Kleurtrend winter: New Romanticism

Kleurtrends, houdt u ze nog bij? Elk seizoen veranderen ze weer. Zo zijn pasteltinten goed geschikt voor in de lente en zomer. Daarentegen zijn donkere kleuren als grijs, wijnrood, bruin en donkerblauw weer kleuren die erg populair zijn tijdens het najaar. New Romanticism is een kleurtrend die steeds populairder wordt, maar wat houdt het in? Wij delen alle ins & outs met u. 

Het kleurenpalet van ‘New Romanticism’

Wat opvalt, is dat alle kleuren uit het kleurenpalet van deze nieuwe kleurtrend voor vrijwel elk seizoen geschikt is. U vindt er pasteltinten, zoals lila en lichtblauw, maar ook donkere kleuren als aubergine en donkergroen. Zo hoeft u niet elk seizoen het interieur om te gooien om het af te stemmen op de donkere dagen in de winter en zonnige dagen in de zomer. Mocht u denken dat deze kleuren niet goed te combineren binnen uw interieur? Scroll dan even verder, want daar vindt u een aantal inspiratiefoto’s!

New Romanticism Aluminium Jaloezieën

Aluminium jaloezieën bij kleurenpalet ‘New Romanticism’. Bron foto twee: Dulux

Aluminium jaloezieën op maat accentueren de kleuren uit het palet het beste in vrijwel elk interieur. Vergeet overigens niet om gratis kleurstalen aan te vragen, zodat u de kleur(en) goed thuis kunt bekijken!

Van boven naar beneden: 12251, 12258, 12159, 12358, 12550, 13357 & 13251

Kleurtrend winter toepassen

Om u te laten zien dat de kleuren uit het kleurpalet van deze nieuwe kleurtrend goed bij elkaar passen, hebben wij een aantal inspiratiefoto’s bij elkaar gezet. We beginnen met de bovenste kleuren die u in het palette vindt. Kleuren als donkergroen, paars en donkerblauw zijn goed met elkaar te combineren. Ze passen goed thuis binnen het botanische interieur, vanwege de stoere look die u creëert met deze kleuren.

Heeft u een grote ruimte tot uw beschikking? Stap eens uit de comfort zone en ga voor een van deze donkere kleuren. De ruimte oogt een stuk knusser, omdat het de grote ruimte verkleint. Zo creëert u een huiselijk gevoel in een (te) grote ruimte.

New Romanticism

Donkere kleuren uit het kleurenpalet van New Romanticism. Bron: Flexa

De vorige kleuren maken een ruimte wat donkerder en laten het kleiner ogen. Beschikt u over een ruimte met een klein oppervlak? Dan raden we u aan om vooral voor de lichtere kleuren uit het palet te kiezen. Zo zijn lichtblauw en paars goed met elkaar te combineren, zoals u op de eerste inspiratiefoto kunt zien. Door de pasteltinten neigt men al snel naar een Scandinavisch interieur. Geen fan van de Scandinavische woontrend? Dan kunt u altijd kiezen voor meubels in donkere kleuren en stoerdere materialen zoals grof hout.

New Romanticism Interieur

Lichte kleuren uit het kleurenpalet van New Romanticism. Bron: Woonaccessoires