Interieur keuken aanpassen: tips & tricks!

De keuken is een ruimte waar jij ongemerkt een hoop tijd in doorbrengt. Er wordt niet alleen meer gekookt, maar ook echt ‘geleefd’. Daarom mag ook dit plekje in huis de volle aandacht krijgen als het gaat om de inrichting. Wij laten je een aantal trends zien.

Een multifunctionele bar

Iedereen krijgt het steeds drukker. Je werkdagen lijken langer te duren, je sociale leven gaat steeds meer van je vragen.. Wat tijd voor jezelf is heel belangrijk in deze tijd. Kleine momentjes, zoals bijvoorbeeld een ontbijtje, zijn momenten waar je echt de tijd voor moet nemen. Om tijd te besparen, is de eettafel dekken misschien geen goede optie. Wat we nu steeds vaker zien, is een bar!

Door zo’n bar wordt ook de keuken een echte ‘leefruimte’. Je kan er je ontbijtje eten, een gesprek voeren als je partner aan het koken is of een drankje doen met aantal vrienden of familieleden. In tegenstelling tot wat velen denken, is een bar juist geschikt voor kleine ruimtes. Zo’n bar kan namelijk prima fungeren als eettafel. Daarbij bespaar je een hoop ruimte én creëer je weer een leuke hoek in je interieur.

Keuken bar

Een bar in de keuken. Bron: Instagram

Een stoere, industriële keuken

Het industriële interieur is ontzettend populair. Niet alleen voor in de woonkamer, maar ook in de keuken is deze woonstijl goed geschikt. Hierbij moet je denken aan een stoer, donkerkleurig keukenblad, stalen items en aluminium details zoals een kraan en (nep)leren handvatten. Een industrieel interieur is juist goed geschikt voor grotere ruimtes, omdat de donkere kleuren de ruimte kleiner laten ogen. Heb jij een kleinere ruimte? Dan kan je altijd wat elementen toevoegen, om deze woonstijl toch op een leuke en efficiënte manier toe te passen!

Tips om een industriële look te creëren in de keuken is om te kiezen voor een stoere houtsoort en dit te combineren met donkergrijs of zwart. Daarbij is het leuk om te werken met peertjes (lichten), maar ook met koperen en rosegouden items. Dit zorgt voor een speels effect en maakt de look iets minder zwaar.

Keuken industrieel

Een industrieel interieur. Bron: Molitli

Om een industrieel interieur af te maken, kan je kiezen voor stoere, matte aluminium jaloezieën. Een aluminium jaloezie is goed geschikt voor montage in de keuken, omdat deze vorm van raamdecoratie niet roest vanwege het materiaal. Kies voor 50mm aluminium jaloezieën op maat met bijpassend ladderband. Vergeet je niet om gratis kleurstalen aan te vragen?!

3. Op de muur schrijven

Met ‘op de muur schrijven’ bedoelen we natuurlijk een muur met krijtverf. Je kan een keuken heel makkelijk en budget-proof opleuken door een muur of een deel van de muur te verven in krijtverf. Daarbij kan je met handlettering aan de slag of natuurlijk je boodschappenlijstje op bijhouden.

Vind je een hele muur verven toch iets té? Dan kan je natuurlijk altijd werken met leuke kleurvlakken, zoals een rondje of een horizontaal rechthoek. Of kies voor een ‘sticker’ voor op de muur, waar jij op kan schrijven. Je hebt genoeg alternatieven voor krijtverf, die je gewoon weg kan halen als je er op uitgekeken bent.

Keuken trends

Krijtverf in de keuken. Bron: Heimatbaum

4. The finishing touch

Er zijn altijd items die extra in het zonnetje gezet mogen worden. Zoals een antieke keukenweegschaal, een mooie fles olie of je favoriete kruiden in een kruidenrekje. Sommigen geloven in less is more, sommigen juist weer niet. Het hangt volledig af van wat jij leuk en mooi vind. Is jouw lievelingseten Italiaans? Of Thais? Laat het dan zien d.m.v. kruiden, kaarten met quotes of een souvenir uit zo’n land. Een persoonlijke keuken is namelijk ontzettend leuk!

Keuken accessoires

Finishing touch. Bron: Instagram