Een optimale werkplek creëren doe je zo!

De zomer is zeer geliefd en zou nog veel langer mogen duren. Toch moeten we er weer langzaam aan geloven dat de vakantieperiode bijna afgelopen is. We gaan allemaal weer naar kantoor of  naar school. Wist jij dat je omgeving invloed heeft op je concentratievermogen en je prestaties op o.a. de werkvloer? Wij laten zien welke factoren van belang zijn voor jouw werkplek! 

Een opgeruimd bureau

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar toch is het lastig om ons eraan te houden. Een opgeruimd bureau. Een paar papieren hier, wat pennen daar of misschien zelfs een hele stapel met mappen of papieren? Je concentratie zal van langere duur zijn wanneer jouw bureau opgeruimd is, omdat de kans op afleiding dan veel minder is.

Een goed opbergsysteem is dus noodzakelijk. Een goed geordende map of organizers voor op het bureau waarbij je papieren overzichtelijk blijven, maar op het eerste oog niet voor afleiding kunnen zorgen. Zorg ervoor dat er niet meer op je werkplek ligt dan nodig is.

Bureau werkplek kantoor

Een opgeruimde werkplek betekent geen afleiding! Bron: Desire To Inspire

Kleurgebruik voor je werkplek

Niet alle kleuren zijn goed geschikt voor in de werkruimte. Kleuren als wit, paars, blauw en lijmgroen hebben een rustgevende werking en zijn dus geschikt voor je kantoorruimte. Daarentegen zijn kleuren zoals rood, geel en oranje kleuren die je moet vermijden. Deze kleuren verhogen namelijk het vrolijke gevoel en zal zorgen voor een kortere concentratieboog.

Geschikte raamdecoratie

Niet elke vorm van raamdecoratie is geschikt voor montage op kantoor. Natuurlijk zonlicht is erg belangrijk en heeft invloed op je vermogen op de werkvloer. Echter, natuurlijk zonlicht is niet altijd gewenst. Zonlicht wat reflecteert in het beeldscherm van je computer of laptop kan zorgen voor enige vorm van irritatie. Echter, een verduisterend rolgordijn zorgt ervoor dat er geen natuurlijk licht meer binnenkomt. Maar welke vorm van raamdecoratie is dan wel geschikt?

Lamellen op maat is een geschikte vorm van raamdecoratie voor montage in de werkruimte. Dit komt door het materiaal en hoe deze vorm van raamdecoratie bedient wordt. De lamellen zorgen voor een mooie lichtinval, die makkelijk aangepast kan worden door de lamellen te bedienen.

Kantoor bureau lamellen

Lamellen als geschikte raamdecoratie op kantoor. Bron: Wonen en Werken

Daarnaast zijn aluminium jaloezieën op maat ook geschikt voor plaatsing in een werkruimte. Ook hierbij kan je zelf de lichtinval bepalen door de jaloezieën te kantelen! Thuis bepalen of lamellen of aluminium jaloezieën wat voor jou zijn? Vergeet dan niet om gratis en geheel vrijblijvend 5 kleurstalen aan te vragen. Binnen 1 à 2 werkdagen heb je deze namelijk al in huis!

Bureau Jaloezieën

Aluminium jaloezieën voor een mooie lichtinval. Bron: Decorette Mijdrecht