Interieur keuken aanpassen: tips & tricks!

De keuken is een ruimte waar u ongemerkt een hoop tijd in doorbrengt. Er wordt niet alleen meer gekookt, maar ook echt ‘geleefd’. Daarom mag ook dit plekje in huis de volle aandacht krijgen als het gaat om de inrichting. Wij laten u een aantal trends zien.

Een multifunctionele bar

Iedereen krijgt het steeds drukker. Uw werkdagen lijken langer te duren, uw sociale leven gaat steeds meer van u vragen.. Wat tijd voor uzelf is heel belangrijk in deze tijd. Kleine momentjes, zoals bijvoorbeeld een ontbijtje, zijn momenten waar u echt de tijd voor moet nemen. Om tijd te besparen, is de eettafel dekken misschien geen goede optie. Wat we nu steeds vaker zien, is een bar!

Door zo’n bar wordt ook de keuken een echte ‘leefruimte’. U kunt er uw ontbijtje eten, een gesprek voeren als uw partner aan het koken is of een drankje doen met aantal vrienden of familieleden. In tegenstelling tot wat velen denken, is een bar juist geschikt voor kleine ruimtes. Zo’n bar kan namelijk prima functioneren als eettafel. Daarbij bespaart u een hoop ruimte én creëert u weer een leuke hoek in het interieur.

Keuken bar

Een bar in de keuken. Bron: Instagram

Een stoere, industriële keuken

Het industriële interieur is ontzettend populair. Niet alleen voor in de woonkamer, maar ook in de keuken is deze woonstijl goed geschikt. Hierbij moet men denken aan een stoer, donkerkleurig keukenblad, stalen items en aluminium details zoals een kraan en (nep)leren handvatten. Een industrieel interieur is juist goed geschikt voor grotere ruimtes, omdat de donkere kleuren de ruimte kleiner laten ogen. Heeft u een kleine ruimte? Dan kunt u altijd wat elementen toevoegen, om deze woonstijl toch op een leuke en efficiënte manier toe te passen!

Tips om een industriële look te creëren in de keuken is om te kiezen voor een stoere houtsoort en dit te combineren met donkergrijs of zwart. Daarbij is het leuk om te werken met peertjes (lichten), maar ook met koperen en rosegouden items. Dit zorgt voor een speels effect en maakt de look iets minder zwaar.

Keuken industrieel

Een industrieel interieur. Bron: Molitli

Om een industrieel interieur af te maken, kunt u kiezen voor stoere, matte aluminium jaloezieën. Een aluminium jaloezie is goed geschikt voor montage in de keuken, omdat deze vorm van raamdecoratie niet roest vanwege het materiaal. Kies voor 50mm aluminium jaloezieën op maat met bijpassend ladderband. Vergeet u niet om gratis kleurstalen aan te vragen?!

3. Op de muur schrijven

Met ‘op de muur schrijven’ bedoelen we natuurlijk een muur met krijtverf. U kunt een keuken heel makkelijk en budget-proof opleuken door een muur of een deel van de muur te verven in krijtverf. Daarbij kunt u met handlettering aan de slag of natuurlijk het boodschappenlijstje op bijhouden.

Vindt u een hele muur verven toch iets teveel van het goede? Dan kunt u natuurlijk altijd werken met leuke kleurvlakken. Of kies voor een ‘sticker’ voor op de muur, waar op geschreven kan worden. Er zijn genoeg alternatieven voor krijtverf, die u gewoon weg kan halen als u er op uitgekeken bent.

Keuken trends

Krijtverf in de keuken. Bron: Heimatbaum

4. The finishing touch

Er zijn altijd items die extra in het zonnetje gezet mogen worden. Zoals een antieke keukenweegschaal, een mooie fles olie of uw favoriete kruiden in een kruidenrekje. Sommigen geloven in less is more, sommigen juist weer niet. Het hangt volledig af van wat u leuk en mooi vindt. Is uw lievelingseten Italiaans? Of Thais? Laat het dan zien d.m.v. kruiden, kaarten met quotes of een souvenier uit zo’n land. Een persoonlijke keuken is namelijk ontzettend leuk!

Keuken accessoires

Finishing touch. Bron: Instagram