Zonder zorgen op vakantie met duo rolgordijn

Gaat u binnenkort op vakantie? U hoeft zich alleen zorgen te maken over welke cocktails u de komende periode op het strand gaat bestellen en of u wel genoeg zonnebrand heeft ingekocht. Toch maken we ons zorgen over het huis dat we onbemand achterlaten. Wij laten zien hoe een duo rolgordijn u daarbij kan helpen.

Duo rolgordijn op maat

Raambekleding is een ontzettend belangrijk aspect. Velen denken dat het handig is om de raamdecoratie volledig te sluiten. Zo houdt u immers binnenkijkers buiten, toch?! Het is echter minder effectief dan u zou denken. U wekt hiermee namelijk de indruk dat u niet thuis bent. Om binnenkijkers toch buiten te houden, is er een vorm van raamdecoratie die u daarbij kunt helpen. Een duo rolgordijn bestaat uit twee lagen stof die afwisselend open en gesloten banen heeft. Door deze niet volledig naar beneden te hangen, wekt u niet de indruk dat u weg bent. Daarbij kunt u de banen zo verstellen dat het lastig is om naar binnen te gluren, maar is de raamdecoratie niet volledig gesloten.

Zonder zorgen op vakantie Rolgordijnwinkel.nl

Duorolgordijn op maat in het interieur. Bron: Pinterest

Sfeerlicht in huis

Niet alleen de raamdecoratie speelt een grote rol in het verminderen van je zorgen. Ook sfeerverlichting speelt een rol. Tegenwoordig bestaan er een hoop applicaties waarmee u het licht in huis vanaf een afstand aan kunt zetten. Zo wekt u de indruk dat u thuis bent. Heeft u geen sfeerverlichting die aan- en uitgezet kan worden d.m.v. een app of tijdschakelaar? Vraag dan aan de buren of zij elke (of om de) dag wat lichten in de woonkamer aan kunnen zetten. Wel in ruil voor een bosje bloemen na afloop, natuurlijk.

Opruimen? Nergens voor nodig

Dit klinkt misschien wat vreemd, maar het huis hoeft niet volledig opgeruimd te zijn. Laat wat spullen liggen, waarmee u de indruk kunt wekken dat u thuis bent. Laat een opengeslagen krant dus op de salontafel liggen en een kleed mag rommelig op de bank blijven liggen. Wat kopjes op het aanrecht doen het ook altijd goed. Als u thuis bent, is het toch ook niet volledig opgeruimd?