Een sfeervol interieur creëren!

Een sfeervol interieur, wie wil dat nou niet?! Jammer genoeg lukt het niet iedereen om zo’n sfeervol interieur te behalen. Wij helpen u uit de brand met een aantal handige tips! 

Een sfeervol interieur creëren

Elk seizoen het gehele interieur omgooien is een dure optie. Daarom zijn accessoires een uitkomst om toch wat extra’s aan het interieur toe te voegen. Is het seizoen weer voorbij? Dan haalt u de accessoires weer weg en kunt u er eventueel nieuwe voor in de plaats zetten. Wij hebben een aantal sfeermakers voor u op een rij gezet.

1. Warme voeten dankzij een vloerkleed

Voor alle mensen die thuis geen vloerverwarming hebben: Opgelet! Tijdens de winter voelt de vloer vaak een stuk kouder aan, ondanks dat de verwarming lekker hoog is gezet. Een paar warme sokken kunnen al een hoop voor u doen. Toch is een mooi vloerkleed vaak iets warmer én brengt sfeer in het interieur!

Sfeermakers interieur

Een kleed als sfeermaker in het interieur. Bron: VT Wonen

2. Om te kussen(s)

We blijven nog even in de zithoek hangen. Omdat de kleurtrends per seizoen kunnen veranderen, zijn kussens dé manier om (op een budgetproof manier) het interieur af te stemmen op de nieuwe periode van het jaar. Voor een aantal euro heeft u namelijk al een paar leuke kussenslopen. Zo kunt u de bank flink oppimpen!

Een kussensloop uit een woonwinkel is leuk, maar het is nog leuker om zelf een kussensloop te maken. Het enige wat nodig is, zijn een kussensloop (voorkeur voor wit) en een aantal watervaste stiften! Op Pinterest vindt u een aantal hele leuke voorbeelden!

Sfeermakers interieur

Kussens om je interieur extra knus te maken. Bron: Krisp Interior

3. Groene vingers

De botanische woontrend wordt steeds geliefder. Waarom? Omdat planten hier het grootste deel van uitmaken. Planten zijn ontzettend populair. Ze brengen in een handomdraai sfeer aan de ruimte. Maar dat niet alleen: Ze zuiveren de lucht, waardoor de kwaliteit van de lucht in de ruimte verbetert. Een win-winsituatie, dus.

Daarnaast is een interieur met planten erg Instagram-waardig, ook niet geheel onbelangrijk voor velen onder ons. Volgt u Rolgordijnwinkel.nl trouwens al op Instagram?

https://nl.pinterest.com/rolgordijnwinkl/

Planten in het interieur zijn hip! Bron: Emerging Fashion

4. Een persoonlijk tintje toevoegen

Accessoires zijn erg leuk en handig om uw interieur een nieuwe, frisse touch te geven. De leukste accessoires zijn natuurlijk de persoonlijke foto’s. Omdat velen het zonde vinden om een gat in de muur te boren voor een foto, hebben wij een andere en misschien nog wel leukere oplossing. Washitape! Met dit tape kunt u foto’s, quotes of posters aan de muur hangen. Bent u de foto zat? Dan kunt u het washitape gemakkelijk verwijderen. Het grote pluspunt is dat er geen lelijke plekken op de muur achterblijven!

Sfeermakers interieur

Washitape om foto’s op te hangen. Bron: Stijl Habitat