DIY: Een hoofdbord maken

“Waarom alleen seizoensgebonden DIY’s” dachten wij. Wij wilden u graag wat laten zien waar u echt elke dag van kan genieten, het hele jaar door. Wij laten u zien hoe een hoofdbord maken kinderspel wordt!

DIY: Hoofdbord maken van steigerhout

Deze DIY valt wel in de categorie ‘tijdrovend’. Dit klusje is jammer genoeg niet in een aantal uur afgerond, maar wanneer u het resultaat ziet, is het het zeker waard. Laat de lijst met benodigdheden u ook niet afschrikken, want het valt zeker mee.

Dus, wat heeft u nodig?

  • 6 steigerhouten planken;
  • 2 vurenhouten latten (27x69mm x 210 cm);
  • Witte grondverf;
  • Witte houtlak;
  • Lakviltroller;
  • Schuurpapier;
  • Handveger;
  • Rvs schroeven (4,0 x 40 mm);
  • Een schroefboormachine en houtboor (3mm).
Hoofdbord maken DIY Rolgordijnwinkel.nl

Hoofdbord van steigerhout. Bron: Remade With Love

Zo gaat u te werk

Laat uw zes steigerhouten planken in een bouwmarkt op maat zagen. Doe dit in de volgende afmetingen: 4 planken van 100 cm, 4 planken van 105 cm en 3 planken van 110 cm. Dit haalt u makkelijk uit de 6 steigerhouten planken. Eenmaal thuis is het thuis om de planken te schuren met grof schuurpapier. Maak de planken stofvrij en zet de planken vervolgens in de grondverf. Wanneer ze droog zijn, is het tijd om ze nogmaals te schuren, stofvrij te maken en in de witte houtlak te zetten. De voor- en zijkanten moeten in de verf gezet worden, de achterkant kan onbehandeld blijven.

Laat de planken vervolgens goed drogen. Hierna kunt u ze gemakkelijk op een speelse manier opstellen, zoals op de foto’s te zien is. Zorg voor een leuke afwisseling in lengte. Pak vervolgens uw vuren latten erbij en kijk waar u deze wil monteren. Deze twee latten zorgen ervoor dat de steigerhouten planken mooi aansluiten. Boor daarbij wel eerst gaten met een houtboor (3mm), want als u gelijk gaat schroeven bestaat de kans dat het hout kan gaan splijten.

Door het hoogteverschil kunt u een aantal dingen ophangen, zoals peertjes als nachtlampje of leuke accessoires die je aan touwtjes kan hangen. Zo heeft u geen nachtkastje meer nodig!

Heeft u onze Pasen DIY al gezien?

Hoofdbord maken DIY Rolgordijnwinkel.nl

Hoofdbord van steigerhout. Bron: Remade With Love

Hoofdbord maken DIY Rolgordijnwinkel.nl

Hoofdbord van steigerhout. Bron: Remade With Love