Kleurtrend voor het voorjaar: pastel

De lente is al enige tijd begonnen en dat zorgt voor de nodige lentekriebels. De grote voorjaarsschoonmaak zit er inmiddels ook alweer op. Tijd om je interieur klaar te maken voor die heerlijke lentezon! Een kleurtrend die dit voorjaar erg populair is, is pastel. Alle zachte kleuren, zoals roze, blauw en groen, ga je dus veel terug zien komen. Tijd voor wat inspiratie! 

Pastel Pink

Wie aan ‘pastel’ denkt, denkt aan (poeder)roze. Het is een kleur die goed matcht met andere kleuren en dus binnen bijna elk kleurenpalet goed tot haar recht komt. Vooral binnen een Scandinavisch interieur doet deze kleur het goed. Maar ook binnen een minimalistisch interieur en zelfs bij het botanische interieur kan je gebruik maken van deze zachte, roze kleur.

Deze kleur gaat goed samen met wit, omdat het voor veel rust zorgt. Om toch een bepaald contrast toe te voegen, is hout een geschikt materiaal waarmee je kan combineren. Voor een echte Scandinavische look kan je kiezen voor licht hout. Wil je echter wat stoerders? Kies dan voor stoer, onbewerkt hout. Zo past het ook nog eens goed binnen een botanisch of industrieel interieur.

Pastel voorjaar rolgordijnwinkel

Poederroze in het interieur. Bron foto 1: Elle Decor Bron foto 2: Prchtg

Babyblauw

Roze is voor sommigen iets teveel gevraagd. Het wordt vaak geassocieerd met ‘vrouwelijk’, wat vooral voor de mannen iets minder is. Iets wat wel leuk is voor beide, is blauw! Ook deze kleur oogt heel rustig én is goed te combineren met andere kleuren en materialen. Zo gaat het goed samen met groen en wit. Voor een stoere touch is grof hout leuk om mee te werken, zoals je op de eerste foto kan zien.

Wil je graag pasteltinten in je interieur verwerken maar, heb je al een redelijk druk interieur? Kijk dan naar de meubels en accessoires die je al hebt en kijk dan welke kleur daar het best bij past. Zo zie je op de tweede foto dat pasteltinten daadwerkelijk leuk te combineren zijn binnen een wat drukker interieur.

Blauw pastel rolgordijnwinkel

Babyblauw verwerken. Bron foto 1: Alboe Bron foto 2: Make Over

Pastel aluminium jaloezieën

Hoe leuk het inrichten van je interieur kan zijn, vaak zien we dat mensen vastlopen op de beslissing van raamdecoratie op maat. Om jou ook hierbij wat hulp te bieden, hebben wij een aantal geschikte kleuren 25mm aluminium jaloezieën gekozen die perfect passen binnen een interieur met pasteltinten. Heb je al veel kleur verwerkt in je interieur? Ga dan voor een rustige kleur zoals wit of gebroken wit. Heb je een rusttig interieur met veel wit, dan is het juist leuk om met een pasteltint te werken. Zo zijn poederroze en babyblauw leuke kleuren maar, een grafische print is ook erg tof! Benieuwd of dit ook binnen jouw interieur past? Vraag dan gratis stalen aan!

Jaloezieën van boven naar beneden: 12358, 15950, 10204, 10150, 14459

Pastel jaloezieen rolgordijnwinkel

Raamdecoratie in het interieur. Bron foto 1: Cloclo