DIY: Een verticale tuin

Een ruimte waar we veel tijd in doorbrengen is de tuin. Hoe leuk is het dan om de tuin er leuk uit te laten zien? Niet alleen leuk voor uzelf, maar ook wanneer u visite krijgt. Iets wat nu heel populair is, is het maken van een eigen moestuintje. Wij hebben een leuke Do It Yourself opgezocht waarmee u uw tuin nog net iets leuker kunt aankleden!

Een verticale tuin

Hoe leuk is het om uw eigen groenten te verbouwen in de tuin?! In deze DIY laten we u a.d.h.v. foto’s zien wat een verticale tuin is en hoe u deze kunt maken. Maar eerst: wat zijn de benodigdheden?

Wat heeft u nodig?: Een plank hout (1,50m hoog en 1m breed), drie smalle stukken hout (twee daarvan zijn 1,60m hoog en 5cm breed, één daarvan is 90cm hoog en 5cm breed), een brede plantenbak, spijkers, lijm, een boor, tape, een waterpas, een spuitbus met kleur naar keuze, haakjes, potten, potgrond en planten.

Tuin DIY verticale tuin

DIY Verticale tuin: Bron: Brooklyn Limestone

Hoe gaat u te werk?: Ontvet alle houten planken en de plantenbak voordat u begint met werken. Lijm de lange, smalle houtplanken aan de zijkanten van het grote, houten bord. Met spijkers kunt u dit nog steviger vastmaken. Zodra u alle smalle, houten planken heeft bevestigd, kunt u het bord rechtop in de plantenbak zetten. Bevestig het bord vervolgens weer met spijkers aan de plantenbak.

Tuin DIY verticaal

DIY Verticale tuin: Bron: Brooklyn Limestone

Als alles inmiddels stevig aan elkaar vast zit, is het tijd om het hout een kleurtje te geven. Hier is gebruik gemaakt van een blauw-grijze kleur, maar hier kunt u natuurlijk volledig uw eigen draai aan geven. U kunt het zowel spuiten met een spuitbus als verven. Eén laagje is prima, maar voor een mooi egaal effect raden wij u aan om voor twee laagjes te gaan.

DIY Tuin verticaal

DIY Verticale tuin: Bron: Brooklyn Limestone

Het is tijd om gaten te boren in het bord. Met een waterpas kunt u bepalen waar u de haken op wil hangen. Boor de gaten en bevestig de haakjes. Pak vervolgens de potten erbij. Omdat deze vrij fragiel zijn, is het aan te raden om eerst tape te plakken op de plek waar u een gat wilt boren. Hierdoor kunt u de potten aan het bord hangen.

DIY Verticale tuin

DIY Verticale tuin: Bron: Brooklyn Limestone

Het enige wat er nu nog hoeft te gebeuren, is de potten vullen met potgrond en plantjes. Met krijt of witte afneembare stift kunt u de naam van de plant boven de pot schrijven. Ook kunt u in de grote plantenbak enkele planten plaatsen. Zo heeft u een unieke, verticale plant en kunt u na een tijdje genieten van uw eigen groenten en kruiden!

Diy verticale tuin

DIY Verticale tuin: Bron: Brooklyn Limestone