Aangenaam koel binnen dankzij raambekleding

De warmste periode van het jaar is nog niet aangebroken. Toch wordt het al aardig warm buiten en dat is ook binnen te merken. Het is lastig om het binnen aangenaam koel te houden. Al helemaal als je de airconditioning niet de hele dag aan wil zetten. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet! 

1. Laat het ’s ochtends en ’s avonds luchten

’s Ochtends en ’s avonds valt de warmte gelukkig mee. Daar moet je ook goed gebruik van maken. Zet ’s ochtends en ’s avonds de ramen en deuren open, zodat het goed kan luchten. Zo trekt de koele lucht door het hele huis. Zodra het warmer begint te worden, is het verstandig om alles weer te sluiten.

2. De airco aan

Wij zijn het er mee eens: de hele dag de airconditioning aanzetten is zonde. Ben je de hele dag aan het werk? Zet de airco dan pas aan zodra je thuis komt. Geef het zo’n 5 minuten en de ruimte is weer een stuk aangenamer. In de tussentijd kan je jezelf gelijk even omkleden en een lekker fris drankje voor jezelf klaarmaken. Heb je een airco die je op afstand aan kan zetten, met bijvoorbeeld een speciale app? Zet ‘m dan zo’n 5 à 10 minuten voordat je thuiskomt aan. Zo kom jij in een aangenaam en koel huis thuis!

3. Sluit je raambekleding

Veel mensen weten dit nog niet maar, raambekleding houdt ook veel warmte buiten. Vooral jaloezieën en verduisterende rolgordijnen houden een groot deel van de warmte buiten. Sluit je raamdecoratie zodra je het huis uit gaat om te werken of boodschappen te doen. Raamdecoratie op maat houdt niet alle warmte buiten maar, helpt wel om een deel ervan buiten te houden. Door raambekleding te sluiten, houd je zowel een deel van de warmte als binnenkijkers buiten. Win-winsituatie!

Aangenaam koel met raamdecoratie op maat Rolgordijnwinkel.nl

Raambekleding sluiten. Bron: Pinterest

4. Zonneschermen!

Een zonnescherm kost wat maar, is het geld zeker waard! Zet deze ’s ochtends al uit, zodat het een deel van de warmte kan tegenhouden. Hierbij denken velen dat dit een vervanger is voor het sluiten van je raamdecoratie. Het beste resultaat behaal je echter als je zowel je raamdecoratie sluit als het uitzetten van een zonnescherm. De warmte die door het zonnescherm komt, wordt ook nog eens deels buiten gehouden door je raamdecoratie. Ook een rolluik of buitenscreen helpt goed bij het buiten houden van de warmte.

5. Vermijd apparaten die warmte opwekken

Elektrische apparaten, zoals de tv, wekken warmte op. Zet deze dus niet op stand-by maar, zet deze helemaal uit. Hetzelfde geld voor het koken. Maak van tevoren frisse salades klaar en vermijd het koken. De warmte die van de kookplaat of het gasfornuis afkomt, is zeker in de warme periode iets wat je moet vermijden.