Aangenaam koel in huis dankzij deze tips

Zodra de zon ons voorziet van een prima temperatuur duiken we maar al te graag de tuin in om wat zonnestralen op te vangen. Een verkoelend drankje in de linkerhand, een boek of tijdschrift in de rechterhand, beentjes omhoog en genieten maar. Niet alleen buiten loopt de temperatuur aardig op, ook binnen kan het erg warm worden. Met deze tips houdt u het aangenaam koel in huis.

Raamdecoratie sluiten!

Ondanks dat het niet erg gezellig oogt, is het aan te raden om uw raamdecoratie op maat te sluiten. Uw raamdecoratie houdt een groot deel van de zon en daarmee dus ook de warmte buiten. Een verduisterend rolgordijn zal, vanwege de dichtheid van de stof, de zon en daarmee de warmte beter tegen houden dan een semi-transparant rolgordijn of transparant rolgordijn.

Heeft u naast rolgordijnen ook nog overgordijnen? Sluit deze dan ook. Alle beetjes helpen!

Koel in huis

Doortochten? Alleen ‘s ochtends en ‘s avonds!

Wilt u de ruimte laten doortochten? Dat snappen we maar al te goed. We raden u echter aan om dit alleen in het begin en aan het eind van de dag te doen. Overdag kan de warmte niet weg en is de kans groot dat het alleen maar warmer wordt binnen.

Tv’s, laptops en computers uit

We zouden het niet zeggen, maar elektronische apparatuur geeft warmte af. En dat is wat we op warme dagen juist niet willen. Zet uw elektronische apparaten daarom uit (niet op stand-by, wat velen doen). Ook hierbij geldt dat alle kleine beetjes helpen.

Optimaal gebruik maken van de ventilator

Een ventilator aanzetten klinkt heel verleidelijk, maar doet eigenlijk niet veel meer dan warme lucht verplaatsen. De lucht koelt wel iets af, maar weegt niet op tegen de kosten die u later weer terugvindt op uw energierekening.

Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de ventilator, raden we u aan om een aantal flessen met water in de vriezer te zetten. Als deze bevroren zijn, zet u deze voor de ventilator. De lucht wordt hierdoor wat koeler.

Mocht u nog een handige tip hebben om het binnen aangenaam koel te houden? Deel uw tip(s) op onze Facebook-pagina. Zo kan iedereen genieten van een aangename temperatuur en dus; koel in huis!

koel in huis tips