Vijf voordelen van houten jaloezieen op maat

Elke vorm van raamdecoratie kent zo haar voor- en nadelen. Zo is een rolgordijn klassiek, maar kan snel vervelen en zorgt een duorolgordijn voor een speels effect, maar laat toch vaak wat licht door. En hoe zit het dan met houten jaloezieen op maat? Wij laten je vandaag een aantal voordelen zien van deze vorm van raamdecoratie!

Voordelen van deze vorm van raamdecoratie

1. Dicht bij de natuur

Een grote trend op gebied van interieurstyling van 2016 is de botanische trend. Deze trend wordt gekenmerkt door de kleuren groen en (gebroken) wit en het gebruik van natuurlijke materialen. Door de beits krijgen de houten jaloezieën op maat een mooie houtlook, wat een extra touch geeft aan jouw interieur! De houten beits geeft daarnaast ook een warme uitstraling aan het interieur.

Voordelen Houten Jaloezieën op maat

De warme uitstraling van houten jaloezieën op maat. Bron: Lineo

2. Een isolerende functie

Houten jaloezieën op maat zijn niet alleen mooi in het interieur, maar ook mooi voor de portemonnee! Deze vorm van raamdecoratie heeft namelijk een isolerende functie. In de zomer wordt de warmte buitengehouden, waardoor het binnen aangenaam koel blijft. Het enige wat jij dan hoeft te doen, is te zorgen dat de jaloezieën gesloten blijven.

In de winter wordt de warmte van de verwarming juist binnengehouden. Er verdwijnt namelijk zo’n 10 tot 30% aan warmte via de ramen, wat wordt tegengehouden als je de houten jaloezieën sluit. Een lagere energierekening én mooie jaloezieën op maat!

3. Samenstellen naar jouw smaak

In onze collectie vind je zowel 50mm houten jaloezieën als 63mm houten jaloezieën en een kleurenpalette van zo’n 20 verschillende beitsen en lakkleuren! Er moet dus altijd wel een mooie kleur voor jou tussenzitten. En niet alleen dat, je kan je jaloezieën verder nog samenstellen naar jouw smaak! Je kan het gewenste koordknoopje uitkiezen, de bedieningskant aangeven en een keuze maken uit ladderkoord of ladderband. Helemaal uniek en naar jouw smaak en interieur.

Voordelen Houten Jaloezieën op maat

Houten jaloezieën in het interieur. Bron: Interdrape

4. Een mooie lichtinval creëren

Net als bij aluminium jaloezieën op maat zorgt deze vorm van raamdecoratie voor een mooie lichtinval. Deze kan je ook volledig zelf aanpassen, door de jaloezieeën te kantelen. Zo creëer je eenvoudig en snel de gewenste, mooie lichtinval.

5. Oog voor detail

Houten jaloezieën op maat die verkrijgbaar zijn bij Rolgordijnwinkel.nl worden afgemaakt met een mooie sierkoof en een bijpassende onderlat. Dit zorgt voor een rustig en mooi geheel in het interieur. Daarnaast zijn ook de zijkanten van de jaloezieën meegekleurd, waardoor er geen verschil te zien is aan de voor- en zijkant.

Is de foto niet goed zichtbaar? Door er op te klikken, kom je bij de internetbron. 

Voordelen Houten Jaloezieën op maat

Kleurstalen aanvragen

Al nieuwsgierig geworden? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend 5 kleurstalen aan! Binnen 1 à 2 werkdagen heb jij de kleurstalen al in huis en kan jij kijken of de kleuren passen binnen jouw interieur!