Perfect Fit Jaloezieen: onze nieuwe aanwinst!

Al enige tijd kan je bij Rolgordijnwinkel.nl terecht voor een rolgordijn in ‘Perfect Fit’ systeem, maar nog niet voor andere vormen van raamdecoratie. Naast Perfect Fit rolgordijnen hebben wij nu ook Perfect Fit jaloezieën op maat aan onze collectie toegevoegd! Hoe het allemaal in zijn werk gaat, hoe je de juiste maten opmeet en of er nog details zijn waar je op moet letten? Wij vertellen je het in deze nieuwe blogpost! 

Perfect Fit Jaloezieen

Deze vorm van raamdecoratie wordt gemonteerd in een profiel. De jaloezieën op maat worden gefabriceerd in het systeem, waardoor het niet meer nodig is om te schroeven of boren in jouw kunststof raamkozijn! Dit systeem word bevestigd met clips, wat tussen het glas en het rubber geschoven dient te worden. Heb je een houten kozijn? Dan bevestig je dit systeem met enkele schroefjes.

Anders als bij een Perfect Fit rolgordijn, bedien je de jaloezieën met een tuimelstang en trekkoorden. Het profiel kan uitgevoerd worden in de kleuren wit, aluminium (mat) en crème.

Een jaloezie uitgevoerd in een Perfect-Fit systeem is niet verduisterend.

Perfect-Fit Systeem jaloezieën

Hoe meet je een Perfect Fit-Systeem op?

Het allereerste waar je op moet letten, is de sponningsdiepte. Dit is de ruimte tussen het kozijn en het glas. Deze dient minimaal 18mm te zijn, anders is het niet mogelijk om een Perfect Fit systeem te kunnen monteren. De sponningsdiepte is erg makkelijk op te meten.

Het enige wat je nodig hebt, zijn een (bank)pasje en een liniaal of meetlint. Door het pasje plat op de hoek van het kozijn te leggen, kan je de diepte daarna erg eenvoudig opmeten door het meetlint tegen het glas aan te houden.

Sponningdiepte Perfect

De juiste maten voor het systeem opmeten lijkt ook moeilijker dan het in werkelijkheid is. Het enige wat gedaan moet worden, is het opmeten van het zichtbare glas zonder de rubbers. Dit moet op de millimeter nauwkeurig.

Heb je een ventilatierooster? Verminder de hoogte dan met 2,5 centimeter. Hierdoor zal het systeem goed aansluiten op het kozijn.

Perfect fit jaloezieen: uitvoerbaar in welke maten?

Het Perfect Fit systeem is hedendaags leverbaar in de maten 25mm aluminium jaloezieën en 16mm aluminium jaloezieën (op aanvraag). Daarbij zijn alle kleuren uit de collectie aluminium jaloezieën (25mm) beschikbaar. Alle kleurstalen zijn dus aan te vragen.

Perfect-Fit Systeem Jaloezieën