Een sfeervol interieur creëer je zo!

Een sfeervol interieur, wie wil dat nou niet?! Jammer genoeg lukt het niet iedereen om zo’n sfeervol interieur te behalen. Wij helpen je uit de brand met een aantal handige tips! 

Een sfeervol interieur creëren

Elk seizoen je gehele interieur omgooien is een wat dure optie. Daarom zijn accessoires een uitkomst om toch wat extra’s aan je interieur toe te voegen. Is het seizoen weer voorbij? Dan haal je de accessoires weer weg en kan je er eventueel nieuwe voor in de plaats zetten! Het kost je een stuk minder dan wanneer je elk seizoen een nieuwe kleur op de muur verft. Wij hebben een aantal sfeermakers voor je op een rij gezet.

1. Warme voeten

Voor alle mensen die thuis geen vloerverwarming hebben: Opgelet! Tijdens de winter voelt de vloer vaak een stuk kouder aan, ondanks dat de verwarming lekker hoog is gezet. Een paar warme sokken kunnen al een hoop voor je doen. Toch is een mooi vloerkleed vaak iets warmer én brengt sfeer in het interieur! Dat kan je over je warme sokken zeker niet zeggen?!

Sfeermakers interieur

Een kleed als sfeermaker in je interieur. Bron: VT Wonen

2. Om te kussen(s)

We blijven nog even in de zithoek hangen. Omdat de kleurtrends per seizoen kunnen veranderen, zijn kussens dé manier om (op een budgetproof manier) je interieur af te stemmen op de nieuwe periode van het jaar. Voor een aantal euro heb jij namelijk al een paar leuke kussenslopen. Zo kan jij je bank, en daarmee je interieur, flink oppimpen!

Een kussensloop uit een woonwinkel is leuk, maar het is nog leuker om zelf een kussensloop te maken. Het enige wat je nodig hebt, zijn een kussensloop (voorkeur voor wit) en een aantal watervaste stiften! Op Pinterest vind je een aantal hele leuke voorbeelden!

Sfeermakers interieur

Kussens om je interieur extra knus te maken. Bron: Krisp Interior

3. Groene vingers

De botanische woontrend wordt steeds geliefder. Waarom? Omdat planten hier het grootste deel van uitmaken! Planten zijn ontzettend populair. Ze brengen in een handomdraai sfeer aan de ruimte. Maar dat niet alleen: Ze zuiveren de lucht, waardoor de kwaliteit van de lucht in de ruimte verbetert. Een win-winsituatie, dus.

Daarnaast is een interieur met planten erg Instagram-waardig, ook niet geheel onbelangrijk voor velen onder ons. Volg jij Rolgordijnwinkel.nl trouwens al op Instagram?

https://nl.pinterest.com/rolgordijnwinkl/

Planten in het interieur zijn hip! Bron: Emerging Fashion

4. Een persoonlijk tintje toevoegen

Accessoires zijn erg leuk en handig om je interieur een nieuwe, frisse touch te geven. De leukste accessoires zijn natuurlijk de persoonlijke foto’s. Omdat velen het zonde vinden om een gat in de muur te boren voor een foto, hebben wij een andere en misschien nog wel leukere oplossing. Washitape! Met dit tape kan je foto’s, quotes of posters aan de muur hangen. Ben je de foto zat? Dan kan je het washitape gemakkelijk verwijderen. Het grote pluspunt is dat er geen lelijke plekken op de muur achterblijven!

Sfeermakers interieur

Washitape om foto’s op te hangen. Bron: Stijl Habitat