Vijf voordelen van houten jaloezieen op maat

Houten jaloezieën zijn razend populair. Niet heel gek, want houten jaloezieën zorgen voor een warme en gezellige sfeer in huis. Dat is natuurlijk niet het enige voordeel van houten jaloezieën. Wij hebben de vijf belangrijkste voordelen van houten jaloezieën voor je op een rijtje gezet!

Voordelen van houten jaloezieën

1. Natuurlijk materiaal voor een trendy uitstraling

We zijn steeds meer op zoek naar een rustige, natuurlijke uitstraling in ons interieur. Interieurtrends als het botanische interieur en de Scandinavische woonstijl passen hier perfect bij. De natuurlijke kleuren van hout in combinatie met een houtnerf zorgen voor een luxe sfeer en een natuurlijke look in huis. En afhankelijk van de kleur creëer je ook een warme uitstraling!

Jaloezieen Rolgordijnwinkel.nl

2. De isolerende functie van houten jaloezieën op maat

Houten jaloezieën op maat zijn niet alleen mooi in het interieur, maar ook mooi voor de portemonnee! Deze vorm van raamdecoratie heeft namelijk een isolerende functie. In de zomer wordt de warmte buitengehouden, waardoor het binnen aangenaam koel blijft. Het enige wat jij dan hoeft te doen, is te zorgen dat de jaloezieën gesloten blijven. Isolatie hoeft dus niet duur te zijn!

In de winter wordt de warmte van de verwarming juist binnengehouden. Er verdwijnt namelijk zo’n 10 tot 30% aan warmte via de ramen, wat wordt tegengehouden als je de houten jaloezieën sluit. Een lagere energierekening én mooie jaloezieën op maat!

3. Makkelijk schoon te houden

Als het aankomt op de nadelen van houten jaloezieën, staat schoonmaken standaard op nummer een. Ze staan bekend als echte stofvangers. Maar als je het goed bij weet te houden, is het onderhouden van je raamdecoratie kinderspel. Het hoeft dus geen nadeel te zijn! Met een stofdoek kun je langs de horizontale lamellen gaan. Je hebt ook speciale borstels waarmee je de horizontale lamellen kunt reinigen.

Schoon jaloezieën op maat rolgordijnwinkel.nl

Zijn je jaloezieën vuil, omdat er per ongeluk eten of drinken op gemorst is? Dan kun je met een licht vochtige doek te werk gaan. Gebruik dan geen schoonmaakmiddelen, maar enkel lauw water. Schoonmaakmiddelen kunnen de kleur en het materiaal namelijk beschadigen. En dat is niet wat je wil!

4. Een mooie lichtinval creëren

Laat de zon op de muren dansen met houten jaloezieën op maat. Tussen de horizontale lamellen door komt nog voldoende natuurlijk licht binnen. Schijnt de zon fel? Dan kun je je houten jaloezie iets meer sluiten, zodat er minder (fel) licht binnen komt, maar nog wel voldoende licht om sfeer te creëren.

Daarnaast kun je eenvoudig zelf je privacy bepalen. Door de horizontale, houten lamellen is het lastiger om van buiten naar binnen te kijken. Pottenkijkers? Weg ermee. Deze praktische voordelen maken houten jaloezieën nog leuker!

privacy dankzij jaloezieen op maat

5. Voor elk interieur een mooie houten jaloezie

Met meer dan 35 kleuren in onze houten en bamboe jaloezieën collectie zijn er voor elk interieur mooie houten jaloezieën samen te stellen. En met de keuze voor ladderband of ladderkoord wordt het persoonlijk maken van je nieuwe raambekleding nog makkelijker! Dus, waar wacht je nog op? Vraag direct gratis kleurstalen aan op onze website.