Zo gaat u uw voornemens dit jaar wél volhouden!

Een nieuw jaar staat gelijk aan een nieuwe start. De voornemens van vrienden, familie, kennissen en collega’s vliegen u om de oren. Maar het volhouden daarvan blijft altijd lastig. Met deze tips gaat u uw voornemens dit jaar wél volhouden! 

1. Begin met kleine stapjes

Wilt u gezonder eten in het nieuwe jaar? Of (iets) meer sporten? Begin met kleine stapjes. Waarschijnlijk moet u uw lifestyle wat aanpassen om dit voornemen door te kunnen zetten. Gezonder eten of meer sporten kunt u niet in één dag behalen. Ook niet in één week. U heeft maar liefst 21 dagen, ofwel drie volle weken, nodig om te wennen aan een nieuw voornemen. Wees dus niet teleurgesteld wanneer u na een paar dagen alweer snakt naar chips of koeken. Een cheatday mag ook op z’n tijd!

2. Realistische voornemens

Veelvoorkomende voornemens zijn ‘afvallen’, ‘gezonder eten’ of ‘minder impulsieve uitgaven’. Bent u van plan om tien kilo af te vallen? Dat klinkt op het eerste gezicht heel goed en het kan daadwerkelijk lukken. Denk er wel over na dat dit voornemen betekent dat u bijna één kilo per maand af moet vallen. Klinkt het dan nog zo haalbaar als tien kilo per jaar? Stel realistische doelen die u daadwerkelijk kunt realiseren.

Goede voornemens Rolgordijnwinkel.nl

3. Maak het ook leuk voor uzelf

Een voornemen moet ook leuk zijn. Het is niet de bedoeling dat u er na een tijdje zo moe of chagrijnig van wordt omdat het niet lukt. Door kleine stapjes op te stellen, kunt u uzelf na elke periode belonen wanneer het is gelukt of uzelf nog eens een peptalk geven wanneer u het net niet hebt gehaald. Wilt u drie keer per week naar de sportschool en gaat dat al een maand goed? Trakteer uzelf (en uw sportmaatje) dan eens op een lekker etentje buiten de deur.

4. Falen is menselijk

‘Falen’ klinkt negatief. Toch gebeurt het en moeten we ermee om kunnen gaan. Heeft u het echt geprobeerd en is het niet gelukt? Jammer, maar u heeft het in ieder geval geprobeerd en daar mag u trots op zijn! Heeft u uzelf niet voor de volle 100% ingezet? Dan kunt u nog een keer in de spiegel kijken. Wilt u dit echt? U heeft namelijk 365 dagen om uw voornemen waar te maken. Progressie zal u altijd maken. Misschien niet zoals u had gehoopt, maar het is zeker een volgende stap in de goede richting!