Aangenaam koel in huis dankzij deze tips

De zon laat (gelukkig) steeds vaker van zich zien. We duiken maar al te graag de tuin in om wat zonnestralen op te vangen. Een verkoelend drankje in de linkerhand, een boek of tijdschrift in de rechterhand, beentjes omhoog en genieten maar. Niet alleen buiten loopt de temperatuur aardig op, ook binnen kan het erg warm worden. Met deze tips houdt jij het aangenaam koel in huis.

Raamdecoratie sluiten!

Ondanks dat het niet erg gezellig oogt, is het aan te raden om je raamdecoratie op maat te sluiten. Je raamdecoratie houdt een groot deel van de zon en daarmee dus ook de warmte buiten. Een verduisterend rolgordijn zal de zon beter tegen houden dan een semi-transparant rolgordijn of transparant rolgordijn.

Heb je naast rolgordijnen ook nog overgordijnen? Sluit deze dan ook. Alle beetjes helpen namelijk!

Koel in huis

Doortochten? Alleen ’s ochtends en ’s avonds!

Wil jij de ruimte laten doortochten? Dat snappen we maar al te goed. We raden je echter wel aan om dit alleen in het begin en aan het eind van de dag te doen. Overdag kan de warmte niet weg en is de kans groot dat het alleen maar warmer wordt binnen.

Tv’s, laptops en computers uit

Je zou het niet zeggen, maar elektronische apparatuur geeft warmte af. En dat is wat we op warme dagen juist niet willen. Zet je elektronische apparaten daarom uit (en niet op stand-by, wat veel mensen doen). Ook hierbij geldt dat alle kleine beetjes helpen.

Optimaal gebruik maken van de ventilator

Een ventilator aanzetten klinkt heel verleidelijk, maar doet eigenlijk niets meer dan warme lucht verplaatsen. De lucht koelt wel iets af, maar weegt niet op tegen de kosten die je later weer terugvindt op je energierekening.

Om wel optimaal gebruik te maken van de ventilator, raden we je aan om een aantal flessen met water in de vriezer te zetten. Als deze bevroren zijn, zet je deze voor de ventilator. De lucht wordt hierdoor wat koeler.

koel in huis tips