Aangenaam koel binnen dankzij raambekleding

Wanneer de temperaturen stijgen en u niet meer weet hoe u het binnen aangenaam koel moet houden, bieden wij de oplossing. Het is lastig om het binnen aangenaam koel te houden. Al helemaal als u de airconditioning niet de hele dag aan wil zetten. Deze tips helpen u een handje! 

1. Laat het ‘s ochtends en ‘s avonds luchten

‘s Ochtends en ‘s avonds valt de warmte gelukkig mee. Daar moet u ook goed gebruik van maken. Zet ‘s ochtends en ‘s avonds de ramen en deuren open, zodat het goed kan doorluchten. Zo trekt de koele lucht door het hele huis. Zodra het warmer begint te worden, is het verstandig om alles weer te sluiten.

2. De airco aan

Wij zijn het er mee eens: de hele dag de airconditioning aanzetten is zonde. Bent u de hele dag aan het werk? Zet de airco dan pas aan zodra u thuis komt. Geef het zo’n 5 minuten en de ruimte is weer een stuk aangenamer. In de tussentijd kunt u uzelf gelijk even omkleden en een lekker fris drankje voor uzelf klaarmaken. Heeft u een airco die u op afstand aan kunt zetten, met bijvoorbeeld een speciale app? Zet deze dan zo’n 5 à 10 minuten voordat u thuiskomt aan. Zo komt u thuis in een aangenaam en koel huis!

3. Sluit uw raambekleding

Veel mensen weten dit nog niet, maar raamdecoratie houdt veel warmte buiten. Vooral jaloezieën en verduisterende rolgordijnen houden een groot deel van de warmte buiten. Sluit uw raamdecoratie zodra u het huis uit gaat om te werken of boodschappen te doen. Raamdecoratie op maat houdt niet alle warmte buiten, maar helpt wel om een deel ervan buiten te houden. Door raambekleding te sluiten, houdt u zowel een deel van de warmte als binnenkijkers buiten. Win-winsituatie!

Aangenaam koel met raamdecoratie op maat Rolgordijnwinkel.nl

Raambekleding sluiten. Bron: Pinterest

4. Zonneschermen!

Een zonnescherm kost wat, maar is het geld zeker waard! Zet deze ‘s ochtends al uit, zodat het een deel van de warmte kan tegenhouden. Hierbij denken velen dat dit een vervanger is voor het sluiten van je raamdecoratie. Het beste resultaat behaalt u echter als u zowel de raamdecoratie sluit als het uitzetten van een zonnescherm. De warmte die door het zonnescherm komt, wordt ook nog eens deels buiten gehouden door je raamdecoratie. Ook een rolluik of buitenscreen helpt goed bij het buiten houden van de warmte.

5. Vermijd apparaten die warmte opwekken

Elektrische apparaten, zoals de tv, wekken warmte op. Zet deze dus niet op stand-by maar, zet deze helemaal uit. Hetzelfde geld voor het koken. Maak van tevoren frisse salades klaar en vermijd het koken. De warmte die van de kookplaat of het gasfornuis afkomt, is zeker in de warme periode iets wat u moet vermijden.