Zo richt u een studentenkamer budgetproof in

Gaat uw zoon of dochter binnenkort op kamers? Gaaf! Let op, er is wel een kostenplaatje aan verbonden. Ongeacht het budget is het altijd passen en meten. Een studentenkamer is daarbij ook niet zo groot. Wij willen u graag helpen en hebben daarom tips om een studentenkamer budgetproof in te richten.

Studentenkamer budgetproof inrichten:

Tip 1: Opbergruimte

Uw zoon of dochter heeft ongemerkt toch meer spullen dan hij of zij zou denken. Kleding, schoolspullen, toiletspullen.. Probeer dat maar eens op een geordende manier in die kleine ruimte te krijgen. Omdat de gemiddelde student over een kamer van 18 tot 21 vierkante meter beschikt, is het aan te raden om efficiënt met de ruimte om te gaan. Een kast kan een hoop ruimte in beslag nemen. Ga daarom voor een bed met laadruimte. Zo zijn er bedden waarbij de lattenbodem omhoog kan en er laadruimte ontstaat. Ook zijn er bedden met uitschuifbare lades. Zo maakt u goed gebruik van de ruimte en verliest u zo min mogelijk oppervlak.

Studentenkamers inrichten Rolgordijnwinkel.nl

Opbergruimte onder het bed. Bron foto 1: Home Ase Bron foto 2: Decor Advisor

Tip 2: Werk de hoogte in

Is de studentenkamer aan de kleine kant? Denk er dan eens over na om in de hoogte te werken. Hierbij maakt u optimaal gebruik van de ruimte. Zo zien we veel hoogslapers waar het bureau onder is geplaatst. Jammer genoeg kunt u de kleding dan niet kwijt ‘in’ het bed, maar door deze manier heeft u wel ruimte voor een kast! U kunt het hierbij ook omdraaien. Natuurlijk licht heeft een bevorderlijk effect op je productiviteit tijdens het leren, dus raden wij u aan om deze dichtbij het raam te plaatsen. Hierdoor kan de kleding en andere spullen weer aan rekken of in ladekasten onder de hoogslaper kwijt.

Daarbij is het ook een aanrader om te werken met brede, hoge spiegel. Deze laten de namelijk ruimtelijker ogen. En dat is precies wat uw zoon of dochter wilt, toch?!

Studentenkamer inrichten Rolgordijnwinkel.nl

De hoogte in met hoogslaper. Bron: Interior Insider

Tip 3: Slapen als een roosje

Genoeg slaap? Voor studenten is dat soms best een lastige opgave. Uw zoon of dochter is namelijk maar één keer student en van die tijd moet genoten worden. Maar vergeet niet dat een optimale nachtrust positief effect heeft op de studievoortgang. Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Kies allereerst voor goede raamdecoratie. Een verduisterend rolgordijn helpt uw kind om een optimale nachtrust te behalen. Daarnaast is het aan te raden om een ventilatierooster open te zetten, zodat het lichaam op een natuurlijke manier af kan koelen. Dit zorgt er voor dat uw zoon of dochter sneller in slaap valt. Is er geen ventilatierooster? Zet dan een raam op een kiertje. Hierbij is een Perfect Fit Systeem een echte aanrader.

Studentenkamer inrichten Rolgordijnwinkel.nl

Raamdecoratie voor een goede nachtrust. Bron: Interior Tales

Tip 4: Klein budget? Kies voor tweedehands

Alles nieuw kopen is, vooral met een klein budget, geen aanrader. Tweedehands meubels zijn daarom een betere optie. Er is overigens niets mis met tweedehands spullen. Ze zien er vaak nog goed uit en kunnen zeker nog een aantal jaar mee. Zo heeft u voor een stuk minder geld toch een hele leuke kamer. Wij begrijpen dat u een bed toch liever nieuw wilt kopen.

Maar meubels zoals een nachtkastje, een bureau of een kledingkast of -rek kunnen voor een veel kleiner bedrag bij de kringloop gekocht worden. Vraag ook rond binnen de familie en kenniskring. Wie weet wat zij allemaal op zolder hebben staan? Misschien ziet er wel iets tussen!