Tips voor een praktische en stijlvolle keuken

De keuken is een plek waar echt geleefd wordt. ’s Ochtends begin je met een kopje koffie en het lezen van de krant, ’s middags wordt er geluncht, gewerkt of gestudeerd. ’s Avonds bereid je weer een heerlijk diner. Je brengt ongemerkt dus veel tijd door in de keuken. Het is geen overbodige luxe om een praktische én stijlvolle keuken te creëren!

Verse kruiden: lekker en stijlvol!

We koken steeds vaker met verse ingrediënten. Hoe leuk is het als je kruiden uit eigen huis kan verwerken in je maaltijd?! Stop ze niet weg in plastic potjes. Een aantal leuke potten met daarin je kruiden oogt niet alleen heel stijlvol, maar is ook heel praktisch. Je kruiden kan je tevens makkelijk combineren met sierplanten. Hang ze op of plaats ze op plankjes. En mocht je niet zo’n held zijn in de keuken, dan kan je het op deze manier mooi ‘verbloemen’.

stijlvolle keuken tips

Vlekken verwijderen is kinderspel

We maken allemaal wel eens een foutje. Jammer genoeg kan niet alles tegen een stootje of krijg je bepaalde vlekjes niet meer weggewerkt. Daarom is een vocht- en vuilbestendige rolgordijn een echte aanrader voor in de keuken. Door de PVC-stof kan je je rolgordijn eenvoudig afnemen met een vochtige doek. Bij een standaard rolgordijn kan er schimmelvorming ontstaan door de vochtigheid in de ruimte. Bij een pvc-rolgordijn hoef je daar niet bang voor te zijn.

Wist je overigens dat je gratis en vrijblijvend kleurstalen aan kan vragen?

Stijlvolle keuken rolgordijn

Onmisbaar: goede belichting

Goede belichting is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een praktische keuken. Toch is de juiste belichting erg belangrijk. Niet alleen voor de sfeer, maar ook voor het praktische koken. Hang leuke peertjes op of monteer stijlvolle spots. Een dimmer kan daarbij ook heel prettig werken. Zo kan je het licht aanpassen aan de stemming en bepaal je zelf de sfeer.

stijlvolle keuken lampen

Vergeet je de (kleine) details niet?

De sfeer creëer je pas echt met het gebruik van accessoires. Gebruik bijvoorbeeld een houten snijplank in plaats van een plastic versie. Hij is niet alleen praktisch, maar ook nog eens heel leuk om in je keuken neer te zetten. Of zet je spatels neer in een bakje. Makkelijk tijdens het koken én je voegt gelijk weer wat sfeer toe. Verstop niet alles in je lades, dat is zonde.

Natuurlijk moet je keuken nog wel functioneel zijn. Als je al je ‘accessoires’ opzij moet schuiven om aan de slag te moeten, weet je dat je iets te ver bent gegaan. Mix & match en kijk wat voor jou werkt.

Stijlvolle keukens details