Budgettips om uw interieur aan te passen

December komt eraan en wij weten allemaal dat deze maand elke keer weer duurder uitvalt dan gepland was. Cadeaus, een heerlijk kerstdiner (of twee) en een bijpassende outfit. Maar het is ook heerlijk om het nieuwe jaar goed te starten met een frisse wind. Daarom: budgettips om uw interieur een touch up te geven! 

Budgettips interieur aanpassen:

Tip 1: De boel verschuiven

De eerste tip kost u vrijwel geen geld. Neem maar eens een kijkje naar uw interieur. Bent u op de meubels of juist op de opstelling uitgekeken? Probeer eens wat nieuwe opstellingen uit. Misschien staat uw bank juist weer leuk op een nieuwe plek en heeft u helemaal geen nieuwe meubels nodig.

budgettips interieur

Tip 2: Tweedehands

Al veel verschillende opstellingen geprobeerd en toch tot de conclusie gekomen dat het niet de opstelling, maar de meubels zijn waar u op uitgekeken bent? Ga niet gelijk naar de woonwinkels, maar kijk eerst eens rond op Marktplaats en ga eens langs bij een kringloopwinkel. Er zit soms wel eens wat tussen wat u liever kwijt als rijk bent, maar er zitten ook vaak genoeg mooie spullen tussen!

Nu zullen uw vrienden en familie geen bankstel op zolder hebben staan, maar een tafeltje of wat leuke accessoires kunnen u ook helpen bij het aanpassen van uw interieur.

Tip 3: Kunst huren

Ooit van een artotheek gehoord? Hier kunt u kunst huren voor een bepaalde periode. Mocht u er na twee jaar alweer op uitgekeken zijn? Geen probleem! U huurt per vastgestelde periode een kunstwerk. Dit kan uitlopen van een paar maanden tot een paar jaar. Daarbij betaalt u een vast bedrag per maand, wat afhankelijk is van de waarde van het kunstwerk. Denk aan zo’n €35,- per maand. Zo is kunst in huis ineens toch heel aantrekkelijk!

Tip 4: De eyecatcher van uw interieur

Raamdecoratie maakt het interieur compleet. Kale ramen zorgen immers niet voor veel sfeer, toch? Heeft u in de afgelopen periode uw interieur aangepast door bijvoorbeeld een nieuw kleurtje op de muren toe te passen? De kans bestaat dan dat uw raamdecoratie niet goed meer past binnen het interieur. En dat terwijl raambekleding zo bepalend is voor een ruimte.

Een rolgordijn op maat hoeft helemaal niet duur te zijn. En ooit 50mm aluminium jaloezieën overwogen? Met een mooi en bijpassend ladderband krijgt u de uitstraling van Jasno Blinds, maar bespaart u wel een hoop geld! Vergeet u niet om kleurstalen aan te vragen? Ze zijn geheel gratis en u zit nergens aan vast.

budgettips interieur aanpassen

Tip 5: Een likje verf of een nieuwe stof

Bent u wel blij met de meubels, maar wilt u toch iets nieuws? Wat dacht u van een ander kleurtje op de muur? Of een meubelstuk opnieuw laten stofferen? Het kost vaak nog geen €100, terwijl het resultaat een groot verschil maakt.

Kijk maar eens naar de foto hierboven. De muur kan zowel wit of grijs als denimblauw of groen zijn. Zodra de basis betreft meubels goed is, kunt u altijd spelen met kleur op de muur. En de accessoires? Een kussensloop kunt u zelf maken, maar kost u in de woonwinkel ook maar een of twee tientjes.