Een botanisch interieur in een handomdraai

Het botanische interieur blijft nog steeds ontzettend populair. Het lijkt voor velen een grote klus om deze woontrend te verwerken binnen het interieur. Wij laten u echter het tegendeel zien. Een botanisch interieur creëert u namelijk in een handomdraai!

Het kernelement van het botanische interieur: Planten

Het belangrijkste element binnen een botanisch interieur zijn planten. U hoeft niet gelijk aan de slag met groene verf en houten meubels. Met alleen planten creëert u namelijk al een exotisch effect. Wees hierbij niet bang om voor grote planten te kiezen. Eén grote plant oogt misschien wel veel leuker dan vijf kleine plantjes. U kunt overigens ook spelen met verschillende hoogtes, wanneer u meerdere grote planten heeft. Dit zorgt voor een speelse look.

Heeft u geen groene vingers? Lees dan snel verder!

Botanisch interieur Rolgordijnwinkel.nl

Planten in het interieur. Bron foto 1: VS Gram Bron foto 2: Lei Leister

Geen groene vingers?

Heeft u geen groene vingers, maar wilt u toch een botanisch interieur creëren? Dan is het erg leuk om te werken met foto’s. Op Pinterest vindt u hele leuke creaties die leuk zijn om op te hangen. Wees ook hier niet bang om te kiezen voor wat grotere foto’s of posters. De grote posters kunnen in een leuke lijst opgehangen worden en de kleine afbeeldingen kant u ophangen met washitape. Het leukste is om het af te laten drukken op ‘natuurlijk’ papier, dus geen standaard printpapier. Zo helpt u moeder natuur nog een extra handje!

Botanisch interieur Rolgordijnwinkel.nl

Foto’s in het interieur. Bron foto 1: New Stories Bron foto 2: Costes

Voor de durfal: Kleur!

Vindt u alleen een paar planten niet genoeg en bent u wel klaar voor wat extra kleur in het interieur? Dan is het leuk om te werken met kleuren op de muur! Deze versterken het botanische effect. Heeft u zelf al veel gekleurde meubels, kies dan voor een egale kleur voor op de muur. Zo is lichtgroen een goede kleur om mee te werken. Daarbij kan ook gewerkt worden met kleurvakken of lambrisering.

Heeft u een rustige inrichting en maakt u veel gebruik van witte tinten en lichte houtsoorten? Maak het dan spannend en speels met een leuke print! Zo is behang een goede mogelijkheid.

botanisch interieur Rolgordijnwinkel.nl

Kleur in je interieur. Bron foto 1: Flair Bron foto 2: Delicate Taupe

Bring back mother nature

Binnen een botanisch interieur wordt veel gewerkt met natuurlijke materialen. Planten zijn erg belangrijk, maar ook meubels van natuurlijke materialen horen thuis binnen deze woontrend. Zo wordt er vooral veel gewerkt met hout, zowel licht als grof hout. Om dit in het gehele interieur mooi en evenwichtig door te laten lopen, zijn houten jaloezieën een echte aanrader. Deze passen goed binnen het kleurenpalet van het botanische interieur.

Door de lamellen die u zelf kunt verstellen, bepaalt u gemakkelijk de lichtinval en daarmee ook de privacy. In de winter houdt het de warmte binnen en in de zomer houden de lamellen de warmte juist buiten. Daarbij zijn houten jaloezieën op maat dus ook gunstig voor de energierekening! Vergeet u trouwens niet om gratis kleurstalen aan te vragen?

Botanisch interieur Rolgordijnwinkel.nl

Houten jaloezieën in een botanisch interieur. Bron foto: Art Floor