Kinderkamer inspiratie opdoen!

Een nieuw gezinslid wordt als prins of prinses behandeld. Logisch, want we willen het beste voor onze kids. Genoeg knuffels en een hoop speelgoed om ze bezig te houden, mooie kleertjes om met je kindje te pronken bij het wekelijkse bezoekje aan de supermarkt en ga zo maar door. En dan de kinderkamer. Hoe gaan we dat aanpakken? Wij geven je wat kinderkamer inspiratie!

Kinderkamer inspiratie

Leuk, al die kleurrijke, pluchen beesten. Maar een rustig geheel bereik je niet als ze verspreid liggen over de vloer. En de kleding moet natuurlijk ook mooi worden opgeborgen. Een handig opbergsysteem is dus echt een must in de kinderkamer! Maak de kast uniek door er zelf handvatten aan te bevestigen, zoals hieronder is gedaan. Het geeft een speels effect en geeft een persoonlijke touch.

Opbergsysteem Kinderkamer

Raamdecoratie op maat voor een heerlijke nachtrust

Met een mooie ledikant en schattige (of stoere) kleding ben je al een eind op weg. Raamdecoratie is daarnaast erg belangrijk. Voor een optimale nachtrust is een verduisterend rolgordijn of verduisterend duorolgordijn de perfecte optie! Sinds kort bieden wij ook verduisterende kinderkamer rolgordijnen aan. Dit zijn verduisterende stoffen met leuke en speelse prints. Onze verduisterende Duette® gordijnen zijn ook erg geschikt voor in de kinderkamer en babykamer. Hierbij zijn de lichtkieren het kleinst én de vouwen in de stof zorgen voor een speelse look.

Jaloezieën op maat in kinderkamer

Maar dan zijn we er nog niet. De kleine deugniet gaat graag op onderzoek uit en dat weten we maar al te goed. Daarom is het verstandig om de raamdecoratie uit te laten voeren met een Child Safety ketting. De ketting komt hierbij altijd 150 centimeter boven de grond te hangen. Hiermee loop je geen risico dat je kind stikt in de ketting. Wordt het rolgordijn op een hoogte van 2 meter gemonteerd? Dan is de montagehoogte 200cm en wordt de ketting 50cm lang (200cm – 150cm = 50cm).

Een kleurtje op de muur

Hoe kleurrijker, hoe beter. Wees dus niet bang om een kleurtje op de muur aan te brengen. Heb je een kleurtje op de muur, dan kan je ook nog kiezen voor witte meubels om het wat rustiger te houden. Maar hé, een kamer vol met kleur is ook erg gezellig! Heb je toch maar witte muren? Dan kan je losgaan met gekleurde meubels, dekens enzovoort.

The finishing touch

Decoratie! We zijn er dol op. Het gaat van grote knuffels tot muurschilderingen en ga zo maar door. Op Pinterest zien we altijd de grootste kinderkamers voorbij komen, maar wij weten ook wel dat niet iedereen beschikt over zoveel ruimte. Dan is het handig om veel te werken met muren. Een mooie muurschildering als eyecatcher en wat leuke decoratie aan de muur maken de kamer ook leuk! Houten plankjes om wat kleine dingetjes op te zetten en foto’s van je kleintje aan de muur. En als de knuffels weer eens verspreid liggen over de vloer, is het plaatje compleet!

Muurstickers kinderkamer

Decoratie aan de muur in de kinderkamer