Rustgevend interieur in de slaapkamer

De zomertijd is weer ingegaan en dat betekent dat het ‘s ochtends alweer wat eerder licht wordt. Heerlijk, de lentezon die je ‘s ochtends goedemorgen wenst. Maar je wil het liefst zo lang mogelijk blijven slapen, zonder last te hebben van natuurlijk licht van buiten. Wij geven je wat do’s en don’ts voor het interieur van je slaapkamer, waardoor jij (weer) slaapt als een roosje!

Do’s:

1. Rustgevende kleuren

Rustgevende kleuren op de muur of in accessoire gebruik! Kleuren zoals paars en donkerblauw werken heel rustgevend. Een ruimte waarin veel gewerkt is met paars en donkerblauw zal meer rust uitstralen dan kleuren zoals geel of rood. Wil je liever geen kleur op de muren? Verwerk rustgevende kleuren dan in je accessoires.

Rustgevend

Een rustgevende kleur in de slaapkamer. Bron: Interior Insider

2. Verduisterende raamdecoratie

Niets is zo prettig als een kamer die helemaal donker is. Dit geeft namelijk een rustgevend effect. Je slaapt toch het lekkerst in een kamer die volledig verduisterd is, dan in een kamer waar nog natuurlijk licht van buiten binnenkomt. Vooral nu het ‘s ochtends weer eerder licht wordt, is het belangrijk om te zorgen dat je raamdecoratie goed verduisterd.

De verduisterende rolgordijnen op maat in onze collectie zijn perfect geschikt voor in de slaapkamer. De stof is namelijk 100% verduisterend. Om te kijken welke kleur perfect past bij jouw interieur, kan je gratis en geheel vrijblijvend 5 kleurstalen aanvragen.

Rustgevend

Verduisterende rolgordijnen in de slaapkamer zijn een must! Bron: Pinterest

3. Aroma

Geurkaarsen en geurstokjes zijn de laatste tijd ontzettend populair. We plaatsen ze overal. Maar waarom niet in de slaapkamer? Een aroma in de slaapkamer kan ook heel rustgevend werken. Natuurlijk niet elke geur, omdat sommigen zelfs een opwekkende werking hebben. Geuren als lavendel zijn heel rustgevend. Dit is wel een wat ‘heftige’ geur. Wil je liever een wat minder aanwezige geur, dan is jasmijn een goede optie!

Don’ts:

1. Accessoires? Weg ermee.

Accessoires. We zijn er dol op en plaatsen we het liefst overal in huis. Want het voegt toch wat extra’s toe. Nu raden wij je aan om het accessoires gebruik in de slaapkamer toch wat rustig te houden. Veel accessoires kunnen namelijk best chaotisch ogen. Een opgeruimde slaapkamer kan ook al heel rustgevend werken.

Rustgevend

Weinig accessoires in de slaapkamer. Bron: Nordic Blends

2. Warmte

We kijken er al naar uit, maar het duurt nog even voordat het zomer is. ‘s Avonds en ‘s nachts kan het, vooral in Nederland, nog wel eens afkoelen. We zijn dan al snel geneigd om de verwarming aan te zetten. Lekker warm, want daar houden we van. Maar het is niet bevorderlijk voor je slaap, jammer genoeg. Je lichaam moet op een natuurlijke manier afkoelen om in slaap te kunnen komen. Staat de verwarming aan, of draag je een dikke pyjama? Dan zal je minder snel in slaap komen.

3. Elektronische apparaten in de buurt

Blauw licht, afkomstig van bijvoorbeeld de smartphone, is niet bevorderlijk voor de slaap. Probeer daarom dus maximaal een uur voordat je gaat slapen, alle elektronische apparatuur weg te leggen. En het liefst ook buiten de slaapkamer houden. De stralingen kunnen namelijk invloed hebben op je slaap. Niet veel, maar toch. En het geeft ook nog eens rust, omdat je anders wat sneller geneigd bent om bijvoorbeeld ‘even’ op Facebook te kijken.