Tips voor een praktische en stijlvolle keuken

De keuken is een plek waar echt geleefd wordt. ‘s Ochtends beginnen met een kopje koffie en het lezen van de krant, ‘s middags wordt er geluncht, gewerkt of gestudeerd. ‘s Avonds bereid u weer een heerlijk diner. U brengt ongemerkt dus veel tijd door in de keuken. Het is geen overbodige luxe om een praktische én stijlvolle keuken te creëren!

Verse kruiden: lekker en stijlvol!

We koken steeds vaker met verse ingrediënten. Hoe leuk is het als u kruiden uit eigen huis kan verwerken in de maaltijd?! Stop ze niet weg in plastic potjes. Een aantal leuke potten met daarin uw kruiden oogt niet alleen heel stijlvol, maar is ook heel praktisch. Uw kruiden kunt u tevens makkelijk combineren met sierplanten. Hang ze op of plaats ze op plankjes. En mocht u niet zo’n held zijn in de keuken, dan kunt u het op deze manier mooi ‘verbloemen’.

stijlvolle keuken tips

Vlekken verwijderen is kinderspel

We maken allemaal wel eens een foutje. Jammer genoeg kan niet alles tegen een stootje of krijgt u bepaalde vlekjes niet meer weggewerkt. Daarom is een vocht- en vuilbestendige rolgordijn een echte aanrader voor in de keuken. Door de PVC-stof kunt u een rolgordijn eenvoudig afnemen met een vochtige doek. Bij een standaard rolgordijn kan er schimmelvorming ontstaan door de vochtigheid in de ruimte. Bij een pvc-rolgordijn hoeft u daar niet bang voor te zijn.

Wist u overigens dat u gratis en vrijblijvend kleurstalen aan kan vragen?

Stijlvolle keuken rolgordijn

Onmisbaar: goede belichting

Goede belichting is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij een praktische keuken. Toch is de juiste belichting erg belangrijk. Niet alleen voor de sfeer, maar ook voor het praktische koken. Hang leuke peertjes op of monteer stijlvolle spots. Een dimmer kan daarbij ook heel prettig werken. Zo kunt u het licht aanpassen aan de stemming en bepaalt u zelf de sfeer.

stijlvolle keuken lampen

Details in een stijlvolle keuken

De sfeer creëert u pas echt met het gebruik van accessoires. Gebruik bijvoorbeeld een houten snijplank in plaats van een plastic versie. Hij is niet alleen praktisch, maar ook nog eens heel leuk om in uw keuken neer te zetten. Of zet uw spatels neer in een bakje op het keukenblad. Makkelijk tijdens het koken én u voegt gelijk weer wat extra sfeer toe. Verstop niet alles in uw lades, dat is zonde.

Natuurlijk moet uw keuken nog wel functioneel zijn. Als u al uw ‘accessoires’ opzij moet schuiven om aan de slag te moeten, weet u dat u iets te ver bent gegaan. Mix & match en kijk wat voor u werkt.

Stijlvolle keukens details