordeel van Top Down Bottom Up bediening?

Nu je weet wat de Top Down Bottom Up bediening inhoudt, wil je natuurlijk wel weten waarom je hiervoor zou moeten kiezen. Het fijne aan Top Down Bottom Up bediening is voornamelijk dat je jouw raamdecoratie op elke gewenste hoogte kunt hangen.

Werk je thuis of ben je vrij en heb je niet zo’n zin in pottenkijkers, maar wil je wel voldoende natuurlijk licht in huis hebben? Dan kun je je Duette® gordijn in het midden van je raam hangen. Zo wordt het voor de pottenkijkers lastiger om naar binnen te kijken en komt er via de bovenkant van je raam nog genoeg licht naar binnen. Elk moment van de dag kun jij zo je lichtinval en privacy bepalen. Hoe fijn is dat?!

Is het je, na dit artikel, nog niet helemaal duidelijk en wil je nog meer weten over de Top Down Bottom Up bediening? Neem dan contact met ons op. Wij leggen het je uiteraard graag uit!