Jaloezieen bestellen: hier moet u op letten!

Jaloezieën bestellen is niet zo moeilijk als dat de meeste denken. Toch zijn er wel een aantal dingen waar u op moet letten voor u jaloezieën gaat bestellen. Om te zorgen dat er niks fout gaat en u tevreden bent, hebben wij een rijtje opgesteld met punten die u vast en zeker helpen tijdens het bestelproces. 

1. Houten jaloezieën of aluminium jaloezieën?

Houten jaloezieën zijn vooral mooi in een industrieel interieur en botanisch interieur. Aluminium jaloezieën komen juist weer goed uit in een Scandinavisch interieur. Kies daarbij wel wat u het mooist vind. Het betekent namelijk niet dat een aluminium jaloezie niet mooi is binnen een industrieel of botanisch interieur.

Weet u niet welke kleur je moet kiezen? Vraag dan gratis kleurstalen aan. U mag ook altijd contact met ons opnemen, want wij zijn er natuurlijk om u te helpen. Door uw wensen met ons door te spreken, kunnen wij een gepersonaliseerde stalenset voor u samenstellen.

2. In de dag of op de dag?

Hoe wilt u de jaloezie monteren? Komt de jaloezie op het kozijn of voor het kozijn/nis te hangen, zoals wandmontage? Kies dan voor montage op de dag. Hierbij hoeft u alleen rekening te houden met de gewenste overlapping. Wij raden u hier aan om voor 5 á 10 centimeter overlap te kiezen. Komt het tussen twee muren of tegen het plafond te hangen, met de schroeven naar boven? Kies dan voor montage in de dag. Hierbij meet u de hoogte en breedte en vermindert u de breedte met 0,5 centimeter voor eventuele speling.

Omdat u deze twee verschillende montagemogelijkheden anders moet opmeten, hebben wij een meetinstructie voor de aluminium jaloezie en een meetinstructie voor de houten jaloezie waarin we alles nog eens extra in uitleggen.

Meten montage jaloezieën Rolgordijnwinkel.nl

Montage op de dag

Meten jaloezieen Rolgordijnwinkel.nl

Montage in de dag

3. Let op obstakels

Met obstakels bedoelen we deurklinken, kiep- en kantelramen en raamhendels. De jaloezie moet voor, of indien mogelijk achter deze obstakels komen te hangen. Daarnaast is er ook nog de optie voor een Perfect Fit Systeem waarbij de jaloezie in een profiel geplaatst wordt. Dit is alleen mogelijk in combinatie met 25mm aluminium jaloezieën. Bij kunststof kozijnen hoeft u niet te boren en te schroeven. Het profiel monteert u d.m.v. clips die tussen het rubber en het glas geschoven worden. Bij houten kozijnen moet u wel een aantal gaten boren.

4. De afwerking

Hoe wilt u de jaloezieën afwerken? Bij 50mm en 63mm jaloezieën kunt u kiezen voor mooi bijpassend ladderband. Bij de maten 16mm, 25mm en 35mm jaloezieën is dit echter niet mogelijk. Hierbij wordt er altijd gekozen voor een bijpassend ladderkoord. U kunt hier een aantal kleurstalen van opvragen, zodat u zelf kunt bepalen wat u de mooiste combinatie vindt en wat het beste in uw interieur past.

Jaloezieen Rolgordijnwinkel.nl

Houten jaloezieën met mooie lichtinval. Bron: Instagram @lindabuitendijk

Neem bij twijfel altijd contact met ons op

Lukt het jaloezieën bestellen niet? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Ook bij afwijkende situaties willen wij u graag te woord staan. Zo weet u zeker dat u de juiste maten hebt. U mag ons overigens ook altijd een foto van de situatie sturen naar info@rolgordijnwinkel.nl. Zo kunnen wij met u meekijken.